Deze Britse knul debuteert volgend jaar in de F1

Auteur: , 30 Reacties

Jolyon Palmer zal volgend jaar deelnemen in het F1-team van Lotus. Wie is hij, en wat kunnen we gaan verwachten van hem?

Jolyon Palmer

Palmer jr is een zoon van Jonathan Palmer. Een ex-F1 coureur die van 1983 tot 1989 actief was in de koningsklasse. Jolyon zal in 2016 samen met Pastor Maldonado uitkomen voor het Formule 1 team van Lotus.

Palmer neemt het stokje over van Romain Gorsjean. De Zwitserse coureur maakt de overstap naar het F1 team van Haas, waardoor er bij Lotus een plekje vrijkwam. De Brit staat al sinds januari 2015 stand-by als reservecoureur bij de autofabrikant en de keuze van de fabrikant voor het 24-jarige talent is dan ook niet opvallend.

Als reservecoureur heeft Palmer de nodige ervaring in de F1 auto van Lotus. Op verschillende circuits heeft hij al kunnen oefenen waardoor het team kon peilen of de jonge Brit klaar was voor het echte werk.

In een interview met het merk reageert Palmer enthousiast op zijn promotie:

It feels pretty unbelievable! It’s been such a long journey and I’m so glad to have been confirmed as a race driver with the team next year. A lot of hard work has gone into preparing for this to happen and into proving what I’m capable of delivering.30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
@redactie; Romain Grosjean is een Franse coureur, niet Zwitsers.
@robin121089: hij rijdt onder de Franse vlag idd, maar is een geboren Zwitser!
@instalex: Aha, net zoals de Zweed Nico Rosberg, de Italiaan Jean Alesi en de Belg Max Verstappen,
@bart_vandecavey: Nico Rosberg is gewoon in Duitsland geboren en Jean Alesi in Frankrijk….
@atteh: nico is half fin half duitser…
@bart_vandecavey: Nico is nog eerder Fin dan Zweed….
@niwi: nico is opgegroeid in monaco.
@clarkson: daar zei ik ook niets over….maar zijn vader was toch echt een Fin.
@robin121089: er staat ook geen Grosjean, maar Gorsjean. Misschien is dat wel een Zwitser.
Genoeg zelfvertrouwen in ieder geval, ‘proving what I’m capable of delivering’. Ik ben benieuwd!
“Wie is hij, en wat kunnen we gaan verwachten van hem?”

Niet zo veel denk ik. Hij is vorig jaar kampioen geworden in de GP2 maar net als bijvoorbeeld Pastor heeft hij daar wel 4 jaar over gedaan. Zijn eerdere resultaten waren 28ste, 11de en 7de. Ter vergelijking; Pastor was in zijn eerste drie jaar 11de, 5de en 6de.

Ook in de vrije trainingen die hij gereden heeft is ‘ie eigenlijk altijd langzamer geweest dan Maldo, soms veel langzamer.

Ik vind het dan ook wél een onverwachte keuze, zeker in het licht van de overname door Renault. Je zou zeggen dat die inmiddels al enige zeggenschap zouden hebben maar dit lijkt mij zeker niet Renault’s eerste keus.

Maar ja, misschien gaat die overname wel helemaal niet door…
@jaapiyo: Het is een keuze van Lotus. Jolyon brengt 10M euro mee en heeft, naar het schijnt, al deels vooruit betaald zodat het team dit jaar geen acuut geldprobleem meer heeft. Zo werkt het dan toch weer.

Renault gaat pas in December beslissen. Lotus heeft dan vaststaande contracten, en Renault zal niet dezelfde fout maken als Sauber deed..
@presic: dat geldt ook voor PSVDA, de sponsor van Maldonado.
Ook die hebben vooruit betaald. Als de overname niet door gaat haalt Lotus eind 2016 gewoon niet.
@awesome: PDVSA betaalt maandelijks, en hebben zelfs een paar maanden geleden de betalingen stopgezet uit angst dat het team by court order in surceance zou gaan. Ze hebben ze wel weer hervat.
Lotus zal er volgend jaar staan denk ik, zeer waarschijnlijk met Renault engine of met Ferrari 2015 spec engine. Zolang ze rijden, betaald PDVSA, en hun 35 M en de 10M van Jolyen plus ongeveer 40M prijzengeld, zitten ze OK voor 2016. Maar de eigenaren willen ervan af. Vraag is: wie verlost ze van Lotus.
@presic: 10 Miljoen is het nieuwe 250.000 pond kennelijk. Dat is namelijk wat zijn pa mee moest nemen voor zijn eerste jaar bij RAM hoorde ik laatst nog in een oud interview voor F1 legends (niet Palmer maar de McLaren van 1984).
@jaapiyo: Zo vreemd is die keuze niet hoor. Lotus heeft geld nodig, Palmer heeft geld. En dan is de 1 + 1 al snel gemaakt.
Voornaam niet Max en achternaam niet Verstappen? Dan hoeven we niet zoveel van hem te verwachten volgend jaar…

Denk dat papa Palmer ook nog wel een leuke zak geld meebrengt. Vraag mij alleen af of dit in overleg met Renault is gegaan. Dadelijk neemt Renault de zaak over en hebben ze niks te maken met dit contract en huren een ander in. Krijg je een van der Garde situatie…
@Rick-dos: schijnt dat papa ongeveer 14 miljoen meegeeft. Althans, volgens Olav Mol…
@edwinv: het is wel olav mol die het zegt, niet te vertrouwen
@Rick-dos: Daar zijn we weer, Max is okay maar al die adoratie komt me mijn strot uit!
@toniominestrone: Je hebt helemaal gelijk. Max is een verwend 18 jarige snotaap die helemaal niks te zoeken heeft in de F1!! Dat kind hoort achter een x-box te zitten in België!

Maar goed, hij is wel een racing-god en heeft ook nog een leuke meid opgepikt en tussendoor ook nog z’n rijbewijs gehaald en F1 op z’n kop gezet. Eigenlijk is die knul de reïncarnatie van Senna/Fangio/Hunt en Jezus. Hij is gewoon een zoon van God en die heet Jos!

Maar je hebt gelijk. Dat adoreren is verwerpelijk.

*steekt kaarsje voor Max aan*
Vers bloed in de F1, altijd leuk!
Volgende paydriver, nee dankje
Dus een paydriver en een brokkenpiloot die ook paydriver is? Jammer dat Lotus van zulke coureurs afhankelijk is. Hopelijk neemt Renault die tent over en kunnen er echte coureurs komen.
24 jaar, véél te oud!
@pomoek: Als je goed genoeg bent ben je nooit te jong of te oud.

Dat gezegd hebbende is Jolyon IMO niet goed genoeg afgaande op zijn resultaten uit het verleden, maar dat terzijde.
@pomoek: Wij zijn de laatste jaren gewoon “verwend” geworden wat jonge coureurs betreft. Max was 17, Kvyat was 19, Magnussen was 21, Ricciardo was een week voor zijn racedebuut 21 geworden etc. Maar vroeger was het heel normaal om op die leeftijd te debuteren. Senna was 24, Mansell was 27, Prost was 24. Leeftijd zegt dus niet zo heel veel. Sommige coureurs zijn op jonge leeftijd al retesnel, anderen worden sneller naarmate ze ouder worden.
@Edge: Helemaal mee eens, ik maakte een beetje een geintje…
Ik heb nog eens op het circuit van z’n pa geracet: Bedford Autodrôme. Ik ben benieuwd wat Jolyon gaat laten zien. Leuk om in ieder geval weer een nieuwe coureur erbij te hebben in de F1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).