Volkswagen Golf VI – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 40 Reacties

Couranter wordt het bijna niet. Een Golf is altijd gewild en bij de zesde generatie is dat niet anders. Gelukkig is er ook een ruim aanbod, maar de keerzijde is dat een mooie Golf ook snel verkocht kan zijn.

Strikt genomen was de Golf VI niet meer dan een uitgebreide facelift van de Golf V. Alle belangrijke dimensies werden ongewijzigd van de Golf V overgenomen. Toch zijn er diverse innovaties in de zesde generatie Golf te vinden en oogt deze een stuk frisser.

Tussen het aanbod vind je diverse carrosserieën. De meest verkochte versie is de vijfdeurs hatchback, maar er is ook een driedeurs Golf, een station genaamd Variant, de MPV-achtige Golf Plus en natuurlijk de Golf Cabriolet.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan heel veel tweedehands Golfs: totaal meer dan 8.000 en van deze generatie nog dik 3.000.
 • Een derde heeft een dieselmotor.
 • Een kwart van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak.
 • Naar een Golf met vierwielaandrijving moet je goed zoeken.
 • Ruim 5% van het aanbod betreft een Golf GTI of Golf R.
 • Bij 2,5% van het aanbod kan het dak eraf.
 • 18% van het aanbod is een Golf Variant.
 • Prijzen beginnen bij 9.000 euro.

Pluspunten

 • Heel courant, dus waardevast, maar daardoor ook duurder.
 • Prettig rijcomfort.
 • Ruim aanbod, de perfecte Golf voor jou is dus te vinden.
 • Fijne, moderne motoren.

Aandachtspunten

 • Het navigatiesysteem is diefstalgevoelig, er is zelfs een speciaal slot voor: Navilock.
 • Dualmass vliegwiel (1.8 en 2.0 TSI) gaat vaak stuk, is te vervangen door een massief vliegwiel.
 • DSG: check op juist en soepel schakelen.
 • Distributieriem vervangen na 4 jaar of 100.000 km.
 • TFSI kettingspanners: 1.2 TSI MY2010, alle bouwjaren van de 2.0 TFSI en de 1.4 TSI. Vooral de versie met 160 pk is niet de meest degelijke.
 • Olieverbruik 2.0 TFSI motoren: nieuwe zuigerveren zou probleem verhelpen, maar dat is zo duur dat het goedkoper is om er af en toe olie bij te gooien.
 • 1.2 TSI MY 2010: moet recall hebben gehad.
 • TDI-diesels: de koppakking en/of op de brandstofpomp kunnen lekken, waardoor koelvloeistof of dieselolie in het motorcarter terecht kan komen. Als het oliepijl stijgt, moet direct de auto stil worden gezet.
 • Afwatering portieren raakt wel eens geblokkeerd. Dit is simpel op te lossen met een saté prikker.
 • De achterbanden kunnen cuppen, dat geeft een zagend geluid tijdens het rijden.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!40 reacties

