Deze bekende “RS6” kan van jou zijn

Auteur: , 40 Reacties

En er is iets aparts mee.

Al weet ik dat de auto bijna de definitie is van overhyped, een Audi RS6 Avant blijft mijn droomauto. In Nogaroblauw met die ABT chip mag die zo voor de deur. Stiekem is een A6 Sedan veel mooier, maar helaas heeft Audi na twee generaties RS6 besloten de wagen niet meer als sedan te leveren. Ja, de RS7 Sportback, ook die is gaaf. Maar toch niet op de manier van de A6 sedan.

Om dit eerste-wereld-probleem op te lossen zijn verschillende knutselaars al aan de slag geweest met het ombouwen van een, wel bestaande, S6 sedan en daar een bumperset van de RS6 op te gooien. Ook de V8 die in de S6 ligt is dezelfde als in de RS6. Eén plus één is twee, zo klinkt het. Zo passeerden meerdere van deze projecten de revue hier.

Zo ook dit zwarte exemplaar. Van origine uit een Facebook-galerij en gewoon ogensnoep. Want wat een bazenbak is dit zeg. Dat volledig zwarte is misschien een beetje over de top maar de gele remklauwen geven een goed contrast. Kortom: lekker wegdromen over een auto waar we nooit meer wat over gaan vinden.

Of toch wel? Er duikt een Poolse advertentie op van een “Audi S6 C7 Sedan”. En het is dezelfde: volledig blacked-out met alleen de gele remklauwen die het geheel een beetje kleur geven. Het beste nieuws? Hij staat te koop. Een snelle conversie per rekenmachine geeft aan dat het vrij fors lijkende bedrag van 449.900 złoty, zo’n 105.000 euro is. Nog steeds vrij fors, maar werp een blik op de plaatjes en geef toe: dit is gaaf.

Binnenin gaat het gebrek aan kleur verder, al wordt het één en ander opgelost door gele stiksels in het leer. Er zit een Bang & Olufsen stereo in dus op opties is niet bespaard, ook een S-sportstuurtje mag niet ontbreken. Dat laatste is opvallend: er staat namelijk “S6” op. Sterker nog, het is de enige badge op de hele auto. Nergens wordt beweerd dat de eigenaar een RS6 heeft gebouwd. Al is badgetuning volgens Autojunk-normen een vorm van knakentuning, deze auto heeft het totaalplaatje en zou als RS6 Sedan door het leven mogen gaan. Zeker omdat de motor volgens de advertentie 600 pk heeft.

Ook volgens de advertentie is het totaal bestede bedrag zo’n 210.000 euro. Daarvan wil de verkoper dus de helft. Klinkt reëel, toch? Of zou het afschrijvingsmonster ervoor moeten zorgen dat deze auto voordeliger is? Hoe dan ook, als je een RS6 wil rijden en toch uniek, zonder schreeuwerig wil zijn, dan is dit je kans.

