De autocollectie van een graffitispuiter (26)

Auteur: , 20 Reacties

Maar de creatieve sector had het toch zo zwaar? Nou, als je je Rolls als keukentrapje kunt gebruiken tijdens het schilderen, kom je weinig tekort.

Maak kennis met Alec Monopoly. Een kunstenaar die graag Rich Uncle Pennybags -het Monopoly-mannetje- gebruikt in zijn satirische graffiti-kunstwerken. Wie Alec Monopoly is, weet niemand precies. Al is hij behoorlijk actief op Instagram, zij het altijd vrijwel onherkenbaar. Een beetje net als Banksy, zeg maar. Die andere beroemde straatkunstenaar met een boodschap.

De kunstenaar kladdert het ene na het andere werk en boert daar blijkbaar behoorlijk goed mee. Want Alec, geboren in topjaar 1987, heeft een Rolls-Royce Phantom, Mercedes G-klasse en Ferrari 458 Italia bij elkaar geschilderd. Waar hij via zijn sociale kanalen ook graag mee pronkt.

Hij werkt in zijn garage, of daar nu een supercar geparkeerd staat of niet. Daarnaast wil hij zijn bolides wel eens gebruiken als podium of keukentrap, als hij een hoog muurtje van zijn graffiti wil voorzien. Tsja, je moet wat, als je snel en onopvallend je illegale stempel op een muur achter moet laten. Weer eens wat anders dan een katachtige op je motorkap plempen.

Deze knakker heeft in ieder geval geen schroom te genieten van wat hij bij elkaar gewerkt heeft. Prima. Zouden we allemaal wel doen. Toch?20 reacties

1987 is inderdaad een topjaar!
Ik denk dat ik maar eens wat busjes verf ga halen..
Selfmade man. Blijf dan ook zo. Laatste foto = sukkel
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooi hoe hij zijn gezicht steeds verhult, slimme gangster
haha denk toch niet serieus dat dit met graffiti is verdient dat is er later bij gekomen
@hillegaar: In 2012 is een enkel kunstwerk van hem op de veiling voor 3 miljoen euro verkocht… Dus wel gewoon zelf verdient ;)
Aso of niet, hij is rete goed met een spuitbus
Was hij het niet gewoon zat om maar zijn vaders geld uit te geven dat hij wat is gaan spuiten?
@Donstil:

Nope, deze man kan echt royaal leven van z’n kunst.
Geweldig als je zoveel geld kunt verdienen met een spuitbus, alleen weer zo uiterst pauper om er zo mee te koop te lopen!
@bofkont: Inderdaad. Je kan de pauper wel uit de achterbuurt halen, maar de achterbuurt niet uit de pauper.
Het is dus een commercie kunstenaar (niks mee, Rembrandt was dat ook) die af en toe een gebouwtje beklad ter promotie van zijn kunstwerken.
Auto’s in beslag nemen en gebruiken om de kosten te dekken van het schoonmaken / herstellen van bekladde gebouwen. Vuige vandaal dat het is…
Prima maar foto’s maken dat je veel cash in je hand hebt vind ik wel echt zoooo fout.
Dikke hond heeft de man
En idd beetje jammer van die laaste foto
Hij heeft wel een speciale smaak qua velgen, op de G-klasse passen ze nog wel.
Ga eens van die Rolls af man…
Ik zag zojuist op Instagram dat hij een Rolls Royce Ghost heeft toegevoegd aan zijn collectie. Gelijk ook al voorzien van eigen reclame!
Totaal niet unieke collectie… elke rijke gast heeft die wagens in z’n garage staan en ze doen steeds alsof het wat nieuws is.

Enigste celebrity waar ik respect voor hebt – qua autocollectie dan – is T-Pain. En Jay Leno natuurlijk!
Nog erger dan een drugsdealer zonder smaak is een kunstenaar zonder smaak…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).