Heb zelf een paar maanden geleden mijn Golf 6 2.0 TDI highline met dsg ingeleverd, een kleine 100.000 km in twee jaar meegereden. Was een prima auto, enige mankement wat ik heb gehad was een kapotte ECG klep na 6 maanden waardoor de auto amper meer vooruit kwam en de auto een week bij de garage heeft gestaan omdat ze niet wisten wat het was. Daarna nooit meet problemen gehad, heb vroeger veel problemen gehad met DSG’s maar in de Golf 6 nooit last van haperend schakelen gehad!
@kraakensmaak: Als je vroeger veel problemen hebt gehad met DSG ben je wel erg hardleers om het nog een keer te ”gokken”
@asmulders: het waren allemaal lease auto’s, heb de voorgaande met problemen gewoon weer ingeleverd bij de leasemaatschappij. Dus vandaar dat ik het nog wel een keer aandurfde, anders had ik dit uiteraard niet gedaan.
@kraakensmaak:
ECG ? Als in Elektro CardioGram?
Of bedoel je EGR > Exhaust Gas Recirculation?
Dat die dingen stuk gaan is jou of VW niet aan te rekenen. Daar hebben heel veel diesels van heel veel merken last van. Dat de dealer vervolgens een week nodig heeft om het euvel te achterhalen vind ik wel een beetje triest…
@ramshoek: excuses inderdaad EGR klep, schijnen meer auto’s soms problemen mee te hebben dus neem het Volkswagen ook niet kwaad. De dealer heeft het wel verspeeld bij mij, was de laatste keer bij die Volkswagen dealer.
@ramshoek: Dat vind ik ook zeer triest. Vooral voor een Duitse merk met een goede reputatie.
Dit is nogmaals het bewijs dat technologie niet altijd ons beste vriend is en dat mechanisch (naar mijn mening) toch in de meeste gevallen toch beter is.
Overigens heb ik wat vaker gelezen dat die egr-klep te verwijderen is (veel over gelezen,opgezocht,…) en dan heb je dat probleem gewoon niet (want de egr-klep is zó belangrijk niet), maar niemand mag dat weten natuurlijk en het kan ook nadelen zoals dat je bv. je uitlaatgassen vermeerderen, dus dat je auto vuiler is en dat kan dan een probleem zijn bij de keuring/apk. Bij een leasewagen mag je dat uiteraard niet doen.
Wat mij betreft een mooiere verschijning dat de standaard Golf VII…
@thezwart: Inderdaad. Daar doen een setje velgen veel aan wat blijkt. De optionele lichten in dit geval ook en ook nog die dubbele uitlaat. (Mijn oom heeft ook zo’n golf 6 tsi met 1.4 motor en wat klink dat ding toch lekker als je wat gas geeft. Veel beter dan wat anders dat je ziet/hoort.)
Distributieriem moet om de 180.000 Km vervangen worden bij de diesels, wil je er een hebben, ga voor de diesels, weinig problemen, koppelrijk en zuinig (zeker de 2.0 tdi na 2010), wil je perse benzine neem dan de 1.4 tsi 122pk of de Gti (als je het kan betalen). Persoonlijk heb ik 220.000 km zo goed als probleemloos in een 2.0 tdi 140pk uit 2010 gereden, gemiddeld verbruik was 1:21.3 , zeer goed voor 140pk, Problemen die ik tegen ben gekomen waren een kapotte aircopomp (onder garantie) en in de wastegate van de turbo zat een fout (net na garantie periode maar koste me 95 euro). Neem bij voorkeur ook de Highline uitvoering, met net wat mooiere materialen en een stuk fijnere bekleding.
Gewoon een prima auto en niet meer dan dat. Daarom zou ik er nooit een willen hebben.
Zo’n navilock werkt dus echt tegen diefstal. Je navi ben je niet kwijt maar je dashboard is wel half gesloopt.
@Homer55: Tegenwoordig laten ze je navigatie zitten en halen ze de airbagjes eruit
@cthijs: Inderdaad, dat doen ze ook.
“Een Golf is altijd gewild en bij de zesde generatie is dat niet anders.” Ja, dat kan ik bevestigen. Mijn Golf GTI is afgelopen dinsdag gestolen!
@schrader: Foto’s uploaden op Autojunk? Dan kunnen we er met zijn alle naar uitkijken!
@schrader: zet je foto er idd maar bij, toen ik laatst zei mijn auto is gestolen heeft autoblog ‘m gevonden,
Ben wel benieuwd hoe je zou moeten merken dat je oliepeil stijgt.. Kan me niet voorstellen dat je iedere dag de peilstok gaat checken om dat te controleren, dus ben bang dat het al te laat is op het moment dat je daadwerkelijk een stijgend olieniveau constateert (middels de peilstok uiteraard, want een olie meter zit niet in je dashboard)
Hier ook een zeer tevreden Golf 6 2.0TDI Highline rijder, met chip 170 pk. Iedere dag weer een verademing :) Nog 0,0 gezeur gehad in 109dkm. Tevens is de motor zeer zuinig.
Wat is het nut van dit artikel? Al die bedrijfsblinde VAAG-liefhebbers kopen toch wel een Golf, omdat Pon ze doet geloven dat ze een fantastische auto rijden….. Waarschijnlijk geloven deze mensen ook nog in Sinterklaas.
2.0 TFSI van de GTI (niet van de R!) is alleen risicovol van bouwjaar voor half 2010 voor wat betreft de ketting(spanner). Schijnt daarna opgelost te zijn….
@Mercbenz: keep on dreaming, er is niks veranderd
Tsja…erg saai maar ik snap wel dat mensen (die niet te veel om auto’s geven) het kopen. De ergonomie en eigenlijk het gevoel van de auto past gewoon wat beter bij de gemiddelde Europeaan/Nederlander dan veel andere auto’s in dit segment.

