Volvo geeft XC40 een luchtgeventileerde subwoofer

Auteur: , 20 Reacties

Het apparaat is op het dashboard gemonteerd. Maar wat is de reden voor deze Zweedse vansinne?

Wel, Volvo wil dat je in de nieuwe XC40 ruimte hebt voor al je rommel in de auto. Maar dat is niet het hele verhaal, want met dit doel in gedachte zou je de auto ook gewoon een joekel van een kofferbak mee kunnen geven. Volvo wil echter dat alle meuk die je meeneemt ook nog eens binnen handbereik moet liggen.

Deze briljante ingeving is volgens de Zweden gekomen naar een aanleiding van onderzoek naar wat de stedelijke mens echt zoekt in een auto. De XC40 is immers officieel bedoeld voor de urban jungle, ondanks het feit dat de auto in ieder geval in Nederland waarschijnlijk vooral een plek vindt in de provincie. Enfin, toen Volvo de balans opmaakte van wat alle mensen in die verschillende steden eigenlijk wilden, bleek de gemene deler praktische ruimte te zijn, voor snuisterijen van divers pluimage.

Volvo noemt zelf een echt goede plaats voor je telefoon waar ‘ie niet de hele tijd heen en weer schuift, een plaats waar je chicken vindaloo afhaalmaaltijd niet omkiepert en een plaats waar je bankpas terecht kan zodat je ‘m niet onhandig uit je broekzak moet halen achter het stuur essentieel.

rommel

Om daarvoor de nodige ruimte te creëren hebben de Zweden bedacht dat ze de traditionele speakers in de portieren wel achterwege kunnen laten. Hierdoor heb je in de portieren ruime vakken voor enkele flessen water, een tablet of zelfs een laptop. Of we in het laatste geval moeten denken aan een bakbeest van Alienware of een svelte MacBook Air, dat weten we niet.

Maar dat is nog niet alles! Onder beide voorstoelen zit nog meer opbergruimte en in het dashboardkastje zit een uitklapbare haak waar je eerder genoemde afhaalmaaltijd aan kan hangen. Pièce de résistance is echter ’s werelds eerste luchtgeventileerde en op het dashboard gemonteerde subwoofer, die er ondanks het gebrek aan speakers in de deur voor moet zorgen dat goede tunes hun weg naar je oren vinden.20 reacties

Lekker in het zicht gemonteerd ook…
@chimaera: dat kan jaapiyo wel! De afschaffing van Paint zal een groot gemis worden.
@rrvliet: nee hij kan gelukkig weer ademhalen. Paint wordt niet door Microsoft de nek omgedraaid.
Ik weet niet goed of dit echt is of een hoax.
Waar zit die subwoofer dan? Misschien iets van een subtiel pijltje in een iets opvallende kleur toevoegen aan het plaatje!
Subwoofer op het dashboard is 1 ding maar geen speakers in de deuren? Waar zitten die speakers dan? Want zonder gaat niet.
@mashell: misschien enkel in de A stijlen (tweeters). Of alleen bij de handgrepen waardoor samen met de subwoofer geen woofers meer nodig zijn? Ben benieuwd
“… een echt goede plaats voor je telefoon waar ‘ie niet de hele tijd heen en weer schuift… ” Suggestie: je broek- of jaszak, waar hij thuishoort!!!
@henk_he: Ik hang hem graag aan de stroom als ik in de auto zit en dan heb ik hem liever niet in een zak zitten.
@loremipsum: En als ik me niet vergis, moet je telefoon bedraad met je auto zijn verbonden als je Apple Carplay of Android Auto wil gebruiken, al zou het kunnen dat dat tegenwoordig ook draadloos mogelijk is.
Volvo met de zoektocht naar veiligheid zou toch juist moeten zorgen dat we niet teveel afleidende zaken rond de bestuurder voor het grijpen hebben liggen
Hahaha het is toch nog geen 1 April?

Volvo heeft een A-Stijl met glas bedacht om geen dode hoeken te hebben, Dan zouden ze hier mee komen? Geloof er niks van. En op de foto zitten er gewoon speakerroosters in de deuren. Dat ze een speciale woofer gaan leveren die ingebouwd wordt in het dashboard en ze die op deze manier willen aankondigen zou imho wel kunnen.
@koningcaris: Op de foto is het interieur van een XC60 te zien.
@koningcaris: OMG, you smell bullshit.
Of tigduizend vakjes waarover je spullen verspreid kunnen zijn nou zo handig is weet ik nog niet, maar de XC40 zal in ieder geval hoog scoren op de Carbuyer en Carwow cubby tests..
Is het normaal dat ik dit bericht pas kan lezen nadat ik 4x een Seat weggeklikt hebt?
HET MOET NIET GEKKER WORDEN…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).