De SUV van Maserati debuteert in maart 2016

Auteur: , 12 Reacties

Een kleine vertraging in de aanloop naar de Maserati Levante. Because Italians...

De SUV van Maserati debuteert in maart 2016

Volgens Maserati-baas Harald Wester wordt de Levante absoluut géén verbouwde Grand Cherokee van zusterbedrijf Jeep. Het productiemodel van de in 2011 gepresenteerde Kubang Concept bestaat “voor 100% uit Maserati-onderdelen” en is volledig Italiaans. Die vlieger gaat in ieder geval wel op voor het tijdspad van de introductie. Hij zou eerst in Frankfurt staan, maar werd later verplaatst naar de autoshow van Detroit in januari 2016. Nu is dat weer iets opgeschoven, naar maart 2016, voor de autosalon van Genève. Hoeven ze de SUV-aandacht mooi niet te delen met de F-Pace en de Bentayga.

Dat liet Wester in Frankfurt weten aan Autocar, waar hij meteen meldde dat de pre-prodcutie binnenkort al op gang wordt gebracht. In februari willen ze met de volledige productie gaan beginnen. Die zal plaatsvinden in de Italiaanse Miraflori-fabriek, waar vakbondsinvloeden – en een fittie met Ome Sergio- voor 1 miljard aan investeringen hebben gezorgd.

De Levante houdt zich qua formaat tussen de Ghibli en de Quattroporte, waar hij ook het onderstel mee zal delen. Ook de bekende V6- en V8-motoren komen naar de Levante, later aangevuld met een plug-in hybride aandrijflijn.

Autojunker @simonbv kwam eerder deze week al een prototype tegen op de Stelviopas. Een mule, dus over het uiteindelijke ontwerp – dat volledig afwijkt van de Kubang – zegt dit nog niet zoveel. Check het op Autojunk.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Helaas moet ook Maserati aan de lompe hoge hokken… Maar als dat het voortbestaan van het merk, en Fiat en Alfa red kan ik het wel door de vingers zien.
@trustmeiamanengineer:

Die worden al gered door de jeep die wel 100% jeep is ..
@trustmeiamanengineer: ik twijfel of het wel echt nodig is, volgens mij gaat dit gewoon om het verder vergroten van de winst. De Cayenne heeft Porsche gered, maar de line up van Porsche bestond alleen maar uit sportwagentjes. Maserati heeft altijd al een grote sedan en een gran tourer gehad, nu zelfs aangevuld met een mid size sedan. En dan hangt Maserati ook nog eens helemaal aan Fiat-Chrysler vast.
Klote suv’s tegenwoordig
Ben benieuwd! Ik denk niet dat hij veel zal afwijken van de eerdere beelden die we hebben gezien. Maar ik vind hem prachtig zo.
Zal idd nix delen met de Cherokee ..

Als je immers de Grand Cherokee tot je beschikking hebt zou dat idd een beetje raar zijn ..
Belooft niet veel goed, SUV met sedan daklijn.
@mrb: dit is gewoon een mulle hoor
@jurdespotter: mulle is een mond op zijn West Vlaams. Het zal wel mule zijn dat je bedoelt
Hoewel ik echt een Maserati fan ben, maakt die SUV mij niets uit. Porsche heeft er heel wat geld mee binnen gerijfd. Als Maserati dmv die strategie binnen een paar jaar komt met een nieuwe MC12, GranTurismo etc dan moeten we die (misschien) lelijke SUV maar even door de vingers kijken.
Fabriek staat in Mirafiori en niet Miraflori. Is vernoemd naar de wijk in Turijn waar de fabriek staat.
Ach, als het net zo’n mooie wagen wordt als de nieuwe Jag dan vind ik het prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).