Het lijstje mogelijke mankementen is wel best wel serieus te noemen en eigenlijk gewoon onder de maat zoveel problemen met motoren.

Tenslotte zou ik tweedehands als je toch naar de Golf kijkt ook even kijken naar het prijsverschil met de A3…Nieuw en als concurrent van bijvoorbeeld de 1 valt die laatste door de mand omdat het gewoon deze Golf is (met dezelfde mankementen minus tot op zekere hoogte de navi diefstal) voor 3K meer, maar als je tweedehands koopt zouden de prijzen door de markt best wel eens gecorrigeerd kunnen zijn tot hetzelfde niveau. Dan heb je dus een Golf met een ietsje zeldzamer uiterlijk en iets mooier dash voor vergelijkbaar geld.
het lijstje aan mankementen is zeker niet klein nee, maar waar ik eerder van schrik is dat het ook echt serieuze mankementen zijn die echt heeeel duur uitvallen, voor sommige de helft of nog meer van aanschaf 2e hands…en dat vind ik wel een beetje triest.
Ik kan hieruit concluderen dat de motoren, hoe je het ook wend of keert, niet deugen.

De minpunten botsen wat dat betreft behoorlijk met het pluspunt ‘fijne, moderne motoren’ .
@jeffreym3: het zijn fijne motoren totdat ze stuk gaan. We moeten ons wel realiseren dat dit een veel verkochte auto is, er is dan ook veel over bekend. Dat wil niet zeggen dat het allemaal kommer en kwel is.
Blijven de achterkleppen bij deze auto wel vastzitten?
Volgens Wouter zouden er op Autoscout in totaliteit 8000 golfjes worden aangeboden.

Ik tel er toch echt meer 6300 hoor. Zie: http://www.autoscout24.nl/#atype=C&mmvmk0=74&mmvmd0=2084&mmvco=1&make=74&model=2084&pricefrom=1000&cy=NL&ustate=N%2CU

Zijn er 1700 golfjes verkocht de afgelopen dagen? Ik kan het mij niet voorstellen.
@ralf:

Als je de Variant, GTI, Cabrio en Plus meerekent zijn het er toch echt 8100.
@m19nl:

ok helder.
Oftewel behoorlijk wat kans dat je een kat in de zal koopt en dan behoorlijk aan de beurt bent. Nee, er zijn genoeg goedkopere en betere alternatieven te koop. Hoe fijn ze ook rijden.
Zal=zak
Ik vind het echt schandalig dat het VAG concern nog steeds auto’s maakt waar je zulke problemen mee kan hebben! Wat nou Deutsche gründlichkeit!!
Bizar die automaten bij VAG. Mijn a4 automaat al twee keer moeten reviseren a 7500 euro. 200k mee gereden, bizar! Ik geen audi meer iig, golf klinkt dus ook niet hoopgevend :-0
@peterpan72: Mitsubishi? Na 100k nog niks. Zelfs de originele uitlaat, remmen en accu nog vanuit de fabriek.
@xiran: ja denk dat ik zeker voor japanner ga..vind interieur iets meer kermis, jammer, maar lexus schijnt top te zijn. Die rode loper service alleen al :)
Koop een skoda is het advies, golf 6 is stil en een goed interieur hij is helaas kut gebouwd.
60k kilometer: distributie riem, board computer, airco pomp en druk lager vervangen
@thierryvth: Dit is het beste advies ooit, laten dat nou net de onderdelen zijn die door de hele VAG groep met elkaar gedeeld worden. En dus ook in een Skoda zitten…
@timmehh: Andere fabriek slimpie, heb 200K met een octavia gereden zonder ook maar 1 probleem, onderhuids zelfde auto als mijn golf 6 nu.
Skoda’s worden simpelweg beter in elkaar gezet.
@thierryvth: collega heeft pas een splinternieuwe superb 2.0 gekocht. Staat weeral in de garage (een week nu al) wegens ‘stroomverlies’, accu die langzaam zonder reden leegloopt. Heeft hem nu een jaar met 20k op de teller
Plus punten: fijne moderne motoren
Aandachtspunten: alleen maar problemen met motoren en versnellingsbakken
Dit rijmt niet echt met elkaar!
Toch nog steeds de best verkochte auto van Europa!
Fijn en modern als je van grote reparatie’s houd….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).