De Mercedes GLC Coupé die we nog tegoed hadden

Auteur: , 53 Reacties

Als Helbro-busjes SUV coupé's waren.

In Genève presenteerde Mercedes de facelift van de GLC. Natuurlijk hadden de Duitsers ook de gelifte GLC Coupé kunnen meenemen. De verschillen zijn immers te verwaarlozen. Mercedes heeft dit nieuws echter voor zich gehouden en dat heeft een reden.

In april staat de volgende autobeurs op de planning, in New York. Om nog iets van een primeur mee te nemen heeft Mercedes de facelift GLC Coupé voor de Amerikaanse show bewaard. Prima hoor, die Amerikanen mogen hem hebben.

Mercedes zegt in het persbericht onder andere dit over de GLC Coupé. “Het resultaat is een auto voor individualisten die een bijzonder design, de nieuwste technieken en de grootst mogelijke ruimte weten te waarderen”. Laat Femke Halsema en haar I amsterdam circus het maar niet horen.

De GLC Coupé komt in eerste instantie als 200 4MATIC, 300 4MATIC, 200 d 4MATIC, GLC 220 d 4MATIC en als GLC 300 d 4MATIC op de markt. Vermogens variëren van 194 pk tot 258 pk. De benzinemotoren komen met het inmiddels welbekende 48V-systeem (EQ Boost). Net als de reguliere GLC, introduceert Mercedes het nieuwste multimediasysteem, MBUX, op de GLC Coupé.

Prijzen zijn nog niet bekend. Op het moment van schrijven valt de oude GLC Coupé nog te configureren op de Nederlandse Mercedes-site.53 reacties

Nou… tegoed hadden… hou maar hoor
@Gulli: inderdaad. Het leuke van een “echt” nieuw model, vind ik altijd die verassings/wow factor. Deze GLC heeft dat gewoon echt niet, en ik hoop dat we hem niet gaan zien op de Nederlandse wegen lelijk hok.
Ik vind het eigenlijk wel een dikke bak.
@rolov: dik en mooi zijn twee totaal verschillende zaken.
@dutchdriftking: niet als het mijn vriendin betreft ;)
@mikje90: want zij is dik en mooi?

Of interpreteer ik je opmerking nu verkeerd? No offence!
@ghost: ik vind “haar” dik/mollig en mooi. Je beledigd mij niet zo snel hoor;)
@mikje90: goedzo! En ja, persoonlijk ook niks tegen een beetje houvast, beter dan een gratenhuis of zo’n fitgirl die bij een diner’tje een bord sla neemt…🙈
@ghost: Wat is er mis met een bord sla? Die zijn doorgaans goedkoper dan een homp vlees. Houd ik nog wat centjes over om in de tank van de 6-in-lijn te gooien.
@momo: niks mis met een bord sla, eet lekker wat je wilt eten. Maar wissel wel af want gevarieerde voeding is beter dan elke dag hetzelfde. Iets wat die fitmokkels niet willen snappen..
@ghost: 🤦‍♂️

Het ging erom dat ik geld over zou houden voor benzine, dat was de grap.
@momo: ik wil geen botte boer zijn maar als je geld gaat besparen op je dagelijkse levensbehoeften, zoals eten, om daarvan peut te kunnen betalen, doe je structureel iets fout.
@ghost: Ongelofelijk. Ik ga het niet eens meer uit proberen te leggen. Het ga je goed.
@momo: ongelooflijk dat je zo kan leven. Ik eet elke dag wat ik wil, vlees, vis, sla, whatever, en ik tank gewoon wanneer ik wil zonder ook maar een moment op mn rekening te kijken. Why? Omdat ik gewoon teringhard werk en me dat kan veroorloven. #sorrynotsorry
@ghost: Dan doe je structureel iets verkeerd; ik werk niet teringhard, maar kan me ook alles veroorloven; gewoon door slimmer te werken …. #noplebs #noinsta #nohashtags
@dawwg: volgens mij snappen wij elkaar prima, ik bedoel in ieder geval wat jij zegt. Geen reden verder om mij daarover aan te spreken in mijn optiek. Toch bedankt voor je bijdrage. Mijn standpunt blijft overigens dat ik het enigszins apart vind dat je vlees laat staan voor sla omdat dat goedkoper is en je daarvoor geld over houdt voor benzine.
@ghost: Heerlijk leventje. Jij bent van de bourgeoisie lijkt het wel. Ik ga ook maar eens hard werken, wie weet word ik net als jou.
@momo: ik ben helemaal nergens van, ik werk gewoon, ik klaag niet. Eet wat ik lekker vind en geniet. Ik blijf erbij dat ik het apart vind dat je een homp vlees afslaat boven goedkope sla om daarmee geld over te houden voor benzine. Mag ik dat vinden?
@ghost: Vooral begrijpend lezen lieverd. Dat zal jouw o zo prachtige leven nog mooier maken.
@momo: leg mij even uit wat je dan metaforisch bedoelde schatje.
@ghost: je hebt onderhand genoeg aandacht gekregen van mij. Ga nu maar bij een andere reaguurder om wat aandacht smeken.
@momo: dan niet. Reageer dan ook niet met onduidelijkheid als je zelf niet eens kan verwoorden wat je al dan niet bedoeld.
@ghost: dat bepaal jij niet
@momo: toch aandacht gehad van je, doeidoei!
@ghost: Je lijkt wel een aandachtshoer joh. Toch wel blij met net dat beetje aandacht.
@momo: rustaaaaagh.
@ghost: Oeps… laat maar. Ik doe het wel zoals @dawwg het doet. Toch succes met jouw geweldige leven.
@mikje90: “haar”? Is “ze” transgender of zo?
@mikje90: Je hebt een relatie met de zus van @willeme begrijp ik?
Snap niet dat ze oude scherm / interieur gebruiken. Alle Klasses hebben nu die mooie schermen behalve de C , GLC en deze dan. Verder wel een mooie auto
@rovadepo: het is een auto, geen ipad. Navi kun je toch op je telefoon doen.
@jochempie: dat is zo treurig van die mensen met een telefoon, zo’n 12 volt snoertje en een zuignapje op hun ruit. Het scherm van de pre facelift was al prima, het nieuwe scherm is wat groter en je kunt ipv tellers op die plek ook een scherm bestellen
@eelco74: een stuk minder treurig dan verouderde navi op je fancy ingebouwde scherm dat niet meer wordt geüpdate.
@jochempie: Apple CarPlay….
@eelco74: dat heeft het eeuwige leven?
@jochempie: zijn twee versies van, 1 met meters ,1 met twee ipad achtige schermen
@rovadepo: de algehele lijn van het dashboard en de vorm van de klokkenwinkel bevalt me beter dan een pixelplank van 100×25 voor m’n neus.

