Daniil Kvyat was stom en zegt sorry tegen iedereen

Auteur: , 46 Reacties

Onze jonge Russische vriend voelt de bui al hangen, denk ik. Excuses maken is dan misschien het enige juiste.

brokkenpiloot

Het was me de start wel vanmiddag, van de GP van Rusland. Red Bull-coureur Daniil Kvyat reed tot twee keer toe tegen de Ferrari van Sebastian Vettel op en ramde hem daarmee uit de race. Zelf kwam hij er ook niet ongeschonden uit, al was het alleen maar vanwege de 10 seconden stop-and-go-penalty die hij eraan over hield. Bovendien raakte de auto van teamgenoot Daniel Ricciardo door zijn actie ook beschadigd, waardoor die ook buiten de punten finishte. Alles en iedereen was (terecht) kwaad op de Rus, die twee weken geleden overigens ook al een akkefietje had met Vettel, en wat kun je dan beter doen dan sorry zeggen tegen de verzamelde pers?

“Alle ellende van vanmiddag is mijn schuld. Al gebeuren dit soort dingen tijdens een race, ik ga hier zeker van leren en bied iedereen die ik heb benadeeld mijn excuses aan. Dit is waarschijnlijk het slechtste begin van een seizoen in mijn loopbaan, iedereen zal wel weer over mij heen vallen, maar dat is even niet anders.”

Voor onze eigen Max Verstappen is het misschien wel een goed nieuws, dat Kvyat er zo’n potje van maakt. De kans is namelijk al extreem groot dat hij volgend seizoen bij Red Bull rijdt en voor dat team is het alleen maar makkelijker geworden om onze nationale trots op het stoeltje van Daniil te zetten. De een zijn dood… Juist.

Kvyat werd overigens 15e, Vettel viel uit. Net als ons Maxje, maar dat kwam door motorpech. Natuurlijk was dat niet zijn eigen schuld. Ik bedoel, het is wel Max hè?46 reacties

