Deze barnfind-Ferrari gaat miljoenen opleveren

Auteur: , 11 Reacties

Aldus de veilingmeesters.

Je kent het wel: je ruimt je zolder op, je hebt vervolgens een hele doos met spullen die in huis alleen maar ruimte innemen, en zet die vervolgens in je garage of schuur. Daarna vergeet je het voor een aantal jaar, en als dan ook je schuur aan de beurt is voor een opruimbeurt (wat bij sommigen weinig gebeurt, maar goed), kom je die oude spullen weer tegen. Bij de meeste mensen hebben we het dan over kleine prullaria. Er zijn ook heftigere gevallen.

Zo worden er regelmatig schuren geplunderd waar het niet gaat om prullaria, maar om levensechte auto’s. En wat voor auto’s. Soms staan er verstofde collecties waar je u tegen zegt in een schuur, wachtend op een persoon die toevallig de schuur opent en ze ontdekt. Het meest recente voorbeeld hiervan gaat onder de hamer.

De auto’s zijn opgepikt door Gooding & Company, die ze op Concours d’Elegance Amelia Island willen veilen. De Shelby Cobra is van zichzelf al zeldzaam, maar vooral de Ferrari trekt aandacht. Het gaat hier om een aluminium exemplaar, die met 80 gebouwde units zich mag rekenen tot de Ferrari-elite. Daarom schat Gooding & Co dat zelfs dit stoffige exemplaar verkocht kan worden voor een bedrag zo hoog als $3.2 miljoen. Kun je nagaan wat een showroom-vers exemplaar op zou leveren.

Wat de Ferrari daadwerkelijk gaat opleveren kun je zien tijdens het Concours d’Elegance Amelia Island 2018, dat vanaf 8 maart plaatsvind op, je raadt het, Amelia Island, Florida. Heb je je auto’s liever niet zo stoffig, dan kun je hier de overige auto’s zien die geveild gaan worden.11 reacties

427Ci Cobra. Poeh, dan zou ik toch ook wat extra ondergoed meenemen. Wat een beest!
@E34M5Touring: schitterend, alleen vind ik het achterscherm een beetje vreemd ogen.
@rufctr01: Komt door de wielen. De originele zijn breder achter.
@rufctr01: autostyle heeft hier wel een paar spacers voor ;-)
Op de jijbuis doet de Barn Find Hunter verslag van het (waarschijnlijk niet voor de eerste keer) openen van de garagedeuren waar deze 2 achter stonden. Achtergrond: eigenaar liet de auto’s omderhouden door een vriend die ook monteur was. Maar die was zo onaardig om zichzelf dood te rijden op de motor. Eigenaar vertrouwde geen andere monteurs dus de auto’s stonden daar al sinds 1990.
@ghengiskhan: vorige week stond het verhaal ook op AB ;)
@davelepeef: klopt, de vondst was bekend, de veiling van Gooding & Co is deze week aangekondigd ;)
Volgens mij was er gisteren een vergelijkbaar exemplaar van deze Ferrari in Parijs een ‘pass’ op 3,9M of iets in die richting. Ben te lui om het nu na te zoeken. Ook een 166MM die niet verkocht werd.
Doe mij ook maar die Cobra. Wat een auto!
Inmiddels komen er zo veel van die unieke, eenmalige, die-zie-je-nooit-meer auto’s op de markt, dat het allemaal niet meer zo byzonder is. Ja, mooie auto zo’n Ferrira, maar wat mot je ermee als je er vanwege waardebehoud eigenlijk geen meter mee jan/moet rijden ? Kortom : prachtkarren, maar ik hoef ze niet, heb liever een modern scheurijzer.
Spuitbusje met Barnfind-dust bij de Action kopen. Ff opspuiten, 3 minuten laten drogen en klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).