De reden dat deze Mulliner Bentayga extra speciaal is

Auteur: , 21 Reacties

Het is niet alleen vanwege het gebrek aan chroom.

De Bentley Bentayga is ondertussen al weer bijna drie jaar onder ons. Al zijn sommigen nog steeds sceptisch over een SUV van een merk als Bentley, de auto geeft de verkopen van het Britse luxemerk een goede boost. Voor de kopers die een extra speciaal model van de SUV willen, komt Mulliner om de hoek kijken. De bespoke-afdeling van Bentley heeft eerder al een versie van de Bentayga gebouwd, maar ze zijn terug. Dit keer met een extra speciale one-off.

En ja, daarmee wordt daadwerkelijk bedoeld dat er van deze TJC Edition maar ééntje is. De auto is een eerbetoon aan The Jockey Club, de grootste organisator van paardenraces in het Verenigd Koninkrijk. Omdat de echte fanaten van die sport vaak deel uitmaken van de doelgroep van Bentley, tekenden ze het samenwerkingscontract met de jockeys opnieuw, als één van de hoofdpartners van de sportorganisatie.

De one-off Bentayga van Mulliner heeft een vrij klassiek uiterlijk gekregen. Aan de buitenkant zien we een kleur geïnspireerd op British Racing Green en het chroom wat meestal op de Bentley pronkt werd vervangen door ingetogen zwart. Wat betreft het interieur: klassiek walnotenhout, stoelen van zadelleer en het favoriete stofje van de hoge heren uit de paardenvereniging: tweed. Ook zijn er verschillende logo’s van Mulliner aanwezig, vergezeld met een kleine afbeelding van een renpaard.

Wat opvalt is dat Mulliner voor hun vorige Bentayga-projecten de W12 versie gebruikte, maar aan de achterzijde van de TJC zitten de uitlaten met knik die hinten naar de V8 Diesel in het vooronder. Misschien dat zo’n diesel beter is voor het trekken van een paardentrailer. Er is geen prijs voor deze Bentayga, omdat je hem als gemiddeld individu niet kunt bemachtigen. Wil je hem toch zien, dan kun je vanaf 13 maart terecht op het Cheltenham festival, in Cheltenham. Een festival in het teken van, jawel, paardenraces.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is paardenpenisleer ook leverbaar?
Eindelijk een Bentayga met velgen met de juiste ET waarde. Zo is hij wel mooi eigenlijk.
@eklasse: De juiste ET waarde voor die auto is buiten ons zonnestelsel! Wellicht is er ET, die mag hem hebben…
Mooi zo.
prachtig exterieur
Wat blijft het toch een lelijk hok. Daar verandert de fraaie kleurstelling niets aan.
Niet moeders mooiste, maar toch wel vet dat fabrikanten dit soort extreme auto’s gewoon bouwen
Kan ook de V8 benzine zijn die zojuist is uitgebracht, die heeft dezelfde uitlaten. Al is zo’n V8 diesel wel lekker om de paardjes mee naar de polowedstrijd te rijden!
wat een variatie voor de Britse inelkaarzetters van Bentley ..

Wel lastig ..
Want veel onderdelen heten “ made in Germany” ..
Dat hout is nogal kitscherig…
@900t:

Onmogelijk ..
Hout is een natuurproduct ..

Kan ONMOGELIJK kitsch zijn ..
@lincoln: Dus omdat het een natuurproduct is, kan het niet kitsch zijn? Seems legit…
Ik ben even van mijn a propos: de eerste mooie Bentayga die ik zie. En dan ook meteen een hele mooie. De eerste (zeker aan de buitenkant) die zelfs stijlvol te noemen is! Sjiek!
Ontbreekt alleen dan nog een hoefijzer in de grille.
Het blijft een plomp hok, maar de configuratie is zonder meer top. Al met al een lompe, edoch representatieve verschijning.
Prachtige combinatie van kleuren… maar ik begrijp niet dat ze hier een V8 voor nemen als basis.
De kleur is wel erg geslaagd!
Fraaie kleur groen wel.
Zouden ze op de Volvo V90 moeten aanbieden.
Eindelijk weer een Bentley met “oud geld” uiterlijk… zo hoort (heurt?) het. Toch kan ook ik het design nog steeds niet waarderen. Een paar keer gezien nu, maar het blijft een plomp apparaat.
Klassiek Brits uiterlijk. Niks mis mee.
Waarom moet ik bij deze tank aan de eerste wereld oorlog denken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).