De laatste Légendes des Bugatti is een eerbetoon aan Ettore

Auteur: , 37 Reacties

In Bugatti's ultieme poging om de allerlaatste Veyrons op naam te zetten kwam het onlangs met de Les Légendes de Bugatti-serie op de proppen. Zes verschillende uitvoeringen die een eerbetoon vormen aan sleutelfiguren uit de geschiedenis van het merk. Vijf hebben we er al gehad, vandaag is het tijd voor het slotstuk: een ode aan de oprichter van het merk, Ettore Bugatti.

De man die de wereld onder meer de Type 57 SC Atlantic en de Type 41 Royale schonk, krijgt zijn hommage in de vorm van een Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse die 1.200 pk uit een W16-motor haalt, en vanaf 3.000 tpm 1.500 Nm op het asfalt gooit. Waarden die de auto naar een snelheid van 408,84 km/u torpederen. Met het dakje open. Dezelfde basis als de andere vijf Legends.

Het design van deze editie is volgens Bugatti geïnspireerd op een tweekleurige Type 41 Royale uit ’33 met chassisnummer 41111. Het voorste gedeelte is gemaakt van kaal aluminium dat met de hand is gepolijst. Het geeft de Veyron een shine die je niet snel met een wrap of chroomlaag zult benaderen. Het achterste gedeelte is van naakt carbonfiber met een blauwe gloed. Een tint die ook terugkomt aan de binnenzijde van het nieuwe velgontwerp. Het kenmerkende EB-logo op de achterkant van ’s werelds snelste open tweezitter is gemaakt van platina.

In het interieur zijn twee soorten leer gebruikt. Codrovanleer voor de objecten die vaak ter hand worden genomen (stuur, versnellingspook, deurgrepen) en bruin kalsfleer voor al het overige. De blauwtint van de buitenkant komt terug in de stiksels en op de plaat tussen de twee stoelen, waar een dansende olifant van platina is afgebeeld. Dat is geen verwijzing naar het wagengewicht, maar naar het ornament op de Type 41 Royal. Een sculptuur van Ettore’s broer Rembrandt.

dansende olifant van platina

De prijs voor de bijzondere-maar-erg-op-andere-Veyrons-lijkende-hypercar is gezet 2,35 miljoen euro. Exclusief belastingen. De auto wordt, samen met de overige vijf ‘Les Légendes de Bugatti’ tentoongesteld op Pebble Beach Concours d’Elegance.

De overige vijf uit de Les Légendes de Bugatti-serie:

1. Bugatti Legend Jean-Pierre Wimille
2. Bugatti Legend Jean Bugatti
3. Bugatti Legend Meo Costantini
4. Bugatti Legend Rembrandt Bugatti
5. Bugatti Legend Black Bess Edition37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
ach, wie kijkt er op een nulletje meer of minder. tenzij er bij de prijs een nulletje af gaat natuurlijk :P
Is wel echt het meest geleurde autotype ooit die Veyron. Maar ja vrijwel niemand die zo’n ding koopt houdt de auto… En zelfs Bugatti kan geen 300 versies bedenken die mensen ECHT willen hebben. Alleen mensen die het ding niet kunnen betalen vinden het ding geweldig.
@w0o0dy: en perridon ;)
@rolov: is volgens mij ook “omdat het kan” en niet “ik ben helemaal verliefd op dat ding”
@w0o0dy: Vlg mij is zijn zoon er wel vreselijk geil op. Dus misschien doet ie het voor zijn zoon.
@w0o0dy: Volgens mij omdat ‘Kijk mij (kuch… papa) nou veel geld hebben, gewoon 3 Veyrons kopen omdat ik die leuk vind’

