Tom Coronel heeft (weer) een nieuwe hobby

Auteur: , 33 Reacties

Waar haalt die man de tijd vandaan?

Tom Coronel

Het is een van de betere bezige bijen van Nederland: Tom Coronel. Eerlijk is eerlijk, het is ook een van de succesvollere Nederlandse autocoureurs. Hij was voor het seizoen in 2000 zelfs heel erg dichtbij een zitje in de Formule 1.

Na het winnen van de Formule Nippon in 1999 (op spectaculaire wijze) was hij bijna rond met Arrows, maar ene J. Verstappen kreeg toen de voorkeur. Voor de rest heeft Coronel werkelijk bijna in alle klassen gereden: Dakar, FIA GT, Formule 3, Le Mans, Formule Opel, BTCC, Formule Ford, DTCC, JGTC, EuroBOSS, Porsche GT3 Cup en natuurlijk het meest roemrucht: de Citroen AX Cup! Als je in die ‘contact-rijke’ klasse de race eindigde met de deurgrepen aan de auto, had je óf gewonnen of je best niet gedaan.

Tom Coronel '03

De man heeft dus veel ervaring in diverse takken van de motorsport. Daar komt er nu eentje bij, want Tom Romeo Coronel zal ook aan de start verschijnen van de TitansRX. De TitansRX is een nieuw initiatief. Zoals de naam weggeeft gaat het om Rallycross, een van de meer spectaculaire vormen van autosport. De banen zijn kort, er is asfalt en gravel en de auto’s hebben serieus veel vermogen. Alle auto’s in deze klasse zijn uniform, namelijk de MJP Racing Pantera RX6. De koets lijkt op die van een Ford Fiesta in het geval van Coronel.

Tom Coronel '19

De auto van Tom Coronel is direct te herkennen, net als de Honda Civic toerwagen is de MJP Racing Pantera RX6 voorzien van de geel-rode DHL bestickering. De races in het TitansRX kampioenschap staan niet in de weg van de vele activiteiten Coronel. Op dit moment gaan de geruchten dat Coronel meedoet aan de opnames voor Expedtie Robinson, een soort Temptation Island zonder alcohol, maar met extra stress. Het zou ons niet verbazen dat hij daar ook een raceklasse heeft opgezet.33 reacties

Die Tom Coronel is gewoon een sjoemelaar. Er is helemaal niet één Tom Coronel, er zijn er twee van. Doei doei.
@mashell: genaaamd Tim
@Jantje_555: Bedankt voor de uitleg…
@tristan114: Jantje is “Marloes de grappenuitlegger” van Kakhiel.
@tristan114: graag gedaan alsnog :-P
@mashell: maar hij betaalt nooit teveel voor z’n autoverzekering.
mooi heeft hij nog minder tijd om bij ziggo formule 1 te zitten,kan toch maar alleen over max lullen
@1jopie1: erg vermoeiend inderdaad
@1jopie1: Vergeet niet dat een ander vooral zijn/haar zin niet mag afmaken.
@beardman: Inderdaad, mega irritante vent die Rob Kamphues!
@1jopie1: gelukkig heb ik hem op Ziggo nog niet zijn ‘lul zien maxxen’
Hij moet alleen racen want dat kan hij heel goed. Verder niet zijn mening op tv verkondigen, tenenkrommend.
@skinny058: Of bbq’s,koffiemachines en tv’s verkopen
@skinny058: Ik kan juist wel genieten van Tim & Tom; heerlijk enthousiast, niet politiek-correct en vlot gebekt (tussen de andere Alfa mannetjes), beter dan die niets-zeggende sneeuwvlok gasten die geen onderbouwde mening hebben…
@dawwg: ik was anders zeer benieuwd naar Shelly’s doordachte expertise en analyses.. Nee maar zonder gein, vorig weekend kreeg je ook af en toe een shot te zien van het ‘oranje’ publiek, je ziet daar gewoon doorsnee ‘zuid Franse camping’ gezinnetjes staan juichen, waarbij de kortpittige kapsels nog het meest enthousiast leken. M.a.w., Ziggo serveert haar publiek gewoon
@lekkaah: Dat is toch voor een notoire f1 ganger vreselijk om te zien. Eerst kon ik er nog wel om lachen als Max won. Nu lijkt het op maandag wel eens of ik op het paddock loop met 20 red bull auto’s incl monteurs.
@lekkaah: Ja, Shelly’s analyzes vielen erg tegen, maar gelukkig heeft zij andere kwaliteiten ter compensatie. En ja, het voetbalpubliek en de SBS6-camping-bierdrinkers hebben de F1 ontdekt (en het wordt elk jaar erger; ik ga minimaal 1 a 2x per jaar naar een GP toe); maar ik laat dat het plezier niet drukken. Liever vrolijke Hollanders, dan Tifosi of rijke olie-sjeik-Hamilton fans …
Deurklinken op een AX? Reden ze met de vijfdeurs dan?
@potver7: haha, scherp! :)
@potver7: Als je die dingen eraf kan krijgen in een race heb je echt je best gedaan idd. Paar jaar zo’n GT gehad, erg leuk want weegt niks, maar die deurgrepen…
@potver7: Touché! Heb het iets anders verwoord, zodat er geen twijfel over mogelijk is ;-)
zakelijk doet de familie Coronel het ook prima, met hun web shops. Dus idd: waar haalt hij de tijd vandaan. Overigens: hem 1 x ontmoet aan het hele begin van zijn carriere , ik meen met de Squadra Bianca. Hele aardige gozer is mij bijgebleven.
@ttr6: Die webshops zijn failliet hè….
@erikhj: hij is nog steeds eigenaar van het pand in Naarden waar nu PlatteTV inzit…
@erikhj: niet allemaal
@ttr6: hij zal vast niet onaardig zijn maar hij blijft vermoeiend
Is de koets niet gebaseerd op de Hyundai i20?
@Edge: i30 zelfs!
[quote]De koets lijkt op die van een Ford Fiesta in het geval van Coronel.[/quote]

Pantera RX auto’s zijn voornamelijk gebaseerd op Audi A1 en Hyundai I30. Andrew Jordan rijdt in een Mercedes Benz A klasse.

Oh en Tom rijdt niet meer in een Honda Civic Toerwagen, is nu een (Seat) Cupra geworden
@Alex_79: in het wereldkampioenschap is het inderdaad een Cupra geworden. Maar met die Honda Civic rijdt ie dit seizoen nog in het Europees kampioenschap.
Hij kan inderdaad lekker sturen!
Het is toch geweldig dat je in zo veel klasses mag racen? Volgens mij verdient hij daarnaast een prima boterham met schnabbels op tv en wat webshops. Al die haters zijn gewoon jaloers dat hij z’n werk heeft kunnen maken van onze droomhobby. Go Tom!
Sympathieke vent met een gezonde dosis arrogantie, wat helaas door de gemiddelde NL’er niet gevreten wordt.

Bij Ziggo vind ik ‘m allesbehalve vervelend, kan ook komen omdat ik Kamphues echt een vreselijk irritant mannetje vindt. Raus mit Rob!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).