Deze 8 Ferrari’s uit 1 collectie worden binnenkort geveild

Auteur: , 36 Reacties

Verzamelaars, kom er maar in!

Deze 8 Ferrari's uit 1 collectie worden binnenkort geveild

De veilingmeesters bij Gooding & Company zijn vastbesloten om ook in 2016 records te gaan verbreken. Ze starten het nieuwe jaar met een veiling vol lekker snoepgoed. De gemiddelde waarde van de acht Ferrari’s komt neer op een luttele 11 miljoen dollar.

De verwachting is dat de Enzo en de F50 het goed gaan doen. De bijzondere iconen moeten per stuk tussen de 2.4 en 2.9 miljoen dollar opleveren. Verder in het rijtje zien we een F40, 250 GT Series II Cabriolet, 250 GT Lusso, Dino 206 GT, 512 BBi en een 328 GTS. De Lusso won in 2014 een prijs voor ‘beste auto in zijn klasse’ op het Concours d’Elegance in Arizona. De F40 is tamelijk uniek omdat er slechts 3.600 mijlen op de teller staan.

De collectie behoort toe aan Tony Shooshani, een verzamelaar afkomstig uit Los Angeles, Californië. De Italianen zullen eind januari worden geveild in Bevery Hills. Gooding verwacht maximaal 13.5 miljoen dollar binnen te harken met de verkoop van de iconen.36 reacties

Ik blij mij verbazen hoe iemand zich kan inhouden wat betreft het rijden van een speciaal soort auto. Ik zou die F40 elke dag de garage uit trekken en er met een hele, hele brede glimlach mee rondrijden.
@screamgt: Daar koop je dan toch gewoon een 2e F40 voor.
@screamgt: in de Hollandse herfst/winter zou ik hem ook veilig laten staat hor.
@screamgt: Je kent het gezegde, “Het hebben van de zaak is het einde van het vermaak” toch wel 😆
@screamgt: stel je voor dat je elke dag voor de keuze staat om met een van deze te rijden. Daar kom je toch nooit uit!
@screamgt: oke.. dan ben jij tamelijk masochistisch.. dit ding is er alleen maar op uit om de bestuurder dood te maken, ontspannen is anders
@screamgt: dat is vaak de gedachte wanneer je er geen hebt. Eenmaal aangeschaft gaan hele andere dingen tellen en rij je er toch minder mee dan je zou denken.
Ik dacht dat het schaalmodellen waren lmao.
@kiasoul98: pas nou maar op, straks loop je zonder je komt
@kiasoul98: kont*
De lusso graag. 1 van de mooiste ferrari’s ooit gemaakt.
@martingtv: zeker deze kleurstelling is fraai!!
@martingtv: zeker de mooiste van het stel. Je zou toch verwachten dat die het meeste gaat opbrengen, zeker in die prachtige kleur!
512BBi wat een apparaat!
Het zou verboden moeten worden meer dan 1 Ferrari te bezitten……Jaloers ? Nee hoor……
Ik heb het al vaker gezegd, rijden met die dingen!
Dino eruit, Daytona erin. 328 eruit, F355 erin en ik wil de collectie voor een prikkie wel overnemen. 😉
@Original_Arnoud: Dan geef ik er twee prikkies voor..
Elke keer weer als ik een foto van een F40 een F50 en een Enzo samen zie blijf ik me verbazen over hoe tijdloos deze auto’s zijn…
Schandalig lekker… Al zijn dit helaas niets anders meer dan aandelen die je op de beurs koopt.
328 er uit en 288GTO er in, Dino er uit en 250GTO er in…512BB er uit en 250 Testa Rossa er in…zo kan ik ook nog wel even door gaan.😉
@skinnybmw: dat lijkt erop haha
@skinnybmw:
Je zit wel met een gat van een miljoen of 50.
Nouja, mocht ik eind januari wat minder actief zijn, dan weten jullie dat ik de oudejaarstrekking heb gewonnen en in Beverly Hills een zwik Ferrari’s op de kop aan het tikken ben.
Prachtig die lusso zo in het blauw!
Ik ben bij dit soort veilingen ook wel benieuwd waarom de eigenaar ze verkoopt. Komt er wat anders voor in de plaats? Wat dan?
Wat voor een Ferrari is die links vooraan? Die vind ik het mooist :$
“De gemiddelde waarde van de acht Ferrari’s komt neer op een luttele 11 miljoen dollar.”

Ik denk dat hier totale/ verwachte waarde bedoelt wordt? 11 miljoen per stuk gemiddeld gaan ze niet halen. Of ik moet wat gemist hebben en de Lusso moet nu 70miljoen waard zijn.
De F50, een van ’s wereld mooist klinkende auto’s.
Met een gemiddelde waarde van 11 miljoen, vind ik de verwachte maximale totaal opbrengst van 13,5 miljoen wel erg voorzichtig geschat :)

De meeste van deze bolides zijn tamelijk kostbaar, maar die eerste inschatting moet haast wel een vergissing zijn. Het begrip “gemiddeld” met “totaal” verward?
@shaguar: Te laat…

:)
Wow, had geen idee dat een F50 zoveel waard zou zijn.
Heerlijk ding blijft het toch.
De man heeft nog wel een schuurtje vol staan met ander Italiaans spul
Doe ze allemaal maar… Mag dat ook?
Geen 288 GTO? :o
288 GTO, F40, F50 en een Enzo. Dan Is het ideale plaatje wat mij betreft compleet. Over een jaar of 10 hoort daar dan ook een La Ferrari bij.
Een Nederlander heeft zijn Ferrari collectie verkocht omdat hij steeds vergat in welke hij zijn zonnebril had laten zitten. Zo zie je maar, het hebben van de zaak is inderdaad is einde van het vermaak.
Het lijkt leuk zo’n collectie maar in de praktijk rij je er toch zelden mee, vandaar dat men vaak op een gegeven moment besluit ze toch maar te verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).