Dodge annuleert 900 Hellcat-klantorders, vergroot capaciteit

Auteur: , 21 Reacties

'Oh, dus u had een order geplaatst voor de 2015 Hellcat? Jammer dan, ga maar weer terug in de rij staan voor een - duurdere - 2016 Hellcat.' ~ Dodge.

Capaciteitsproblemen voor Dodge Hellcat

Dodge’s Hellcat-serie is een klinkend succes. Zo’n groot succes zelfs, dat er meer orders zijn genoteerd dan de fabriek bij kan benen, en daarom gaat moederbedrijf Chrysler de productiecapaciteit meer dan verdubbelen (naar een geschatte 16.000 stuks per jaar), maar heeft het tegelijkertijd wel zo’n 900 bestellingen voor de 2015-Hellcat (video) in de prullenbak gegooid.

Deze klanten komen nu in aanmerking voor het 2016-model, dat meer kost, maar Dodge is wel zo fair om het prijsverschil zelf bij te leggen.

Wash, rinse, repeat

Het lijkt er op dat sommige dealers een beetje te hebberig zijn geworden van de 717 pk sterke Challenger en Charger. Een van hem, gevestigd in een negorij met 6.000 inwoners, noteerde 200 orders, natuurlijk in de wetenschap dat hij nooit zo’n aantal uitgeleverd kon krijgen van de fabriek, zo meldt Automotive News.

De 2015 Challenger Hellcat begint in de VS bij een prijs van $59.995,- (zo’n 55 mille in euro’s), in Nederland staat er overigens ook eentje te koop. Hoe duur het nieuwe model wordt is nog niet bekend.

Foto: blondine met grote longen wast Hellcat (video)21 reacties

717pk…
@henk123456: voor maar 55 duzend haha
@aronn: Impreza prijzen! Dat was toendertijd weliswaar in guldens (55.555) voor een impreza 555, maar toch.
Hoezo annuleren? Ze kunnen die orders toch gewoon doorschuiven?
@RudyV: idd een beetje vervelend als je weer achteraan moet sluiten. Je zal je andere auto maar alvast verkocht hebben.
@sketcher: in USA hebben mensen die dit kopen al gauw 2 andere auto’s.
In Nederland kun je rustig een “ééntje” voor het Amerikaanse verkoop bedrag zetten. Zo jammer dit. Hele toffe bak, helaas onbetaalbaar. Ze slaan hier compleet door met de prijzen van nieuwe auto’s.
@unclesem: Allemaal tot stand gekomen door de CO2 uitstoot. Misschien moeten de Amerikanen eens wat schonere motoren maken. Maken ze in Europa meer kans.
@werf76: misschien moeten ze in Nederland eens ophouden met het opleggen van CO2 boetes in de vorm van bpm wat gewoon regelrechte afpersing van het eigen volk is. Criminele praktijken voor en door Den Haag.
@str8six: zo inderdaad zeg en 90% van het volk slikt het als zoete koek…. ongelofelelijk hoe we braaf meedraven met de kudde en netjes allemaal een opgevoerde brommobiel gaan rijden.
Het is toch te gek voor woorden dat de milieu lobby zo ver misbruikt word dat er geen enkele fatsoenlijke auto meer te koop is zonder die ‘omgebouwde’ criminele slurptaks in de vorm van co2 toeslag verdisconteerd in bpm
@werf76: Ik neem aan dat de mensen hier op autoblog autoliefhebbers zijn. Autoliefhebber betekend voor mij: mooi gelijnde auto’s, goed klinkende motoren (icm het aantal cilinders en een goed uitlaat systeem) en een stukje historie. Maar niet alleen door die CO2 uitstoot, worden V12, V10 en V8 motoren zeldzamer, ook oudere auto’s worden bijv. verboden in binnensteden. Ik weet het, we moeten ergens beginnen, maar het moet niet zo wezen dat we straks alleen nog maar C1’s, Aygo’s, Alto, Twingo – of nog erger – Priussen zien rijden.
Zie je niet vaak op autoblog relevante foto’ s bij de tekst, hulde!
Werkt in de US nog wel. “Hoe het overjarig, gedateerde model een verkoopboost geven?” Juistem, knal er een paar honderd pk meer in. Love it!
@ThomasBol:
Jij kunt zeker een auto op de markt brengen met meer dan 700PK voor 55.000 dollar?
@shiva: Wut?
Als die dame mijn auto wast wil ik haar wel wassen na afloop,haha
@Alfarobert: Dan mag de katten slachterij eerst even schoongespoten worden, anders wil je daar echt niet komen na een middagje werk 😉
@jrsmoke: weet niet wat jij gewend bent maar als het na 1 dag al zo is is er iets anders aan de hand denk ik..
Beter dat ze zelf het verschil bijleggen. Dat is heel netjes.
Doe mij “Christina” maar. Die is in Nederland per saldo goedkoper…
Mooi dan zou ik nooit meer een Dodge kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).