De nieuwe Shelby Mustang Super Snake heeft 750 pk

Auteur: , 37 Reacties

Snel slangetje...

Op de fiets is het nooit een goede samenloop van omstandigheden als je slang de stang raakt. Als de ‘Stang echter een Ford Mustang is en de slang een cobra in de grille en/of op de flank, dan is het wel een combo om vrolijk van te worden. Zie hier de nieuwe Mustang Super Slang, of zoals ‘ie offcieel heet de Shelby Mustang Super Snake 50th Anniversary.

Nou kon je al even een pakketje halen bij Shelby om een gewone Mustang GT om te toveren in een super serpent. Deze speciale editie ter ere van de vijftigste verjaardag van de eerste Super Snake uit 1967 kan je echter direct als ‘echte’ Shelby bestellen, voor 69.995 Dollar. Mocht de historie zich herhalen is dat wel zo goed voor de waarde van de auto over 50 jaar. Er worden er 500 gemaakt bij Shelby in Las Vegas. Een gewone Mustang GT (rijtest) naar Shelby brengen en om laten bouwen kan trouwens ook voor 36.795 Dollar, maar ja dan is het dus nét geen ekte ekte.

Qua vermogen kan je kiezen voor een variant met 670 pk of een variant met ‘750 + pk’. Bij de laatste heeft de klant zelf de keuze uit een compressor van Whipple of van Kenne Bell. Oplettende lezers zullen overigens opmerken dat er in het verleden al krachtigere Super Snake’s waren. Dat betekent echter niet per se dat we achteruit zijn gegaan qua ontwikkeling, maar eerder dat we vooruit zijn gegaan qua eerlijkheid. Verschillende bronnen twijfelden nogal aan de bizarre 861 pk die de serpens voorheen zou halen.

Qua uiterlijk krijg je wat je gewend bent van opgeblazen Amerikanen. Dikke bumpers en wielkasten plus overal gaten in het blik voor de vorm nodige koeling. Uiteraard zijn ook racing stripes van de partij. Maar, tegenwoordig gaat het er ook aan de andere kant van de plas iets serieuzer aan toe qua ontwikkeling. Als het goed is, werkt de diffuser bijvoorbeeld ook echt nu.37 reacties

Beeeast!
Kolere zeg he! Even een beest met 750 PK kunnen aanschaffen voor 70.000 dollar. Dat is absoluut geen slechte deal.

Ik vind het wel een gaaf ding hoor, een monster!
Automaat of handbak? Super dik en belachelijke pk/prijs verhouding!
Had bij de blauwe nou witte velgen gedaan. Tuurlijk. Zwart. Origineel.
En dan doen ze bij de witte variant normale lichtmetalen kleur.
Ben het spoor echt bijster tegenwoordig.
70000 dollar en in ons kikkerlandje met alles erop en eraan? Als de belastingen met je klaar is, ruim een ton schat ik
@lekkerlinksrijden: Denk eerder gerust €130.000.
@fmgarcia: nog steeds veel pk’s voor je geld :p
@fmgarcia: dat was mijn vrees ;-)
@fmgarcia: Laatste keer dat ik in een prijslijst heb gekeken was de Caddi CTS-V met rond 550PK al 220.000 euro dus met nog meer uitstoot zal hij vast in deze categorie vallen toch ?
@robusa: Nee, kost 172.000 euro.
@fmgarcia: de hellcat kost in nl gerust 2 ton. Dit is ongeveer vergelijkbaar, dus je moet wel heel goed kunnen afdingen wil je m meekrijgen voor 1,3 denk ik.
@lekkerlinksrijden: uuuuh reken maar gewoon 100.000 extra voor de bpm hoor. Beter twee jaartjes oud kopen en importeren op taxatie ?
@lekkerlinksrijden: als een gewone met V8 al 130 kost dan zal een supersnake wel richting de 2 ton gaan. Gekkenwerk.
@lekkerlinksrijden: van de bpm koop je een huis in Amerika en genoeg tickets om daar de komende 5 jaar 5x per jaar heen en terug te vliegen. Helaas geen slechte grap…
@lekkerlinksrijden: ik vermoed zelfs keer 3!
Ziet er goed uit dat slangetje
Gvd wat lekker!
Zonder meer gaaf. Maar voor een supersnake 50th is het jammer dat de voorbumper vrijwel gelijk is aan de “gewone” mustang, dat had veel bruter mogen zijn.
Zo een witte met blauwe strepen voor mij aub. Das historisch nog verantwoord ook!
Toch wel echt jammer dat de autofiscaliteit hier zo scheef gegroeid is, dit is pas ‘Bang for Buck’!
Waarom zouden ze de klanten laten kiezen van welk merk de compressor is?
@maksym357: goeie vraag! Ik ken alleen whipple ‘ van horen zeggen’
@maksym357: verschillen in geluid??
Wat een geweldige Mannenauto! Bravo! Als u op mij stemt, geef ik elke Nederlandse man zon ding gratis van de staat, plus een jaar lang gratis bezine, en een jaar lang geen motorrijtuigenbelasting, plus een jaar lang geen wegwerkzaamheden, nergens niet.
@john4545: Denk dat ik dan wel rekening moet houden met opruimwerkzaamheden neem ik aan?
@unknown234: Die hele tunnelwand van de A4..als platgeslagen vliegen waarschijnlijk :D Maar het komt dik in orde. In Duitsland gaat het ook prima. En wat is er nou mooier dan een file van 4km alleen maar Shelbys van 700+pks. En iedereen steekt met een dikke grijns een duim naar elkaar op.
@john4545: je weet dat er een compressor op zit?
@kareljansen: whahaaa boem :D
GEWELDIG!!!!!! Wat een fantastische prijs voor zoveel pk’s! Heb je in NL een matig VAG-je voor…
@rufctr01: niet overdrijven . Een hele dikke vag. Maar zon beest als dit krijg je in Nederland niet onder de 150k . Terwijl 70k in dollars nu zon 60k in euro’s is.
Dit is wel heeeel gaaf!
Dit is mijn ogen op en top Amerikaans. Veel pk’s voor weinig. Dik blok er in en gaan met die banaan. Bang for buck all the way!
Ziet er nog behoorlijk smaakvol uit voor een beest van 750 pk. Geen gekke poespas, maar wel lekker sportief. Heerlijke auto dus. Ik zou hem wel willen, zeker voor 70k. Dan nog een GT350R erbij voor de trackdays.
@berlinetta: wat zal de topsnelheid van dit monster zijn…. Ben trouwens wel benieuwd of ze er een grote tank in hebben gedaan.
Dikke velgen
ik word hier heel blij en heel verdrietig van tegelijk.
Wat een geniale eerste alinea
Ik ben een Europeaan dus ik heb liever een gewone Mustang GT met wat onderstelspul van Maximum Motorsports.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).