Deze Bugatti staat al 40 jaar in een schuur

Auteur: , 38 Reacties

Echt. Hoeveel verlepte schuurtjes met klassiekers van onschatbare waarde zijn er nog?

We hebben er weer een, zo’n stoffige klassieker met spinrag tot op het stuur, waar decennia lang niemand naar heeft omgekeken. Het gaat deze keer om een Bugatti Brescia (Type 13) uit 1925. De blauwe beauty, met een koetswerk van L Maron, Pot et Cie, is sinds 1953 in het bezit van ene Bernard Terrillon. Hij bezat ooit vier Bugatti’s, waarvan hij er drie verkocht, maar deze raakte in de vergetelheid. Vergetelheid in de vorm van een schuur waar hij is ingezet om de verkoopwaarde op te krikken sinds 1975 40 jaar onaangeroerd heeft gestaan.

Tussen 1914 en 1926 zijn er 2.005 stuks van de Brescia gebouwd, met een viercilinder zestienklepper, wat voor de jaren ’20 revolutionair was. Nu zijn er naar verluidt nog 12 over. En we weten wat Brescia’s opleveren op veilingen: heul veel geld. Veilinghuis Artcurial, die eerder de Baillon-collectie voor een monsterbedrag afhamerde, biedt de auto op 22 juni aan. De verwachting is dat de bejaarde Fransoos rond de €250.000 gaat opbrengen.38 reacties

Hmm, om eerlijk te zijn kan ik er niet van wakker liggen.
Ziet er op de foto’s nog redelijk uit. Na 40 jaar had hij er anders uit kunnen zien.
Voordeliger dan een Veyron…
@jobberns: Ook nadat hij opgeknapt is…?
@e1000bmw523i: yep. Gooi er nu 250k in, en nog een 250k voor het opknappen en je bent nog ver van een Veyron. Plus dat deze nooit en te nimmer zal afwarderen…
Ik vind de prijs nog best wel meevallen eerlijk gezegd. Niet dat ik het kan betalen maar alsnog…
@philipf: Meevallen? Je moet er nog eens een ton tegen aan gooien om hem weer in oude staat terug te brengen!
@clarkson: Valt het nog mee. Zeker als er nog maar 12 van over zijn. Het is veel geld, dat klopt. Het is niet zo’n mooie wagen? Dat klopt ook. Maar voor zo’n oude Bugatti vind ik het erg meevallen.
Laat maar lekker staan…
@goodolddays: autobeul!
@goodolddays: zegt de persoon met een nickname die wijst naar vroeger…..
@goodolddays: ik zal hem ook niet ophalen. Ik vind het verre van een mooie elegante verschijning.
@lekbak: al vind je het een lelijk ding, het is wel een stuk autohistorie!
@sleepyj: Alle auto’s uit die periode zijn stukken autohistorie maar dit is niet echt speciaal. Ok, 4 kleppen per cilinder was echt bijzonder toen maar dat is ook alles. Er zijn in die periode een hoop auto’s gemaakt die veel bijzonderder zijn, en die ook meer toegevoegd hebben aan de geschiedenis van de automobiel.

Volgens mij lift deze auto vooral mee op de reputatie van andere Bugatti’s. Ook zullen er vast mensen met geld zijn die het een erg mooie verschijning vinden. Maar ik denk vooral dat eerste.
Mmm leuk man!! Technische in orde maken en lak zo laten. Die afdekhoes voor de radiator is vet!!! En toch zou ik een 8 cilinder willen bezitten, maar die 4 cilinders zijn heerlijke blokken.
Wat een droom om zo iets dergelijks tegen te komen in een verlaten schuurtje, al is het met die spatborden niet meteen moeders mooiste. Zo’n barnfind heeft een heel verhaal aan zich hangen dat veel overgerestaureerde klassiekers niet meer hebben.
Denk hem in de kleur rood 313 opt kenteken en het is een perfect match
Ik vraag mij altijd af hoe het kan dat er “vergeten” auto’s als deze zijn. Enigste wat ik kan verzinnen is een overleden familielid, maar dan nog…. bedenk je dan plots owja opa had nog een Bugatti of hoe zit dat.
@reistje: Je zet hem achter in de schuur omdat je hem niet gebruikt, je zet er een keer een ouwe kar voor, je stapelt er wat balen omheen en voor dat je het weet is ie aan het zicht ontrokken door alle zooi wat er omheen staat. Wij zijn op de boerderij eens de veewagen kwijt geraakt, hij bleek achter in de schuur te staan bedolven onder balen en andere zooi, pas toen we de balen nodig hadden kwamen we er achter dat de wagen daar stond. Hij heeft daar bijna een jaar gestaan zonder dat iemand wist waar die was, als je iets niet vaak gebruikt gaat het hard.
@robert110: Dan ben je gewoon een halve…
Een van de enige échte Bugatti’s, niet die kdf -sorry- wannabe VAG’s.
ouwe barel en lelijke kleur hij lijkt op de auto van donald duck
@e36thuglife: ouwe barrel… Tja, dat zeggen velen ook van een E36… ;)
Lijkt wel of de hele auto scheef is door die lege band
Wouw leuk als ik eens zoiets in m’n schuur vind
Je vraagt je toch af… als zo’n auto ergens in de garage staat komt er toch altijd iemand langs die vraagt: “Hey Piet, is die barrel niet te koop?” …maar 40 jaar later staat ie nogsteeds bij Piet.
Mis nog de obligate baal hooi en zwik kippestront all over the place ..
@lincoln: Inplaats daarvan hebben ze de spatschermen gepoetst…
Opvolger van de Veyron?
Zijn dat nou runnflat banden?
@norge: Pas maar op. Straks komt er nog een Veyron SFT* edition onder het mom van heritage…*Stand Flat Tyre
Goddank voor het Franse platteland
En de Fransen
En de schuurtjes die er staan
En de mensen die nix wegpleuren
Vroegâh pleurde je als rechtgeaarde Fransman die geen schuurtje had, je afgedankte auto gewoon in het bos neer.
Echt waar, als je de Panhard Z12 zat was en hij was versleten en onverkoopbaar, pleurde je hem dans le fôret, bij de oude Simca Chambord van Michel neer en bij de Facellia van Jean Claude
In Nederland met onze aangeboren Japanse effciency en ruimtegebrek zijn zat Bugatti’s gesneuveld bij de lorreboer.
Wegens gebrek aan schuurtjes en onze aangeboren zindelijkheid !

Hier de Simca Aronde van Charles …..
http://lesailesdudestin.blogspot.nl/2011_12_01_archive.html

En de Peugeot van Jacques ……
http://www.fond-ecran-image.com/voir.php?photo=galerie-membre/voiture-epave/voiture-20120109.jpg
@desjonnies: Heerlijk geklaag:)
En toch als kind, op vakantie in Frankrijk met je broer en zus was je dolgelukkig als je ergens dergelijke meuk vond, het mooiste speelgoed kon daar niet tegenop, hier een frans fillempie van verlaten wrakken en Franse schuurtjes

https://www.youtube.com/watch?v=7T_xvOsf83c

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).