De nieuwe e-Golf is de Volkswagen van morgen

Auteur: , 14 Reacties

En morgen sterft nooit.

Volgens eigen zeggen geeft Volkswagen ons met de I.D. geeft Volkswagen ons een blik op de Volkswagen van de dag na morgen. Leuk en aardig, maar met wat voor Volkswagen moeten we morgen dan gaan rollen?

Volgens Volkswagen-bons Herbert Diess moet dat de nieuwe e-Golf worden, een nieuwe en verbeterde variant van de reeds bestaande e-Golf.

Waarschijnlijk de belangrijkste verbetering aan de e-Golf is de significante verbetering van de actieradius van de auto. Waar de vorige e-Golf er slechts van kon dromen om 200 kilometer ver te komen op een lading stroom, moet de nieuwe versie zo’n 300 kilometer ver kunnen doorkachelen.

Qua uiterlijk wordt de e-Golf meer in lijn gebracht met de GTE-variant, inclusief kermis-LEDjes. Aan de binnenkant zijn de veranderingen substantieler. Daar vind je bijvoorbeeld een nieuw infotainment-systeem met gebarenbediening.14 reacties

“up to 300km”… een beetje net als “vanaf €9,99 naar de malediven”

zeer aantrekkelijk voor de gemiddelde consument dus..
@lekkaah: inderdaad, dat is de toekomst. Zoals wanneer je een laptop koopt, ja meneer, deze gaat 5 uur mee. Tot je zelf er zaken op doet, dan mag je al blij zijn met bijna 3 uur…
Als ze nou s een variant (station) zouden maken van die e-golf met een fatsoenlijk accu-pakket (400-500km). Dan kan je er nog wat mee. Nu is het helemaal niks. Te kleine range, te kleine kofferbak.
Nou het begin is er hoor. Al zal het nog wel even duren voordat dit in productie gaat
Doorkachelen? Dacht dat ie elektrisch was
Opel lacht op dit moment de ballen uit hun lederhosen! 480 km elektrisch in praktijk, ongelooflijk. En genoeg ruimte om met de wagen op vakantie te gaan, gaat voor Opel een succes worden! Volkswagen met deze Golf daarintegen… Succes met het aan de man brengen van dit ding maar ik weet wel welke wagen ik mee naar huis zou gaan zonder op te laden onderweg!
@henkhupelschoten: maar in deze kan je nog een soort van gezien worden (ook al krijg ik hier de kriebels van) maar die Opel is gewoon ronduit verschrikkelijk
De vraag is wanneer je deze kunt kopen met 300km bereik.

Want de concurrentie zit niet stil en zal meer rijbereik hebben, mogelijk voor minder. Kijk maar naar de Opel, maar straks ook de nieuwe Leaf. Je kunt hem wel duurder maken en zeggen dat je dan een luxure auto biedt, maar dan zit je zo in het vaarwater van een Model 3, waar het pre-orders regent.
“En morgen sterft nooit” : Leuke James Bond referentie :D
300km, konden we een paar jaar geleden alleen maar van dromen!
@dutchdriftking: en nu lachen we er om. De tijd gaat snel.
Welke kermisledjes?

De huidige e-Golf heeft ook al van die hoefijzers net als de e-Up.
@jrsmoke: de GTE heeft de hoefijzers van de E-Golf overgenomen. Maar dat er een misverstand ontstaat is niet raar, de GTE zie je op elke straathoek maar een echte E-Golf eigenlijk nooit.
@mashell: waar die hoefijzers vandaan komen boeit niet, waar ze heen gaan wel… Liefst zo snel mogelijk ver weg! Er zijn hier in BE zelfs putdeksels die mooier zijn… :-p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).