McLaren Senna kopt Ford Ka en is flink stuk

Auteur: , 33 Reacties

Een vrij zwaar ongeluk heeft geen personen het leven gekost, maar wel een gloednieuwe McLaren Senna.

McLaren Senna in de kreukels

De nieuwe McLaren Senna laat qua styling de meningen nogal uiteenlopen. Feit blijft dat elk onderdeel zo ontworpen is om de auto sneller en beter te maken. Het resultaat is een bloedsnelle wagen die bijzonder listig kan zijn wanneer je hem gebruikt. In Engeland ging het vanmiddag flink mis, met een nogal kapotte Senna als gevolg.

Het ongeluk gebeurde in Southend-on-Sea, een kustplaats in de buurt van Londen. De Senna eist een groot deel van de aandacht op, maar achter de Wokingse hypercar staan de auto’s die betrokken waren bij dit ongeluk, zwaar beschadigd en op hun zijkant. Dat geeft een goede indicatie van hoe heftig dit ongeluk was. De Senna is linksvoor geraakt en de Ford Ka+ die op zijn zij ligt heeft hem waarschijnlijk gebruikt als springschans.

McLaren senna in de kreukels

Overigens ging er een tijdje geleden ook een foto rond van een ongeluk met een Senna, in MĆ¼nchen, niet eens heel lang nadat de auto werd opgehaald bij een dealer.

Ook de zwarte Senna in Southend stond nog maar een paar maanden op kenteken voordat hij zijn Waterloo vond. De oorzaak van het ongeluk is (nog) niet bekend.

Met dank aan Martijn voor de tip!33 reacties

De auto ziet er nog beter uit dan Southend, wat een bedroevende plek is dat zeg.
@jules713: haha maar echt
Kan gebeuren
Ik heb daar ook ooit eens mee gereden!

Zo’n Ka rijdt niet slecht… Goed onderstel.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Lezen jullie de [email protected] nog? Gewoon een vraag, ik mail weleens wat maar ik zie het zelden op de site komen.
@87sandyd: ik heb een paar keer occasions getipt. Maar 1x werd er iets mee gedaan. https://www.autoblog.nl/nieuws/koop-de-rolls-van-jeremain-lens-de-man-op-de-brommer-114065
@87sandyd: Dan is het kennelijk minder interessant dan je denkt…
@henrie: Nou, die eerste Senna-crash had ik dus gemaild en die is nooit op de site gekomen ;)
@87sandyd: net als bij iedere andere nieuwsredactie is dat een overweging die dan gemaakt wordt. Soms haalt het ene item die dag het wel, soms niet. En ja we lezen de tips zeker! Van je laatste 4 tips hebben we er 1tje kunnen gebruiken en je daar ook op teruggemaild.
@RubenPriest: thnks voor de reactie. :)
Ben er niet echt rouwig om, het is toch een lelijk ding.
@zeilboot: Ik begrijp precies wat je zegt. Totaal geen emotie bij deze auto.
@zeilboot: wel knap dat iemand het voor elkaar heeft gekregen om het voorwiel nog verder naar acteren te krijgen. Deze McLaren heeft zoveel front overhang dan hij eigenlijk gewoon twee achterassen heeft.
@zeilboot: Nu de rest nog. šŸ˜
@zeilboot: Toen de Senna uitkwam was ik het met u eens tot ik hem pas bij Louwman Exclusive in het echt zag staan in een behoorlijk mooie spec (wit met een aantal rode accenten) en nu vindt ik hem echt bruut ook al is het nog steeds niet de mooiste auto.
ā€˜Stond nog maar een paar maanden op kentekenā€™. Dit beschrijft letterlijke iedere Senna.
@r55clubman: haja indd
@r55clubman: nee hoor, staan er een hoop niet op kenteken.
Ik weet niet hoe dat in de UK is maar met mijn motor verzekering in de US bijv keert men max 30k uit als het mijn schuld is. Zou denk niet zoveel schade aan die Senna kunnen toedoen maar stel je voor dat dit je schuld is. Blijf je je leven lang aflossen aan allerlei carbon onderdelen.
@B00G1E: je zult waarschijnlijk ook niet zoveel premie betalen als deze man (m/v). Met de verzekering zal het wel goed zitten.
Een kennis van me heeft laatst zijn Jag XF in de prak gereden door gladheid en heeft ongeveer 130% van zijn aankoopbedrag uitbetaald gekregen.
@r55clubman: heeft ie m gebruikt gekocht en tegen nieuwwaarde verzekerd? Anders is dit de manier om mn pensioengat op te vullen!
@schoen85: dit is altijd bij nieuwe/jonge auto’s. Je bent verzekerd tegen nieuwwaarde, vaak voor een periode van twee jaar.
De nieuwwaarde ligt altijd hoger dan de aanschafwaarde. Jonge auto’s total loss wordt men vaak niet slechter van.
Ziet er in 1 keer stuk mooier uit
Goed gebruikt tussen aanhalingstekens….
Lijkt me dat dit nog niet total loss is hoor, zal nog wel gemaakt kunnen worden als de monocoque geen scheuren heeft opgelopen.
Senna + Ka = Kapot.
@mashell: Sennaka
Als het die witte ford op de eerste foto betreft, lijkt het me een fiesta ipv een ka.
@srthellcat: De Ka ligt op z’n zijkant achter de Senna.
Best een mooi ding. Nu wil ik ook een kaa
De McLaren komt de weg wel weer op! Rowan Atkinson had zijn McLaren F1 helemaal kort gereden en deze auto is gewoon door McLaren opgeknapt. Het heeft hem destijds wel het eea gekost, maar die auto zat veel erger in elkaar.
@rufctr01: Wellicht kom hij weer op de weg, er is echter wel veel verschil met de situatie van de F1.
Van de F1 zijn er iets meer dan 100 gemaakt in een stuk of 5 verschillende uitvoeringen/carrosserieƫn. Van de Senna zijn er 500 gemaakt. Ook denk ik niet dat de Senna ooit de legendarische status van de F1 zal verkrijgen. De F1 is voor lange tijd alleenheerser in zijn klasse geweest.
Die auto is gewoon gestruikeld over die enorme front overhang

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).