De Porsche 918 Spyder is absurd duur in China

Auteur: , 25 Reacties

Hier in Nederland is de 918 Spyder met een vanafprijs van €780.450 al aan de prijs, in China is-ie ruim dubbel zo duur.

Wat de Porsche absoluut mee heeft ten opzichte van concurrenten LaFerarri en McLaren P1 is dat de prijs in zowel dollars als euro’s onder de miljoen blijft, wat van die andere twee niet gezegd kan worden. In China is dat echter een heel ander verhaal. Zoals CarNewsChina terecht opmerkt is de prijs zelfs voor Chinese standaarden gigantisch.

Porsche rekent voor het basismodel 13,38 miljoen yuan, ofwel 1.618.368 euro. Met het gewichtsbesparende Weissach package, waarbij de hypercar airco- en audioloos door het leven gaat en voor een groter deel uit koolstofvezel bestaat, komt de prijs omgerekend zelfs uit op 1.769.108 euro. Een miljoentje meer dan in onze contreien.

Porsche 918 Spyder

Dergelijke prijzen worden niet alleen veroorzaakt door de forse luxebelasting die China hanteert, Porsche kan het zich simpelweg permitteren om zulke bedragen te vragen, want het toenemend aantal rijken in China tekent de kooporder toch wel. Easy.25 reacties

Hier kopen en in China verkopen. Ik stuur dagelijks containers naar China. Voor een 2 ton premium doe ik de moeite wel.
@munich:
Draag jij voor die 2 ton dan ook even de importheffing af?
@munich:
Je bent zeker lid van het simplistisch verbond…
@JvT: je bent goed gemutst vanavond. Verhelderend.
@munich:
Tot uw dienst.
@munich: u zit bij novartis?
@Laue: Denk dat meneer/meneer bij het ministerie van Economische Zaken werkt..
@munich: helaas zul je dan geen winst maken, want in China moet je 144% belasting betalen voor auto’s met een motor inhoud boven de 4.000 cc. Even uitgaande van de Europese prijs rond de 780.000 x 2,44 zit je al rond de 1.9 mln euro. Bovendien kan je niet via de officiele wegen een importvergunning aanvragen voor auto’s die reeds officieel door de importeur ingevoerd worden.
@china: als dat zo is, zal het dan geen x 1,44 zijn :p
@mikehks: nee, want je moet immers ook betalen voor de auto. Die 144% is puur alleen belasting. Bestaat uit een gecombineerd tarief van import tax, consumption tax en BTW.
@china: Hoe komt het dan dat je in China nog redelijk veel US-spec auto’s ziet, zoals Mercedes?
@e550: van Mercedes kan je alleen de modellen invoeren die MB China niet importeerd. MB China biedt bijvoorbeeld alleen maar de S65 aan, dus je zou wel de S63 kunnen invoeren. Hetzelfde geldt voor GL350 aangezien MB China alleen maar de GL450 importeerd. Er zijn wel manieren om bijv. De S65 te importeren, maar die kun je dan niet importeren en registreren on de naam ” Mercedes”.
Ze moeten er natuurlijk wel helemaal mee naar China rijden, met alle risico’s van dien.
@kogando: supercars worden er netjes heen gevlogen. In Duitsland staan ze regelmatig op de ramp, klaar om te laden. Op Schiphol ook trouwens.
@munich: ik gok dat Kogando ook niet echt serieus was. Gokje hoor.. ;)
@bosje: Haha, goed gegokt. :D
en toch zullen ze er daar wel een paar kunnen slijten lijkt me zo
@redneckdarian: alle allocaties voor China waren al binnen twee dagen verkocht. Hierdoor zullen er wel veel exemplaren grijs geimporteerd worden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Begrijp het wel. Net zoals je Chinese schrift van rechts naar links kan schrijven en lezen, is de wetgeving daar ook andersom. Wij belasten hier vervuilende auto’s veel meer en daar belasten ze schone auto’s veel meer.
Echt waar. Is zo. Is een internetwaarheid.
Ze weten daar echt niet beter, en er is geld met overschot 1,6 milioen gaat daar niemand van wakker liggen. Dat klinkt misschien gek maar het is zo.
Die dingen worden uit Deutschland verscheept op zijden kussens van zeer exclusieve rupsjes uit eh. China.

Wunderbar.
De uitlaatpijpen zaten toch hoog aan de bovenkant? Of heb ik dat verkeerd?
@jagxjl:

Dat heb je helemaal goed.
Dit hier op de foto is namelijk niet de productieversie, maar de concept.
hmm, ondanks dat ik de 918 een geweldig mooie auto vind zou ik toch bij wat andere merken gaan shoppen voor dat bedrag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).