Met dank aan Jelle voor de tip!40 reacties

Tja het is wel een strakke auto, maar voor mij blijft Audi nog steeds het gevalletje: al geef je een aap een gouden ring.. Het is namelijk gewoon een opgevoerde Skoda met een toefje slagroom
@henkhekje: Zei Henk, die zelf in een ouwe citroen rijdt en alleen maar kan dromen van een Audi.
@evdw: Hoezo direct deze toon als je Audi aanvalt? Rijd ik nu ook ineens een Citroën?
-edit: dank u, ontopic aub-
@evdw: Ik heb persoonlijk liever een Citroën C6 dan deze auto, om nog maar te zwijgen over de Citroën SM..
@henkhekje: arme Henkhenkje, ooit een keer een vag product door het hekje gereden en sindsdien de behoefte om elk vag-gerelateerde autonieuws af te kraken met grappen ouder dan lil kleine
@jamesbond007: nee hoor, wel vervelende technische ervaringen met VAG gehad. Versnellingsbak problemen, olie verbruik, water lekkage in interieur, weigerende ruitenwissers etc..
@henkhekje: die versnellingsbak problemen heeft niet alleen vag hoor. Ik heb hier een ford met 80000 km op de klok die me rond de 3000 euro gaat kosten aan reparaties. Ieder merk heeft tegenwoordig wel wat.
@henkhekje: Klinkt als een auto van 30 jaar geleden, dus vrij logisch.
@f40racer: Polo uit 2014 toen splinternieuw
@henkhekje: prima, maar dat hoef je niet telkens te benadrukken. De discussie loopt nu compleet uit de hand, het gaat hier om een RS6. Blijf ontopic.
-edit: nutteloze bijdrage-
@asskissingpolice: Hahaha, wat een voorspelbare reactie weer… oh commentaar op autoblog, oh nee dat mag je niet doen hoor! Je moet je netjes gedragen en lekker doen alsof autoblog nog steeds de beste nederlandstalige autonieuws site is! Die boot is al even gaan varen hoor.
@henkhekje: Ook al geef je een aap 4 ringen..
@henkhekje: Akkoord. Al blijft Audi dan wel de best uitgevoerde roomsoes.
@henkhekje: Nou, sterkte ermee Henkie. Hoop dat je je VAG trauma ooit nog een keer kunt verwerken.
@henkhekje: maar eigenlijk is dit niet eerlijk voor de premium audi rijder. Stel dat ik een audi koop voor 100k en mijn buurman een skoda voor 30k. Heeft hij 70k korting gekregen en ik niet. Voor dezelfde auto hmmm…🧐
@eirmakk: HA HA HA !
@eirmakk: 😭😅🤣😂
@henkhekje: Ik hou wel van een opgevoerde Skoda met room. Blend it en je krijgt een grijze VW. He, dat heb ik ook. Perfect voor mij dus. Fijne dag nog!
-edit: nutteloze bijdrage-
@henkhekje: wat voor slagroom? Ik moet aan de lijn denken.
Geen RS6 logo?! Heb je de stoelen wel eens goed bekeken? Die suggereren toch echt wel dat dit een RS6 zou zijn.
@evdw: Oh nee! Wat een ramp!
@evdw: da’s een stiksel, geen badge ;) maar eerlijk, het viel mij serieus niet op dus ik zou er niet wakker van liggen.
@720s: Het gaat er ook niet om dat je er wakker van zou liggen, verre van dat. Alleen je zegt: “Nergens wordt beweerd dat de eigenaar een RS6 heeft gebouwd.” en dat klopt niet dus daar wijs ik je alleen even op :) Doet verder niets af aan de auto, dat is gewoon een bruut monster.
Black on black, ik kan er niet aan wennen cq. Het nooi vinden.
Kan nauwelijks zien wat voor auto t is.
@drdre1: Inderdaad zeg. Je zou zeggen dat zo’n autobedrijf een wagen als deze wel even buiten op de foto zet. Zo is het één onduidelijke zwarte vlek. Best jammer, want het project an sich is wel echt tof.
Ik zie alleen wat achterlampen… Wat een zwaar bewerkte/onderbelichte foto’s. Daarnaast vind ik dat black on black helemaal niet fraai. Geef mij maar een beetje kleur!
Ik kan dit soort projecten wel waarderen.
Je ziet dat hier veel tijd en geld in is gaan zitten. Was misschien ook mooier geweest om er een RS 6 stuur in te laten zetten.
Black on pink dan…..?!
Het lijkt mij zoveel beter staan als de velgen gewoon zilvergrijs waren.

Dit is te veel zwart. Verder wel een gaaf ding.
Gaaf ding hoor, geen Audi fan maar dit digg ik wel.
105.000 is wel erg veel voor een dergelijke tuning.
Dat moet voor minder kunnen…
@evdw: Bijzonder dat wat je rijdt moet bepalen of je kritiek mag hebben. Overigens verkies ik zo een Citroën C5 met hydrovering boven een Audi. Ben ik nu ook een lul?
@vonklausenburg: ja
@fouadski: Mooi. Duidelijkheid, houd ik van.
@bmwe46m3balling: Dat de koning in een audi rijdt is wel degelijk een feit. Dat het je niet boeit dat snap ik, het boeit mij ook weinig maar daar gaat het helemaal niet om. En dat hij (en vele andere ministers en staatshoofden) dit merk rijdt zegt wel degelijk iets over het merk. Als je dat niet al snapt (lees, niet wil inzien) dan houdt het op.

Waarom denk je dat er hier op autoblog veel meer artikelen zijn over BMW, Mercedes, Audi en maar sporadisch over Citroen? Juist, het zijn interessante merken met vaak mooie auto’s die mensen graag zien en over lezen.

Oh en ik ga trouwens zelden langs de dealer.
Enige logo? Check de inscriptie op de stoelen dan, “RS6”, en precies maakt maakt het geheel toch wel een tikje sneu

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).