Dit zijn de plannen voor Audi de komende jaren

Auteur: , 22 Reacties

Dus geen Passat of Superb. Verder een hoop plannen betreft de A5, A7, A8 en R8! Je leest het hier, op Autoblog.

Audi A4

De Audi A4 is op dit moment niet de meest populaire auto in zijn segment. Destijds werd de auto redelijk lauw ontvangen. Goede auto, gaaf interieur, leuke gadgets. Maar wellicht iets te braaf. Wat dat betreft is het niet vreemd dat een groot gedeelte van de klanten de A4 overslaat en kiest voor een Audi A5 Sportback, die technisch gelijk is.

Audi heeft de huidige A4 net voorzien van een (zeer geslaagde) facelift, maar is al heel erg druk bezig met de opvolger. De altijd zéér goed geïnformeerde Georg Kacher van Automobilemag weet te melden dat het weinig gescheeld had, of de volgende A4 (de B10) werd geen ‘echte’ Audi. Dankzij het dieselgate-schandaal moest er heel veel geld bespaard worden. De bonentellers van Audi hadden uitgerekend dat kiezen voor het MQB-platform (motor overdwars) één miljard euro goedkoper zou zijn dan gebruik maken van het MLB-platform (motor in lengte).

Audi A4 (B10)
Echter, dankzij de ontwerpen van Mark Lichte werd duidelijk dat het MLB-platform een veel fraaiere auto zou opleveren dan wanneer deze gebouwd zou worden op het MQB-platform. De A4 zou van het MQB platform een beetje rare proporties krijgen, net zoals de Skoda Superb dat heeft. Daarentegen werd het ontwerp van de A4 op MLB-basis wél gewaardeerd. Kortom, ook de nieuwe A4 staat op het MLB-platform. Qua uiterlijk schijnt de A4 veel weg te hebben van de Audi A6, die over het algemeen beter gewaardeerd wordt dan zijn wel erg anonieme voorganger.

Audi A4 Avant 35 TFSI (B9) '19

A5 Cabriolet
Net als BMW en Mercedes-Benz moeten er wat niches verdwijnen. Het aantal modellen dat de Duitse Drie aanbieden is gewoonweg veel te omvangrijk. Dit betekent dat de Audi A3 Cabriolet en Audi A5 Cabriolet zullen worden vervangen door één model, een gerucht dat we al eerder tegenkwamen. Niet zo vreemd, daar de bron gelijk is (Georg Kacher schrijft ook voor Auto Bild). De nieuwe auto wordt wederom een vierpersoons cabriolet. Deze zal net als de A3 gebouwd worden op het MQB-platform. Echter, qua prijs en positionering zal de auto meer naar ‘A5’ neigen dan naar ‘A3’.

Audi A3 Cabriolet TFSI S-Line (8V) '19

A5 en A7 Sportback
De Audi A5 Sportback zal ook niet terugkomen zoals wij gewend zijn. Dat lijkt een vreemde keuze, daar de A5 Sportback behoorlijk goed verkoopt. Eigenlijk heeft de van BMW afkomstige Hildegard Wortmann (die sinds gisteren bij Audi is begonnen) een ander plan. Naar het schijnt wordt opvolger van de Audi A5 en A7 Sportback één auto. Deze zal overigens wél op het MLB-platform staan. De A5 Cabriolet wordt dus ietsjes lager gepositioneerd, de A5 Sportback dus wat hoger.

Audi A7 Sportback '19

Audi A8
Of er een nieuwe A8 komt, is nog niet helemaal zeker. Op dit moment is het zeer aannemelijk dat het vlaggenschip van Audi gebouwd gat worden op het platform van de Porsche Panamera en Bentley Continental GT. Er schijnen bronnen te zijn die zeggen dat de A8 wordt vervangen door een A9, die op het PPE-platform staat en geheel elektrisch zal zijn.

Audi A8 Sketch '19

Audi R8
Wat betreft de Audi R8 is het eigenlijk veiliger om geen uitspraken te doen. Er zijn nogal veel tegenstrijdige geluiden. De Audi Sport divisie wil zo lang mogelijk volhouden aan de atmosferische V10, alhoewel iedereen weet dat dat een keertje moet ophouden. Porsche is op dit moment bezig met het TTE-platform. Deze wordt ontwikkeld voor de Boxster en Cayman, die geheel elektrisch zullen zijn. Naar het schijnt ‘mag’ Audi hier een R8-opvolger van maken.

