De Dodge Challenger SRT Demon is een demoon

Auteur: , 25 Reacties

Eerst was er de Challenger SRT met 6.1 V8. Toen kwam er de SRT met 6.4 V8. Tenslotte kwam de Hellcat met geblazen 6.2. Een mooi eind van het verhaal zou je zeggen. Maar niks is minder waar.

Demon

Als er één auto is waarmee je aan kan komen rijden bij de sportschool is dat wel een BMW 6-serie Gran Coupe Dodge Challenger Hellcat. Dit ruim 700 pk sterke beest is namelijk de enige auto die net zo hard is opgepompt als jij dat zelf bent. Doe de kofferklep van een willekeurige Hellcat open en de kans is minimaal 63 procent dat je een aantal dozen Whey Protein aantreft.

Maar net als bij verstokte gymrats, vindt Dodge dat er niet zoiets bestaat als té afgetraind zijn. De Hellcat heeft weliswaar veel power, maar er zit ook nog best veel vet op de botten. Kortom, de spieren zijn lang niet ‘droog’ genoeg. Hoog tijd dus voor een cut-sessie om dat bodyfat-percentage omlaag te jagen.

In een periode van zeven weken gaat Dodge de vorderingen van de Hellcat uit de doeken doen op een speciale teaser-pagina. Aan het einde moet de transformatie zo enorm zijn dat een nieuwe naam op zijn plaats is: de Dodge Demon. Dodge heeft die naam eerder al eens gebruikt, onder andere voor een cutesy concept van een kleine cabrio.

Daar heeft deze demoon echter helemaal niks mee te maken. Dit is simpelweg een nóg extremere variant van de Hellcat, die zo’n 100 kilo lichter moet worden dan diezelfde Hellcat. Naast de gewichtsbesparing krijgt de Demon ook technische aanpassingen aan het onderstel en de remmen. In het interieur komen er waarschijnlijk nieuwe stoelen die wat sportiever zijn dan de comfortabele fauteuils in de Hellcat. Optisch zullen er ongetwijfeld ook de nodige aanpassingen zijn die de buren laten weten dat hun helkater oud nieuws is.

Hieronder check je de voortgangs-video voor deze week. In April is de Demon als het goed is officieel, want dan staat hij op de New York International Auto Show, om de grote appel te demoniseren.

UPDATE: inmiddels is de auto officieel, meer info HIER!25 reacties

Geweldig geschreven! Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat, kijken of ze ver over de 700pk komen. En of er ook abonnementen bij de bandenboer kunnen worden gekocht, als ook bij de tankstations :-)
@peug206:

Abonnementen kopen ??

Voor leasecontracten kan je beter bij de 3 Duitse banken van lening terecht ..
1971 bestond er ook een Demon ..
Op de Dart basis ..

Fun dat er fabrieksaf Demon op staat ..
Only in America ..
@lincoln: zullen ze in de bible belt zeker enig vinden.
@mopar:

Een Europese fabrikant zou het idd niet in zijn hoofd halen ..
Ik ben benieuwd. Ik vindt de Hellcat al een gestoorde bizarre machine. (En ik ben er helemaal weg van)
Ja doe maar.
Ah, van morbide obesitas naar ernstig overgewicht?

Maargoed. Gezien de Amerikanen tegenwoordig in staat zijn de best sturende auto’s van deze planeet te maken zou dit wel eens een nog groter monster kunnen worden. Ik ben benieuwd.
@lekbak:

Gewoon een MB AMG .. maar dan minder gay ..
@lincoln: haha, je mag me zo vaak gay noemen als je wilt hoor als me dat een AMG oplevert. Of een challenger, want dat is ook gewoon een brute machine.
@lekbak: Desnoods is ie roze dat zal me dan ook geen flikker uitmaken haha.
Ooo deze is ineens lichtvoetig zeker??
Ze kunnen beter een nieuw model op een nieuw onderstel maken!
@dutchdriftking: ze hebben zelfs een viper om weten te toveren tot circuit monster. Dit zit vast wel goed hoor…
@lekbak: Met een spoiler waar ze tijdens Oktoberfest jaloers op zijn! Neemt niet weg dat ze het wel geflikt hebben.
@lekbak: er zit een onderstel van een 2002 e klasse onder……..
@dutchdriftking:

Dat zei j.clarkson zeker ..
@dutchdriftking: al is dat waar, wat wil je daar dan mee zeggen? Dat betekent dat die van de w211 is, een waar meesterwerk van mercedes. Nog steeds meer dan goed.
@dutchdriftking:

Whahaha .. ding staat op een hagelnieuw platform ..
@dutchdriftking: U vraagt, FCA draait. De vernieuwde Challenger (2018 of 2019 als ik de berichtgeving mag geloven) komt te staan op het Giorgio-platform waar ook de Alfa Giulia en Alfa Stelvio op staan.
Deze auto vind ik toch – samen met de F150 Raptor – het lekkerste wat Amerika te bieden heeft. Lomp veel power en heel erg veel fun.
Zolang er maar flink bredere velgen en banden worden gemonteerd en er wat gewicht wordt bespaart. Dan zou er een lichte kans bestaan dat deze misschien een bocht door komt. Meer vermogen zou denk ik niet nodig zijn, zo krijg je in de 5e versnelling met 200 op de klok nog wielspin…
Had stiekem gehoopt op een Challenger Demon, als in een fastback model. Oude naam, nieuw jasje.

Maar dit is ook niet mis
Dodge, ze komen er nog mee weg ook..

Enige Amerikaans automerk wat ik echt kan waarderen.
Wat een buffels maken die gasten daar!
Dat wordt wel echt een sloper volgensmij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).