Deze Alfa 156 Sportwagon is een ‘GTA-light’

Auteur: , 16 Reacties

De station heeft een ander Italiaans ingrediënt uit eigen huis.

De getoonde Alfa 156 Sportwagon uit 2005 is een bijzonder exemplaar. Op de achterkant prijkt namelijk ‘3.0 V6 24v’. Bij kenners gaan natuurlijk meteen alle alarmbellen rinkelen. De 156 was er qua zespitters enkel als 2.5 V6 met 190 of 192 pk, of de legendarische GTA met de 3.2 V6 (250 pk). Toch zit hier wel degelijk een drieliter motor onder de kap.

De station heeft namelijk een motorswap ondergaan. Waarom is niet af te lezen uit de eBay advertentie. Het motorblok is afkomstig van een Alfa Romeo 166. De V6 is goed voor 220 pk en is in deze 156 gekoppeld aan een automatische transmissie. De adverteerder omschrijft de Sportwagon als een ‘bijna-GTA met een automaat’. De Alfa Romeo 156 GTA was leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, of als Selespeed met een vijftraps semi-automaat.

Naast de nieuwe motor heeft de 156 ook andere wijzigingen ondergaan. Zo liggen er onder andere Brembo remmen onder, heeft de station een ander uitlaatsysteem en oogt de auto sportiever dankzij een bodykit. Het motorblok heeft 102.000 mijl gelopen en de zwarte familiebak wordt aangeboden voor 3.695.00 pond, omgerekend zo’n 4.250 euro. Een redelijk bedrag voor een unieke 156.16 reacties

Gta was er toch ook al selespeed? Op zich wel geinig, maar niet heel uniek. Bij de Alfa club komen ze wel vaker langs, 156 met een 3.0 V6. De 166 was er ook als 2.5, dus kun je het relatief makkelijk sappen. En de bodykit is wel sierlijk, maar lijkt qua achterbumper wel wat Gta achtig.
Lekkere upgrade zo’n 3L v6 in je 156, maar uniek is het niet. De GTA was er anders ook gewoon als selespeed, hoewel je die eigenlijk niet wil hebben..
@giogiorgio: maar een automaat of die failespeed is niet te vergelijken
@kennone: Was die sporttronic en q system bak ook geen sequentiële bak? Maar dan met 4 versnellingen als ik het me goed herinner..
@giogiorgio: sportronic en Q-system waren volautomaten (met koppelomvormer dus) maar wel met manuele functie op een soort van “tiptronic”.
@giogiorgio: De selesspeed in de GTA is anders dan de normale selesspeed in de 2.0 twinspark.
Die van de GTA schijnt best oke te zijn en snel.
Fake, de zon schijnt….
Geen gekke prijs. En het is misschien niet origineel maar ik vind het een lekkere bak. Zwart staat hem goed, de velgen zijn parels en het pornorode interieur vind ik schitterend. Leuk ding!
@viezefreddyw: eens👌
Nice! En goede prijs. Alleen het stuur aan de verkeerde kant en die automaat is echt bagger. De 3.0V6 is wel een heerlijk blok
als het dan toch rechtsgestuurd moet zijn, dan liever met een autovriend.
Brembo’s zijn toch standaard? Heb ik ook onder m’n 2,0 TS
@alfarobert: Niet op de normale 156. Enkel op GTA van deze generatie 156
@alfarobert: Zeer zeker niet!
Lekkere wagen, maar niets unieks aan, zijn van die GTA wannabe’s dit soort mensen.
Uniek? Er rijden maar wat van dit soort creaties rond. Het is net lego zoals je met de 147-156-166-gtv kon puzzelen. Een setje remmen, bakverhoudingen, alles is mogelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).