Dit keer was het inderdaad wel echt zijn schuld en hij mag in zijn handjes klappen dat ‘ie er zo goed van af is gekomen met zijn milde straf. Misschien was de straf erger als Poetin niet naast Bernie had gezeten… Zal mij eigenlijk niks verbazen.
@viezefreddyw: toen zaten ze nog niet naast elkaar :)
@viezefreddyw: Daarom denk ik ook niet dat Kvyat gekicked wordt. Zorgt propaganda en narcistische drol Poetin wel voor!
@venividivici: RedBull heeft genoeg eigen budget, ze hebben geen Russische geld nodig
@arii: RedBull zelf moet daar wel geld voor verdienen. Eventjes een volledig land tegen het zere been schoppen kan dan best geld kostten.
@viezefreddyw: volgend seizoen word kvyat vervangen door verstappen ✌🏻️
@alfaromeo939: ja maar eigenlijk.. Wil hij dat wel? Het is al vaker voor gekomen dat de tr sneller dan de rb rond rijd.
@vtechlover: RB heeft meer geld, een krachtigere power unit, betere earo.
Dus het is zeker een stapje omhoog.
@vtechlover: Zeker waar! Kans is alleen net even wat groter, dat ze wel een hele snelle auto maken die mee doet om het wk!
ach de motorpech kan net zo goed max zijn eigen fout zijn, de marges zijn flinterdun met f1 motoren. Maargoed we gaan er van uit dat de ferrari motor net als zo veel ferrari motoren op de openbare weg met veel italliaanse passie (en motivatie) is gebouwd en daarom de geest gaf.
@MrSkyline: hoeveel ervaring heb jij met Ferrari motoren op de openbare weg?
@alfablog: Met 1 exemplaar, en die ging stuk. Dus alle ferrari’s waarin ik ooit heb gereden zijn stuk gegaan (niet mijn schuld). Statistisch gezien dus vrij dramatisch.
@MrSkyline: Een steekproef van 1 is statistisch eerder niet relevant dan dramatisch…
@MrSkyline: ik heb ooit in een slyline gereden waarvan de koppeling slipte.
Dus alle skylines hebben verrotte koppelingen.
@MrSkyline: domme reactie tuurlijk kan een coureur hier niets aan doen max gaf in de opwarm Lap en bij de start al aan dat er iets niet goed zat. Dus onderbouw je verhaal dat een coureur zelf een motor kan slopen we leven niet meer in de jaren 90 kom op zeg
@joshua85: De sarcastische ondertoon van de reactie was kennelijk toch wat moeilijk te herkennen. Maargoed het is wel degelijk mogelijk voor een coureur om de motor te slopen. Er zit geen foutmarge op zoals bij een straat motor, de coureur heeft verschillende engine modi waarmee het vermogen en dus ook de belasting kunnen worden aangepast, achter een andere auto aan rijden heeft veel invloed op de temperatuur van de motor dankzij de hete lucht die van de voorligger af komt en voor problemen bij de achterligger kan zorgen. Verder heb je nog te maken met rijsnelheid, je moet voldoende snelheid houden om je motor gekoeld te houden en zo zijn er nog veel meer factoren waar een coureur rekening mee kan houden. We gaan er van uit dat max er niets aan kon doen, hij reed tenslotten consistent in een engine mode stukken lager dan de kwalificatie setting en zonder voor of achterliggers.
Maargoed, u vroeg om onderbouwing, bij deze.
@MrSkyline: Ferrari levert juist een langzamere en oudere motor om de betrouwbaarheid van hun motoren bij andere teams hoog te houden. De motoren hebben daarom wat extra marge.
@bassx: Eehhh, fout. Je mag niet door voor de vaatwasser. Ferrari levert de 2015 motoren aan Torro Rosso, omdat dat de enige optie voor Ferrari was (RB/TR klopte nogal laat aan, weet je nog?) op dat moment. Het zijn echter 100% de Ferrari motoren die eind vorig jaar in de Ferrari zelf en alle krantenteams heeft gelegen. Deze wordt niet meer doorontwikkeld, i.t.t. de 2016 Ferrari motor die de andere Ferrari klanten dit jaar hebben.
Het enige wat kan gebeuren is dat Ferrari soms 1 race eerder over de vernieuwde onderdelen beschikt, omdat er nog niet genoeg onderdelen zijn (ze moeten zichzelf eerst bewijzen). De overige 2016-motor teams krijgen daarna ook gewoon die onderdelen/verbeterde motor.
@moodyblues: Alfa Romeo zou ook terug keren naar F1.
In dat geval kunnen 2017 Ferrari motoren ander de Alfa Romeo badge gebruikt worden.
Zijn reactie na de race was volwassen, hij draaide er niet omheen en gaf zijn schuld toe. Stomme actie jazeker, maar deze jongen kan, net als Grojean, heel goed worden als hem de tijd gegeven wordt. Iets wat niet gaat gebeuren denk ik.
@lambo4all: ik weet niet of Red Bull ‘m zomaar aan de kant schuift, al is het maar omdat ze niemand in het junior team hebben die echt hard op de deur klopt. Pierre Gasly zou dan de meest voor de hand liggende keuze zijn, maar die heeft eigenlijk al wat kansen gehad (vorig jaar ook GP2 gereden) en het niet helemaal waargemaakt. Als hij dit jaar geen kampioen wordt in de GP2 heeft ‘ie eigenlijk te weinig laten zien. De andere drie rijders die ze nog hebben dit jaar zijn 17, 16 en 15. Alleen die eerste komt dus volgens de nieuwe max-regel überhaupt in aanmerking voor F1, maar hij rijdt nu F3…Tenzij hij dus 3 races op Spa wint en daarna 3 races op de Norisring wordt dat ‘m niet.

Ben het wel eens met je vwb Kvyat: in zijn eerste jaar liet hij snelheid zien maar was Vergne doorgaans beter in de races en haalde die ook meer punten. Maar ja, Vergne mocht gaan en Kvyat ging naar RBR. Dat jaar haalde hij meer punten dan Ricciardo, die op zijn beurt het jaar ervoor nog Vettel aftroefde. Dat volgde dan weer op een paar jaar van Ricciardo bij STR waar hij veel kritiek kreeg omdat…Vergne vaak dichtbij hem zat (of ervoor in races). Bottom line: die Marko is gewoon een (n/r)are snuiter en je weet nooit wanneer de volgende coureur wordt afgebrand, maar ik denk dat Kvyat wel eens geluk kan hebben.
@jaapiyo: Is het niet zo dat Ricciardo volgend jaar gewoon in de Ferrari rijd als vervanger voor Raikonen. ??
@HZW: We weten het niet, dus het blijft speculaas. Het is haast wel de meest voor de hand liggende optie, maar er gebeuren wel eens vaker rare dingen in de F1. Ferrari is bijvoorbeeld de laatste jaren extreem trouw gebleven aan ondermaats presterende coureurs. Als Raikkonen qua puntjes in de buurt kan blijven van Vettel, wie weet krijgt hij dan nog wel een jaar.

Het lijkt me duidelijk dat Vettel niet staat te springen om Ricciardo weer als teamgenoot te krijgen. Een andere optie zou volgens mij…Rosberg kunnen zijn. Maar dan wel als Hamilton alsnog kampioen wordt. Zijn contract loopt af bij Mercedes en het is precies het soort coureur dat Ferrari graag als tweede rijder heeft. Weinig drama, constant, jarenlang ervaring, races gewonnen. Het is geen geheim dat Ferrari een aantal jaar geleden ook Webber heeft proberen te contracteren. Maar ja als Rosberg kampioen wordt dit jaar zal hij sowieso wel bij Merc blijven…We gaan het vanzelf wel zien.
Maar Vettel was het narcistische mannetje en riep dit over zichzelf af toch @martinus?
@remcott:
Ja het is een naar mannetje. Nee hij riep dit niet over zichzelf af.
Dubbelfout van Kvyat. That’s it.

