Volvo laat de nieuwe S60 zien

Auteur: , 14 Reacties

Ook de middenklasse sedan wordt grondig vernieuwd.

Volvo S60 camouflage

Vanaf de in 2014 geïntroduceerde XC90 (rijtest) heeft Volvo zichzelf compleet opnieuw uitgevonden. De strakke SUV moest aangeven hoe Volvo mee wil doen met de topklasse, denk aan Mercedes, Audi en BMW. En met hun recente reeks modellen lukt dat aardig. De laatste toevoeging aan het gamma, de V60, geeft weer hoe Volvo zichzelf plaatst in het middenklasse-segment. En daar hoort ook een sedan bij.

Die sedan wordt de S60, zoals de S90 bij de V90 hoort. Qua uiterlijk niet veel verrassingen dus, denk aan een te heet gestreken S90, zoals de V60 dat ten opzichte van de V90 is. Toch houdt Volvo hem nog even onder de radar. Maar niet helemaal: CEO Hakan Samuelsson stuurde vandaag een glimp van de nieuwe S60, en daarin worden eigenlijk de voorspellingen waarheid. Een V60-voorkant, maar dan als sedan. Surprise, surprise.

Samuelsson geeft verder niks weg over de auto, behalve dat hij later dit jaar geproduceerd gaat worden in Volvo’s nieuwe fabriek in South Carolina. Voor de volledige onthulling van de S60 moeten we nog even geduld hebben.14 reacties

Das nogal een sterk aflopende daklijn daar bij de C stijl..
@fredkroket: het lijkt idd net een coupe.
@fredkroket: Polestar 1?
Ik ben vooral benieuwd naar de V40 met de nieuwe huisstijl
@woutera: C+P.
Ben eigenlijk het meest benieuwd naar de achterkant, hopelijk wordt ie niet zo lelijk als de S90
@aambei: mijn eerste vraag inderdaad, ze hebben kunnen oefenen met de S90, nu hopelijk wat meer balans op de achterkant. En dan moeten ze er ook op nog op letten dat het niet lijkt op de achterkant van een andere auto, anders wordt autobloggend nederland boos ;)
@aambei:
Wacht even! Even alles op ’n rijtje: Je avatar is “aambei” en jij bent benieuwd naar de achterkant van de nieuwe S60 van Volvo, omdat je die van de S90 al zo lelijk vindt? Ergumpmfrt! Wat bedoel je nou eigenlijk? Kijk eerst gewoon eens naar je avatar! Die roept gewoon vragen op!!!! Die roept toch bij menige “normaal” gezinde Nederderlander de vraag op waarom iemand zichzelvers op het internationale en openbare internet wil voorzien van zulk een vingerafdruk? Je kunt het zelf wel “grappig” bedoeld hebben, maar toch vraagt menigeen zich af waarom jij je als zodanig wilt presenteren en bekendmaken. Mag ik misschien nou even? Aambeien zijn -kort door de bocht genomen- ontzettend vervelende anus-gerelateerde onhebbelijkheden, die deskundige medische behandelingen nodig hebben. Maar jij presenteert je dus als zoiets. Wilt ook als zodanig op het internet bekendheid “genieten”. Zo in de vorm van: “Ja! Maar aambei was terecht de mening toegedaan, dat….” , en “Ja, maar aambei had wel gelijk, toen hij zei: …”. Aambei!!! Een ontzettend vervelende en bloederige aandoening, op ’n plaats waar we in ’t algemeen niet zo openbaar mee te koop lopen! Zich algemeen bevindend aan de achterkant van het menselijk lichaam, waarin men zich pleegt te ontdoen van menselijke zaken, waarvan men verlost dient te worden.
Maar nu je verlossing!: “Aambei” vindt de achterkant van de Volvo S90 lelijk!!! Hij hoopt ook, dat de achterkant van de nieuwe S60 er niet op zal lijken. Allemaal helemaal legitiem! Laat ik er dit over zeggen: “Aambei” zou “Aambei” niet zijn, als hij ’t niet over achterkanten zou hebben. En als ik er nou iets over mag zeggen? Die achterkant van een S90 mag jij gerust lelijk vinden! Ieder zijn smaak. Maar ik vind hem mooi! Anders! Gedurfd! Niet afgekeken en gekopieerd van de andere “premiums”! Maar eigenzinnig en weloverwogen!! En het aller belangrijkste: Zichzelf!!!! Laat die nieuwe S60 dat ook zijn! En ’t liefst, zonder dat ik bij het aanzicht moet denken aan aambeien! En daar zal Volvo best wel voor zorgen!
Maar ik hoop, dat je mijn commentaar ook niet zult opvatten als ’n persoonlijke belediging! Zo was het ook niet bedoeld! Ik kon echter niet anders. De lelijke achterkant van ’n auto met zo’n avatar bekritiseren roept namelijk reacties op! Doe er iets aan!
@9000cse: Zoals waarschijnlijk velen met mij, kijk ik voornamelijk op autoblog op het moment dat ik opgesloten op het kleinste kamertje zit. Ik vond het daarom ook passend om te refereren aan ” ’n plaats waar we in ’t algemeen niet zo openbaar mee te koop lopen”. Hoewel ik qua originaliteit zowel een naam als auto ontwerp kan waarderen, kan ik gewoon niet wennen aan de achterlichten van de S90, net zoals u mijn schermnaam een beetje vreemd vindt.
Volgens mij hebben jullie de foto’s van de sedan al lang; maar mogen jullie ze gewoon nog niet online zetten ! (wat ik ook wel weer snap).
@gregorius: want?
@sjonniedeluxe: denk dat Autoblog graag meegaat op reisjes van de fabrikant…
Hopen dat er een gave Polestar van komt.
Lijkt net een coupe

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).