Auto in bizar recordtempo verkocht

Auteur: , 18 Reacties

In een klap duizenden orders ontvangen. Het overkwam Lynk & Co.

Deze auto werd in een bizar recordtempo verkocht

De Chinezen hebben een nogal hoge Shut up and take my money!-mentaliteit als het gaat om nieuwe producten. Of het nu nieuwe kleding, accessoires of auto’s zijn: ze moeten het hebben en het liefst zo snel mogelijk. Automaker Lynk & Co werd onlangs positief verrast toen de voorverkoop van de 01 van start ging.

Geen Giulia, Huracán of een andere specifieke naam. Nee, Lynk & Co noemt de nieuwe SUV gewoon ’01’. Duidelijk. Op 17 november ging er een online pre-sale van start voor de 01. Dat de Chinezen als gekken zaten te F5’en op de site van Lynk & Co wordt wel duidelijk uit de eerste verkopen. In slechts 2 minuten en 17 seconden noteerde Lynk & Co de eerste 6.000 orders. Daarmee was de SUV in 137 seconden uitverkocht.

De volumeverkoop ging afgelopen dinsdag van start. De auto kan zowel online, als bij de dealer worden besteld. Prijzen voor de 01 beginnen bij 158.800 RMB, omgerekend 20.000 euro. De SUV zal voorlopig alleen op de Chinese markt worden verkocht. Onder de kap schuilen benzinemotoren van Volvo.

In een later stadium komt de 01 ook naar Europa met onder meer een elektrische aandrijflijn. De auto zal voor onze markt luxer worden aangekleed en van meer connectiviteit opties worden voorzien. Daar staat wel een forsere prijs tegenover.18 reacties

De natte droom van Tesla.
@berlinetta: Huh? Het is me een raadsel waarom je Tesla erbij haalt.

Maar als je er toch over begint, Tesla had alleen al tijdens de presentatie van de Model 3 al 115.000 pre-orders binnen. Dus ik snap je opmerking niet.
@fanboy: Ik ben inderdaad iets te voorbarig geweest. Ik las in de gauwigheid dat ze ook al geleverd zijn. Verder heb ik niet de intenties om jouw merk af te kraken hoor.
@fanboy: we zitten met een fanboy
Ze snappen in China eindelijk dat je beter een Europese designer kunt aannemen om een “eigen” design op de markt te brengen i.p.v. een copycat.

Alhoewel ik de front van de auto wel errug Kia Sportage vind
Ik zag hem laatst hier in barcelona rijden en was erg verbaasd.. maar ik gok dat het testwagens waren dan?
Waarschijnlijk wordt deze wagen gebouwd in BE. Stond in de krant vanmorgen.
Beslist geen lelijke auto! Maar dat elektrische spreekt mij nog niet aan… ongeveer 6% van de Nederlandse stroom is groene energie. Dat laat zien dat zo goed als alle elektrische auto’s in NL op steenkolen rijden. Een slechte zaak als je het mij vraagt.
@maxvf: Gek dat het verschil zo groot is met BE. Moest het even opzoeken, maar hier is het 47% kernenergie, 31% hernieuwbaar en 21% fossiel (aardgas). En kolen exact 0%.
@maxvf:
Verdiep je eens in de materie voordat je dergelijke onzin uitkraamt.
Zelfs al zou de EV alleen op kolenstroom rijden dan nog is hij een 30% schoner.
Het aandeel hernieuwbaar opgewekte stroom is op dit moment 14% en dat groeit elke dag, iets anders dan de 6% die jij suggereerd.

Nu ben ik geen fan van de EV maar ik houdt de discussie graag zuiver en vrij van emoties en valse sentimenten.
@maxvf: maar een BEV heeft de potentie om geen uitstoot te hebben terwijl een traditionele motor 10 jaar geleden al op maximale efficiency zat en ze maar gingen sjoemelen.

Ook leveren bijna alle laadpalen 100% groene energie. Het zijn de bedrijven die nog massaal grijze stroom inkopen bij hun leverancier.
Of het mooi is of niet laat ik in het midden. Ik ben van mening dat het een apart frontje is, à la Sportage IV, wat ik nooit geslaagd heb gevonden, maar met techniek van Volvo, volwassen en vrij solide uitziende carrosserie, en dan zo’n vanafprijs, dat ik goed snap dat dit een hit is. Ik weet nog niet hoe lang het duurt voordat China hun eigen-merk-auto’s hier levert, maar als dit de richting is waar China op gaat zou ik er ook weinig problemen mee hebben.
Doet Alfa Romeo een jaar over ..
Is er een reden waarom deze auto zo goed verkoopt? Zo bijzonder is het ding niet?
@pomoek: O jawel.

Dit is de langverwachte (door mij toch) Geely-engineered-by-Volvo. Betaalbare topkwaliteit dus. Wie wil dat niet?
een handgeschakelde hybirde ???
enige op de markt ?
Hij lijkt van voren wel een beetje op een macan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).