Maar afgezien van persoonlijke voorkeur zou daarvoor het interieur veel te rigoureus op de schop moeten voor een facelift. Wat ik van video’s kon zien hebben ze wel een flinke stap gezet met deze versie van het systeem. Was nodig ook.
@karhengst: maar dat rigoureus op de schop gegane interieur heeft Mercedes gewoon op voorraard, ze bouwen het immers in het electrische zusje van de GLC, de EQC.
*Pakt een teiltje*
Heel lief, maar had écht niet gehoeven..
Nee, echt niet, doe weg.
Ik vind de GLC Coupé één van de weinig geslaagde SUV’s. Zou ‘m graag willen rijden.
@jochempie: ik weet niet wat het is of hoe ze het doen, maar in een wereld waarin elke coupé-SUV een gruwel der nutteloosheid is, is de GLC Coupe best een geslaagd ontwerp. Mooi is anders maar onder deze vreselijke klasse is het wel de minst lelijke. Neemt niet weg dat de normale GLC diezelfde kwaliteiten heeft en daardoor mooier is, maar goed.
Laatst zag ik iemand in die ML (weet het gewoon niet meer wat het wel zou moeten zijn) coupe 63 AMG rijden. Eerst denk je, nou goed gedaan dat je die kan rijden . Maar door de keuze van dat coupe geval vindt ik je ook direct een halve tamme kleuter.
hzr via Android app
Haha, een coupe met de grootst mogelijke ruimte. Daarvoor koop je hem ook.
Toe maar, voor ‘individualisten’.
Is dat een eufemisme voor omhooggevallen aso?
Ik vind de coupe mooier dan de normale GLC. Meeste mensen vinden dat andersom. Waar ik een X6 en X4 compleet mislukt vind als SUV Coupe’s, heeft de GLC wel een mooie uitstraling vind ik. Deze facelift brengt echter weinig nieuws maar hij blijft lekker om te zien.
@ghost: ben ik met je eens, de GLE coupe is ook mooi. Bij Bmw slaan ze de plank mis op suv coupe gebied
@rovadepo: naja los van de grote nieren (daarover is genoeg geschreven en gezegd), denk ik dat een X5 en X1 nog redelijk prima zijn. Maar de coupe SUV’s zeker niet.
@ghost: jaa die zeker maar ik dacht dat jij de X6 en X4 bedoelde. En ik vind vooral de achterkant van de X4 heel lelijk.
@rovadepo: klopt, die bedoelde ik idd initieel. En helemaal gelijk in, die X4 achterkant kan echt niet. Net of men niet uitkwam met de daklijn en een soort kontje eraan heeft geplakt😂
Van de zijkant oogt het model verre van elegant met vreemde proporties en een relatief klein snuitje.

Als het dan toch een hoog model moet zijn, waarom niet direct de ruimte er gratis bij nemen en een GLC kiezen?
@karhengst: en die treeplanken niet te vergeten!!!1!!1!
Helbro-bus, aah we hebben te maken met een lokale schrijver. Al mag je de GLC niet omschrijven als een zo’n busje, neem dan als voorbeeld een Peugeot 5008 ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).