Deze AIRPod was zeven jaar eerder dan die van Apple

Auteur: , 6 Reacties

Je leest het goed, de AIRpod. En helemaal zonder draadje, maar deze zul je niet zo snel kwijt raken.

AIRPOd

Gisteren was heel de wereld in vervoering. Apple kwam namelijk met een nieuwe iPhone. Zonder koptelefoonaansluiting, al kwamen ze tegelijkertijd wel met de AirPods. Draadloze oortjes voor 180 dollar, die maar een paar uur meegaan voor je ze weer moet opladen en die je natuurlijk binnen de kortst mogelijke keren kwijt bent. Sterker nog, ook al ben je bezig aan je derde setje, je raakt voor de derde keer je linker oortje kwijt… Het internet ging in ieder geval helemaal los op deze briljante nieuwe vinding van Apple.

Waarom je dit leest op een AUTOblog? Nou, omdat Apple niet de eerste was met Airpods. Dit vreemde karretje draagt namelijk dezelfde naam. Daar waar Air bij Apple staat voor draadloos, heeft het bij de rijdende MDI AIRPod een heel andere betekenis: het is de ‘brandstof’. Deze guitige wagentjes rijden namelijk op perslucht. Kwestie van de persluchttanks vullen en met deze lucht de wielen laten draaien. Een beetje zoals een stoomtrein stoom gebruikt voor zijn voortstuwing, maar dan zonder het gedoe met kolen op het vuur gooien enzo.

Enkele prototypes werden gebouwd en onder andere KLM testte deze op schiphol. Keurig in het blauw-wit gespoten, maar met extra donkere ramen zodat je niet kon zien welke arme stumper in deze uit de kluiten gewassen Fischer Price-speelgoedauto zat. Toch kwam productie nooit op gang, hoe vaak ze het ook beloofde bij MDI. In 2013 meldden ze nog dat de auto in 2014 in Sicilië gebouwd zou gaan worden, maar op het Italiaanse eiland schijnt nog nooit zo’n autootje gesignaleerd te zijn. Nog altijd kun je op de website van de fabrikant een aanbetaling doen voor je eigen exemplaar, al geldt de gratis levering alleen op Hawaii. Iets zegt me dat ze van je 1000 dollar vooral veel Blue Hawaii’s bestellen. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat ze nog een leuke bonus hebben kunnen incasseren omdat Apple haar epische oortjes dezelfde naam heeft gegeven.

Is het jammer dat we de AIRPods nooit op ’s heeren wegen hebben zien rijden? Ja en nee. Het straatbeeld opvrolijken doen ze in ieder geval niet, al zou het voor menig Mercedes CLA-rijder een hele geruststelling zijn geweest dat een auto nog veel lelijker kan zijn. Ook is het jammer van de techniek, want perslucht gebruiken voor de aandrijving is helemaal niet zo’n slecht idee. Peugeot experimenteerde er ook een tijdlang mee, maar moest de ontwikkeling staken wegens een gebrek aan interesse van andere partijen.6 reacties

Mooi verhaal weer. En ik weet meteen weer waarom ik geen apple fan ben. Ook geen Samsung overigens, maar je moet toch wat.
Leuk voor op de Apple campus..
Nieuw type hybride? Electro/Air!
Deze twee Nike dragende dames claimen de naam Airpot al twintig jaar geleden te hebben bedacht:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f1/1c/e3/f11ce358645aedc1b86dd7df73f17baa.jpg
Eigenlijk een schitterend concept dat luchtfietsen. Je kunt het opwekken als je stroom over hebt, met groene energie. Het tanken is in een paar minuten klaar en je hebt maar heel weinig bewegende delen nodig. Voor de rest geeft het relatief weinig gevaar bij een aanrijding (momenteel ff hip) en kan je ook gewoon je energie terug winnen.
Juist jammer dat ie er niet kwam zou dit ding graag op sneerlands wegen zien en leuke techniek e.d.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).