Audi R8 V10 Performance Spyder '1922 reacties

Dus hij zal ondersturen? :D


OT: ben benieuwd wat ze gaan doen met de R8, dacht altijd dat daar de 2.9 biturbo V6 uit de RS4 uiteindelijk in zou komen
Gaan ze nu ook kwaliteit bouwen?😬
@jupke: Ga jij nu ook onderbouwt commentaar leveren?
@dijan: ik zie de kwaliteit vaak genoeg! Bagger is het. Kijk eens bij hartogtuning.nl. Daar staat genoeg ellende!
@jupke: Reageer niet op hem. Elke (sarcastische) comment over Audi valt hem erg zwaar en slaapt ‘ie slecht van.
@viezefreddyw: beetje die VAG fanboys plagen! Ik slaap geen seconde slechter!
@jupke: zoals @viezefreddyw al zegt. Daarnaast denkt ie dat een Xbox youtube filmpje van een S3 vs. M4 representatief is als bewijsmateriaal dat een S3 beter en sneller is… Hahaha.
@jupke: Perfectie bestaat niet, niet bij Audi, niet bij BMW, Mercedes en de rest.
Maar toch bouwen ze zalige wagens ( vooral voor dagelijks gebruik ! ).
Met andere woorden: de A4 cabrio komt terug?
Ik was voorstander van het gerucht, van een A4 op MQB basis, de RS4 zou dan de 2.5TFSI dwars voorin krijgen met heel ruim 400 pk.
De overig techniek zou gedeeld gaan worden met de VW Arteon.
Verder hadden ze dan de A4 veel sportiever kunnen stylen dan nu het geval is, het blijft toch een beetje een doorsnee oude l#llen auto.
@HZW: RS4 zou nu rond de 450 pk moeten krijgen. Dat krijgen ze niet uit de 2.5 TFSI ivm uitstooteisen. Naar mijn weten gaat dat blok er (helaas) sowieso uit.
@theblazerunner: volgens de berichten krijgt de volgende RS3 etc nog een 5 pitter
@zjonnie: Ja Audi heeft aangegeven dat de 5 cilinder nog lang niet aan zijn eind is en nog jaren gebruikt gaat worden, volgens Audi is de 5 cilinder een “Selling Point” t.a.v. de concurrenten die allemaal 4 cilinder motoren hebben.
De huidige TT RS en RS3 hebben hem, de volgende RS3 zou hem ook nog krijgen, maar verder zou ik het niet weten.
De TT RS wordt een ander verhaal omdat er geruchten gaan dat de TT geen directe opvolging gaat krijgen met ICE.
Als er al een nieuwe TT zou komen, zou het een elektrische e-tron worden op MEB basis.
Verder zijn er geen Audi’s of andere VAG auto’s die de 5 cilinder gebruiken.
Ik vraag mijn ook af of die motor überhaupt rendabel is, hij wordt alleen geleverd in RS3 en TT RS.
Ik vergeet natuurlijk dat hij ook in de RSQ3 zit, waar hij ook weer in in het nieuwe model komt en hij komt ook in de nieuwe RSQ3 Sportback.
Het A3/A5 Cabrio verhaal is ook terug te voeren naar het A4 MQB verhaal/gerucht.
De MQB A4 zou volgens de gaande geruchten als coupe komen (ter vervanging van de TT/A5 Coupe) en als Cabrio ter vervanging van (TT Roadster/A3/A5 Cabrio)
Maar als de volgende A4 “niet” op MQB komt kan je alles wel vergeten, en zijn het geruchten voor de prullenbak.
En dat er miljarden bespaart konden worden is logisch als 2 nieuwe modellen, 5 oude modellen zouden vervangen.
Als die R8 gewoon samen met de opvolger van de Huracan ontwikkeld wordt, dan komt het helemaal goed.
Nu al slaapverwekkend, precies zoals het gros van Audi gestyled is.
Audi A5 Sportback schrappen als losstaand model lijkt mij heel dom. Waarom samenvoegen met de Audi A7 Sportback? Om een Audi A6 Sportback te maken?. Ook de Audi A7 Sportback verkoopt best goed internationaal. Dus dat samenvoegen snap ik niet helemaal. Geld besparen is 1 ding maar daar samen 1 model te maken waarbij hij zeer wss een buitenbeentje wordt van de A6 zal Audi niet rijker maken, en zelfs minder verkoopcijfers laten realiseren.
Ik denk ze, stoppen er helemaal mee.

Gemiste kans.
Vind die facelift van de A4 ook niet echt geslaagd. Voorkant zit er ook echt ‘gefacelift’ uit.
Dus de Skoda Superb is raar geproportioneerd?
Alles kan stukgaan maar Audi maakt wel kwaliteit zalig om met te rijden heb ander merken gehad was veel minder betrouwbaar dus niets mis audi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).