Dartz nieuwste: de Prombron’ Black Shark [1500 pk]

Auteur: , 8 Reacties

Dartz viert het 100-jarig bestaan van de Russische automobiel met een nieuwe Prombron-versie. Maak kennis met de Black Shark, waaraan een prijskaartje met 6 nullen hangt.

De grote nieuwe Dartz, die vooralsnog alleen als computerplaatje bestaat, zal worden uitgerust met een V8 (63 AMG) of V12 (65 AMG) motor, en in totaal worden er 10 exemplaren gemaakt, waarvan 5 voor China. Standaard is de Black Shark kogelwerend, alleen zien de banden er niet bepaald kogelwerend uit.

Eigenaar Leo Yankelovich (die regelmaig hard gaat als Poetin, op zijn slippers) geeft de creatie een James Bond-vibe mee: hij wist Pierce Brosnan (die via de film The November Man met Dartz in aanraking kwam) en Roger Moore (met niet bijster goed gelukte foto’s) voor zijn camera te krijgen.

Pierce en Leo

Vibo’s, kralenkettingen en meer van zulks zijn dit keer achterwege gelaten, maar wel krijgt Dartz dierenrechtenorganisatie PETA gegarandeerd maximaal over de zeik met leeropties als stingray, alligator, ostrich, crocodile, python, along with shark-skin & sheep-skin floor mats. Lol. Daarnaast krijgt de eigenaar een VERTU-smartphone bij zijn bestelling.

Het zal ons benieuwen of Leo ook daadwerkelijk een echt exemplaar van de naar eigen zeggen tot 1.500 pk te tunen Black Shark weet te bouwen, en in hoeverre deze echt verschilt van, zeg, een Black Dragon. Hopelijk doet de auto zijn BS-afkorting geen eer aan. Tot die tijd kan je je met het persbericht (pdf) vermaken. Of check de releasevideo op Autojunk.nl.

Dartz nieuwste: de Prombron’ Black Shark [1500 pk]8 reacties

Die renders lijken wel graphics uit een budget game uit de jaren 90. Die eigenaar geeft trouwens perfect het soort figuur weer waar ik aan denk als ik dit soort voertuigen zie.
Als je een persoon aan de woorden ‘extravagant’ en ‘decadent’ moest koppelen…
@guusboum: Ik zou eerder voor ‘ordinair’ en ‘marginaal’ gaan.
Meh, dan zou ik toch eerder voor de Conquest Knight XV gaan. Weet je tenminste zeker dat je ook nog veilig zit in je lelijke SUV-hok
’s Werelds eerste auto die compleet in Minecraft is ontwikkeld!
Video oogt wel heel erg 80s aan.

De auto zelf is nou ook niet echt moeders mooiste
Ik las pronbaron. Zal wel iets met de doelgroep hebben te maken.
jagmaseratiferrari
Sinds ik de Knight XV heb gezien, maken zulke auto’s minder indruk. Zelfs een Hummer leek een klein autootje daarnaast.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).