Of hij heeft hoop dat de auto uiteindelijk toch nog meer waard gaat worden en hoopt dat te stimuleren door ‘schaarste’ te creëren op de markt. Volgens mij zijn er dan ook veel eigenaren die er meerdere hebben om diezelfde reden… Maar of dat gaat werken…
@reactief: slaat echt werkelijk nergens op… Al wil hij er 30 kopen. Vrij land toch om ???Welke reden dan ook , ik ben we wel blij om dat iemand dat doet. Maw, als jij dat geld zou hebben zou je iets kopen waarmee je vooral niet laat zien dat je geld hebt??
@w0o0dy: Is dat ook ergens op gebaseerd? Of slinger je maar wat het internet op?
@Donstil: een heel klein beetje zoeken levert minimaal 18 Veryons op die op dit moment te koop staan…Bijna allemaal met minder dan 10000 mile op de klokken
@Donstil: 20 stuks alleen al op Mobile.de en dat is alleen Duitsland, Frankrijk, Spanje, UK en Dubai.. de auto’s in de VS en Azië tellen dan nog niet mee…
@w0o0dy: bijna goed: ik kan het niet betalen maar ik vind het geen geweldige auto ;-)
Ik moet zeggen… van alle versies die er nu al uitgekakt zijn vind ik dit wel een hele mooie eigenlijk. Voor zover een Veyron mooi kan zijn dan. Misschien is het net als met een catwalk-supermodel. Die zijn vaak niet mooi, maar wel interessant om naar te kijken. Trouwens, wat lul ik, ik wil ‘m toch niet al had ik het geld :-)
…aanvulling: wel een plus size catwalk model dan…
Laatste? Nu al?
@roberto: Ik denk dat ze vandaag of… misschien zelfs van de deze week bedoelen!
Mooie kleurstelling!
De ‘asjeblieft-koop-er-nog-eentje’-uitvoering.
Jammer dat het zo’n lelijk ding is!, Duitsers weer he, hebben de ballen verstand van schoonheid dat is wel zo duidelijk. Bugatti was natuurlijk FRANS, daar hebben ze verstand van smaak en schoonheid. Ettore had dit gedrocht nooit en te nimmer goedgekeurd. Wat kunnen de Duitsers toch veel verzieken: Vrijheid/democratie, F1, mooie automerken verknallen what’s next?
@Sracerr: zo daar zit veel opgekropte frustratie?.. Geef mij die duitsers maar over die luie arrogante fransen. Die voeren geen zak uit en maken overal een puinhoop van.
@lambo4all:
Deze Duitser moet het helaas volledig met hem eens zijn, ik schaamde mij zo diep voor de wansmaak van mijn volk dat ik mijn heil hier gezocht heb.

Om er vervolgens achter te komen dat de smaak in deze Duitse deelstaat niet veel beter is….
Is dit het resultaat van die Polo die door een olifant werd gepakt?
De kleur van het interieur is zeer mooi. Jammer dat de auto lelijker wordt naar mate je naar achteren gaat.
Ben overigens al is eerder exact deze kleurstelling tegen gekomen, weet niet meer hoe die versie heet maar hij zit in tdu2
Zeker geen lelijke uitvoering
Heet die niet Ettoire?
Euhh… 57 SC Atlantic… Jean Bugatti toch ? Correct me if I’m wrong…
Heel naar, dat prachtig donker geborstelde aluminium is helemaal niet mogelijk in de configurator en dat ook nog eens voor de laatste Légendes de Bugatti! Ook die glimmende bruine cognac kleur leer die je vaak tegenkomt in de paardenwereld en sociëteiten stond niet in de optie lijst! Het is gewoon schandalig!
Onder het mom van; sommige klanten hebben al een Veyron en vinden hem alleen interessant als hij anders is dan een andere? Standaard Veyrons zijn al niet meer te slijten dus dan maar volhangen met tierelantijntjes om ze ‘exclusief’ te maken. Voor de verzamelaar blijkbaar.
Zonder twijfel de mooiste auto ooit gemaakt. Wauw.
Ik blijf het toch een mooie wagen vinden en naar mijn mening is dit de mooiste uitvoering van de speciale edities!
Met gratis Bugatti coolpacks voor als je je handen verbrandt aan die aluminium grepen nadat de auto in de zon heeft gestaan?
Erg chique uitvoering, blijft een mooie en indrukwekkende auto. Deze auto heeft de bakens in autoland verzet en verdient mijn diepe respect.
Weeeeeer en not so special anymore editie…
@lambo4all ik gefrustreerd nee hoor, check je eigen comment anders nog even over de Fransen!. haha
Bijna elke uitvoering is een staaltje van kunst en vakmanschap, van kleurschakeringen, materiaal keuze, handwerk. Je ziet dat elke Bugatti met heel veel liefde, geduld en tot in de perfectie is afgewerkt. Petje af voor deze vakmensen.
Ik heb er net de Belgische dealer over gecontacteerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).