Deze ‘Baby Hoonitruck’ weegt maar 487 kg!

Auteur: , 13 Reacties

In combinatie met een leuke krachtbron resulteert het in bijzonder speelgoed.

Deze 'Baby Hoonitruck' weegt maar 487 kg!

De Hoonigan-creaties van Ken Block en zijn team hebben soms een brute verrassing in vorm van een dikke zes of achtcilinder onder de kap. Hoe verfrissend is het dan als ze eens met iets totaal anders komen. In dit geval is dat deze kleine pickup.

Deze 'Baby Hoonitruck' weegt maar 487 kg!

Waar we naar kijken is een Honda N600 uit 1971. Een zeer kleine hatchback die qua styling overeenkomt met de oude Mini Cooper. Het raceteam heeft er een pickup van gemaakt, terwijl het schattige karakter van de Honda behouden is gebleven. Onder de kap is het wat minder schattig. De Baby Hoonitruck beschikt over het blok van een Suzuki GSX-R 1000 uit 2013, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten. De motor ligt achterin.

Deze 'Baby Hoonitruck' weegt maar 487 kg!

Het uiterlijk van de pickup komt overeen met eerdere creaties van Hoonigan. De Hoonitruck is eigenlijk een soort mini-versie van de Ford F-150 van Ken Block. De auto weegt slechts 487 kg en het motorblok levert 190 pk. Knotsgekke waarden die het echt een raket op wielen maakt. Een kwart mijl legt de pickup in 12,3 seconden af met een snelheid van 167 km/u. Hoe dat klinkt? Check de video hieronder.

Fotocredit: clklabunde_1320video op Instagram13 reacties

ideaal gebakje om na een lange dag op kantoor vol gas mee het weekend in te scheuren!
@dutchdriftking: En dan aan te sluiten in de file ;)
@berlinetta: Nee, deze past tussen de rijen :P
@dutchdriftking: en buiten dat is er altijd een baan vrij.
@dutchdriftking: of om een lange dag op kantoor te scheuren. Past wel tussen de deuren dit :))
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Sochiro Honda, de grondlegger van Honda heeft er altijd op aangedrongen om vooral onderdelen te blijven maken voor de N360 en de N600, dit omdat naar de Baas’mening deze autootjes Honda tot serieuze autofabrikant hebben gemaakt.
De N600, stond er nog eentje op Interclassics te koop. Volledig gerestaureerd, 9 duizend piek volgens mij. Geniaal gebakje!
@joostie: gekke is, hij staat er volgens mij elk jaar weer!
Super leuk project natuurlijk alleen komt hij niet van Hoonigan Racing Division af of enige geallieerde van de hoonigans.
12.3 seconden op 400m? Is dat niet vrij traag? Maar waarschijnlijk door het doorslikken van de achterwielen 😂🤣
@tortuga: doorspinnen natuurlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).