Leermomentje.
Jammer voor alle betrokkenen.

Ook al had Vettel wel de race probleemloos uitgereden, dan had hij door zijn inferieure Ferrari-techniek het ook niet de Mercedessen moeilijk gemaakt.
Leermomentje.
Jammer voor alle betrokkenen.

Ook al had Vettel wel de race probleemloos uitgereden, dan had hij door zijn inferieure Ferrari-techniek het ook niet de Mercedessen moeilijk gemaakt.

Jammer dat ook Max deze race ook zijn vrijwel zekere 6e positie verloor door het falen van het Ferrari-blok.
Ziet werkelijk niemand dat hij er op knalde doordat Vettel van z’n gas ding? Dat verwacht je niet als je er 2m achter rijd.
@mick0210: Jawel, zeiden ze ook bij Sky. Maar net als op de openbare is het alsnog jouw verantwoordelijkheid om er niet achterop te knallen. Plus hij weet ook dat hij Vettel net geraakt heeft dus een beetje anticiperen op een mogelijk probleem zoals een lekke band had ook wel oké geweest.
@mick0210: dan is Kvyat nog fout😉 That’s racing!
@mick0210: heb jij dan wel gezien dat Vettel een lekke band had. Door toedoen van deze zelfde Kvyatt. Daarbij was het de eerste twee bochten na de start. Iedereen zit dicht op elkaar. Juist dan dunkt het me dat je extra alert bent. Kvyat voelt druk, vooral omdat teamgenoot Ricciardo beter presteert. Wat betreft Max, die komt er wel. Ook zonder deze gekke kapriolen.
Dit is maar een hersenspinsel, maar stel dat max vandaag 6e was geworden komen de Red Bull rijders dan in gevaar?

Stel dat max uiteindelijk meer punten haalt dan RBR.

Ach ik lul/denk maar wat, maar misschien zie ik spoken…..
Heel gastvriendelijk van Kyvat :p Vooral na de eerste uitspraken die hij gedaan heeft moet hij gediskwalificeerd worden. Het zijn nml. geen botsauto’s en dat weet hij al te goed… (btw. ik volg de F1 niet, maar in dit geval is het overduidelijk denk ik.)
Wel een aparte link als er vervolgens in dat artikel niks wordt gezegd over de fittie tussen vettel en kvyat in China
Tja ik vond dat ie er wel makkelijk vanaf kwam met 10sec stop/go…. Sainz kreeg het zelfde voor een ander niet genoeg ruimte geven… Wat mij betreft een DQ voor kvyat en punten op zn licentie… Hopelijk word zn licentie ng ingetrokken dit jaar met meer akkefietjes, heb vanaf het eerste moment niks goed gevonden aan hem… Verdient wat mij betreft nog geen stoeltje in de formule ford!
@spykerboy: sainz kreeg 10 seconden straf. In te lossen bij een pitstop of aan het einde van de race. Danio “maldonado” Kievit (of hoe die piepersnijer ook mag heten…) kreeg een drive thrue penalty. Hierbij mag je dit niet bij een pitstop inlossen en moet je binnen 3 ronden de pits in. Kost veel meer tijd.
Dit wordt een plekje voor max volgend jaar
Meanwhile in Russia… #dashcam #roadrage.
Net even gezien hoe Max op P6 kwam…
Tussen een spinnende Vertel en de muur door knallen, veel.mooier word het niet!
Vroeg me al af hoe hij daar kwam, aangezien ik hem bij de start alleen maar terug zag vallen.
@awesome: Klopt, dat was heel netjes. Vettel had max daar makkelijk mee kunnen nemen van de baan.
Misschien wel het mooiste moment van de race vond ik dat Vettel eerst zijn eigen rotzooi opruimt en daarna op de scooter van een steward met de steward achterop terug rijd naar de pits. Ik kon daar echt hartelijk om lachen.
@kilum: wil ik ook wel zien, moest er een link naar de beelden zijn :)
@sulobb: https://www.youtube.com/watch?v=ZiCJO96Rd0g

Voila. Niet al te beste kwaliteit maar wel zichtbaar.
@kilum: Merci. Gaat best :)
Ik snap niet dat Vettel na zijn getier over de boardradio opeens zo rustig reageerde in de pers. Zal wel te maken hebben met het feit dat deze GP in het thuisland van Kvyat was…
Domme actie en maar goed dat hij zijn verontschuldiging aanbiedt.
Is dat een formule 1 rijder? Ziet er uit als een happy geboren 15 jarige op de topicfoto, haha.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).