De Škoda Kodiaq SUV: dit wordt ‘m

Auteur: , 18 Reacties

Škoda betreedt het segment der grote SUV's.

Voor de Freek Vonkjes onder jullie: de naam Kodiaq verwijst inderdaad naar de zogeheten kodiakbeer, zeg maar het grootste type bruine beer ter wereld. Mannetjes kunnen zelfs zwaarder worden dan 700 kg, maar voor meer info verwijzen we je door naar wikipedia. Daar hebben wij het ook vandaan.

De Kodiaq wordt later dit jaar officieel gepresenteerd en om de buzz alvast aan te zwengelen gooien de Tsjechen deze plaatjes het web op. De SUV biedt plaats aan zeven personen en moet ook in het terrein z’n mannetje staan. Voor zover dat tegenwoordig nog wat betekent, maar goed. Waarschijnlijk deelt de Kodiaaq onderhuids een en ander met de nieuwe Touareg, die onlangs in concept-vorm werd gepresenteerd.

Meer info is op moment van schrijven nog niet bekend, dus we zullen het effe met de plaatjes moeten doen. Toch zegt iets ons dat dit qua verhouding prijs/binnenruimte een interessant aanbod gaat worden. Heb je trouwens weleens met Google Translate gekeken wat het woord Škoda in het Tsjechisch betekent? Wij wel.18 reacties

Dan is er wel veel aan jammer op de weg te vinden….
Of zou t zelfspot zijn vd Tsjechen?
Achterkant doet me denken aan lambo urus.
@banaan7: schijnt dat er een v12 greenline in komt te liggen
Neus is wel oke, maar die kont verpest het
What is in a name…

Jammer is het zeker dat Skoda, dat van oorsprong enorm deftige wagens maakte zich op een gegeven moment moest schikken naar het communistische regime en niet meer innovatieve en luxe wagens mocht bouwen…

Jammer is het ook dat Skoda onder het kapitalistische regime van Volkswagen, ondanks al het goede dat dat gebracht heeft, nog steeds restricties opgeworpen krijgt. Want ik weet zeker dat als de Tsjechen de vrijheid kregen Skoda het meest innovatieve volumemerk binnen de Volkswagengroep zou zijn.
@moveyourmind: waarom zou Skoda het meest innovatieve onderdeel kunnen zijn dan?
@eklasse: Omdat Tsjechische ingenieurs erg vindingrijk kunnen zijn, en zelfs met beperkte middelen erg innovatieve technologie kunnen ontwerpen. Kijk maar eens naar Tatra.

Overigens was Skoda nooit zo snel op het niveau van nu geweest als ze niet door VAG waren overgenomen, eerlijk is eerlijk.
@moveyourmind: Je bedoelt Tatra vóór WW2?

Disclaimer: In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst…

Tatra heeft het behoorlijk moeilijk momenteel, tegenvallende verkoop, wisselend eigenaarschap…
Ik vraag me serieus af of Tatra nog tien jaar zal bestaan, en in welke hoedanigheid…
zijn dat 2000 inch velgen?
@super: nee 2044
Evoque is that you?
Ze zijn een beetje lui bij Skoda hè? Dit zijn exact dezelfde schetsen als we te zien kregen toen ze met de Vision Concept S kwamen.
@Edge: Haha, inderdaad, goed gezien.
@Edge: precies, en daar zijn ze ook van..
Lada Kodiaq
Mooi ding, snel in productie graag.
Het lijkt een beetje op een combinatie van een X5, een Q5 en een evoque. Kortom mooi hoor
Zoals verwacht. 1 op 1 met de seat. Smoelt best lekker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).