Deze belachelijk stijlvolle Djèk is van een model

Auteur: , 19 Reacties

I'm a mooooooodel...

Ja een mannelijk model dus, voordat je een ander plaatje in je hoofd schetst. Niet dat daar wat mis mee is. Het doelwit van ons aller afgunst heet David Gandy en hij liet deze schitterende Jaguar XK120 restaureren door Jaguar Classic, de officiële vintage car division van de roofkat. De basis van de auto werd gevonden in Californië en vervolgens door Jaguar aangepast aan de wensen van Dandy Gandy.

Zo wilde Zoolander dat zijn auto klaar was om mee te doen in historische motorsport evenementen en daarom heeft Jaguar de 3.4 liter grote zes-in-lijn onder de kap aangepast om 225 pk te leveren in plaats van de 180 horsies die er origineel inzaten. De enkelloops uitlaat is vervangen voor een dubbelloops exemplaar en de versnellingsbak is getweakt voor racewerk.

Ook voor wat betreft de looks is de auto aangepast volgens het bekende restomod recept. Je zou het OEM+ kunnen noemen, alleen dan voor een peperdure Britse classic. De lak bestaat uit vier lagen zwarte verf, het stuurtje is wat kleiner, de splitwindow voorruit is vervangen door twee aparte aeroscreens en de lederen bekleding van de stoelen is irritant stijlvol. Ongetwijfeld kan David met deze ride dat topmodel wat in je hoofd schoot bij het lezen van de titel overhalen een stukje met hem mee te rijden.

De laatste aanpassing betreft het verplaatsen van de accu, die niet langer achter de op maat gemaakte stoel van de bestuurder zit. David wil de wereld namelijk laten weten dat hij de ruimte nodig heeft omdat hij six foot two is. Whatever bro, ik ben zelf six foot three. Ha! Bekijk Davids belachelijk mooie Jag, in de gallery!19 reacties

Ben ik de enige die hoopte een foto van een lekker wijf te zien?.
@mikje90: Nope!
@mikje90:

Daarom kom ik op autoblog ..
En dan schrijven “zooooww .. lekka waif .. die trek ik wel effe aan stukke” ..

Is een beetje het hele bestaansrecht van autoblog ..
@lincoln: is dat niet wat ze noemen vak jargon?.
mannen hebben betere smaak dan vrouwen
Niet eens een slecht idee, fotomodel worden. Oh, wacht…
@pomoek: dacht ik ook aan, toen herinnerde ik mij dat ik 5 voet 3 ben (en niet met de Tom Cruise verhoudingen)
En dan niet eens een OEM( ) oliefilter😋
@smoked:
Boeiend.
Waar gaan die foto’s nou om? Om die auto of om die gast? Ik zou me kapot lachen als ik mezelf zo liet fotograferen met m’n Daf. De leukste foto’s van mij met m’n Daf zijn als ik in m’n ouwe kloffie eronder lig met smeer op m’n bek.

Stuk beter dan een perfect genomen foto, met perfecte kleertjes en hipster-pet op terwijl je naar de carburateurs kijkt en je je (misschien…) afvraagt wat dat in vredesnaam voor dingen zijn….

On topic: wat een geweldige Jag! (en ok, ook credits voor het model in kwestie, voor de goede smaak en het links laten liggen van de Bentayga en Cullinan)
@tenaci: het is ook een beetje waar hij zijn geld mee verdient he
Vind de auto mooier dan z’n baas. Maar da’s logisch.
Deze Jag heeft ondanks dat hij geen mooi model heeft wel erg fraaie lijnen.
@moveyourmind: (te) vergezochte woordspelingen…Noice 👊🏼
Mooi gedaan, al vind ik de oplossing van de “binnenspiegel” niet zo mooi. Net zomin als het extra stuk tussen ruitjes en carrosserie.
Wat een vervelend knappe vent zeg, en dan ook nog smaak hebben 😡 Sommige mensen…
Ik had eigenlijk Jody Kidd verwacht.
Heerlijk, vooral de advertentie onder het bericht van ANWB pech hulp, misschien nog wel de beste tip 👍🏻

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).