Deze Range Rover concurreert met Rollsen en Bentley’s

Auteur: , 21 Reacties

Vroeger was het veel makkelijker in dit segment.

De positie van de Range Rover staat behoorlijk onder vuur. Voorheen had de terreinwaardige edel-Brit het rijk voor zich alleen. Tegenwoordig wordt er van allerlei kanten gezaagd aan de stoelpoten van de troon van de Range Rover. Denk aan de Bentley Bentayga, BMW X7, Mercedes-Benz GLS en Rolls-Royce Cullinan. Ondanks dat dat bijzonder goede auto’s zijn, blijft de Range Rover The Real Deal.

Maar als je wilt dat jouw Range Rover net even wat meer sjeu heeft, kun je daar aan wat laten doen. Bij Land Rover zelf kun je behoorlijk veel naar eigen wens aanpassen, maar er zijn enorm veel specialisten die je er maar wat graag bij helpen. Een van de beste in de business is Overfinch. Deze tuner uit Engeland zijn al sinds 1975 bezig met het verbeteren van Range Rovers, waarvan de Holland & Holland uit 2009 (afbeelding onder) nog altijd favoriet is. In 2010 gingen ze zoals het een écht brits bedrijf betaamt kopje onder, maar naar een doorstart zijn ze nog altijd aanwezig.

Overfinch Range Rover Holland & Holland '09

Ditmaal heeft Overfinch een Range Rover Supercharged SVAutobiography bij de kladden gepakt. Ze hadden ‘m al aangekondigd, maar nu is er meer informatie voor handen. Dat is al de duurste en meest prestigieuze Range Rover. Dus het beste wordt beter gemaakt. Wat wel jammer is, is dat de tot Overfinch Velocity omgedoopte creatie matzwart van kleur is. Dat was in 2008 al tacky, maar kan anno 2019 écht niet meer. We rijden toch ook niet meer rond met Lexus-look achterlichten?

Overfinch Land Rover Range Rover Velocity (L405) '19

De Overfinch Velocity krijgt een unieke bodykit aangemeten en een setje 23″ velgen velgen die voor de gelegenheid hooglans zwart zijn gespoten. Het gaat aan de achterkant helemaal fout. De achterbumper heeft een soort platte, geïntegreerde uitlaat. Die is natuurlijk zo nep als een spijtbetuiging van Theresa May voor het mislukken van de Brexit-deal dit weekend. Maar het allerergste is dat je er vier prima uitziende uitlaten achter ziet zitten. Kom op jongens van Overfinch, dit kan echt beter.

Overfinch Land Rover Range Rover Velocity (L405) '19

In het interieur maken ze overigens veel goed. Ook hier is het jammer dat ze zwart hebben gekozen als de meest ideale kleur, waardoor al het werk wat ze erin hebben gestoken nauwelijks opvalt. Het standaard zeer fraaie leder van de Range Rover is vervangen door nog fraaier en exclusiever leder. Waarschijnlijk van koeien die alleen premium deodorant hebben gebruikt en enkel gedestilleerd water hebben gedronken in hun leven. Onder de kap blijft alles gelijk, maar met 525 pk of 565 pk heb je voldoende vermogen. Er worden tien exemplaren van vervaardigd.

De Overfinch Velocity maak volgende week zijn publieksdebuut op de Fort Lauderdale International Boat Show. Ook is er nu een prijs bekend: 245.000 Britse ponden. Voor dat bedrag komt een Bentayga of Cullinan ook dicht in de buurt. Voor de context, een standaard Range Rover SVAutobiography kost 180.000 pond. In Nederland kost de Range Rover SVAutobiography een lieve 291.010 euro.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zonde.. meer dan dat is het mijns inziens echt niet.
@mennok: helemaal mee eens! Hoe verkracht ik 1 van de mooiste auto’s die er te koop zijn…… nou zo dan. Pffffffff dan nog liever die paars gouden wat was het ook weer? Rols? Bentley? Whatever….
@mp014: het fijne is natuurlijk wel dat hier geen mooie auto voor is opgeofferd. Het was gewoon een lelijk busje van Land Rover op grote wielen en is nu een nog net iets lelijker busje op nog net iets grotere wielen.
@mp014: Rolls
Leuk poetswerk die velgen
Interieur gaat wel, buitenkant is onzin. Wat voegt het toe? Stijl? Smaak? Betere luchtweerstand? Wegligging?
Wat was die L322 toch tijdloos en schitterend hè. Dat wordt m’n volgende wagen, de 2012 SOUPercharged.
Ze zijn vergeten de beschermrubbers van de velgen te halen. Slordig…
koeien die alleen gedestilleerd water hebben gedronken? dat zal wel erg uitgedroogd leer hebben opgeleverd dan…
Dat kán stijlvoller:
https://www.autojunk.nl/2018/02/overfinch-rr-autobiography-lwb-v8
@toyotafortuner: precies! Dat is al heel veel beter
@toyotafortuner: inderdaad. Dit is zoals het hoort als je graag bij Overfinch winkelt. In die black on black zie ik geen toegevoegde waarde.
Wel knap om een auto zo in de markt te zetten dat deze alleen interessant is voor voetballers uit de Premier League
Ik denk niet dat het mat zwarte exterieur een deal breaker is voor Overfinch. Als je daar zwaaiend met 245.000 pond binnen stapt, dan doen ze volgens mij niet zo moeilijk over een ander kleurtje. Maar aan de andere kant: de betere drugsdealer rijdt vandaag de dag nog steeds rond in een mat zwarte bolide. Dus misschien slaan ze bij Overfinch met deze kleur wel de spijker op z’n kop.
Succes met slijten van 10 van deze lelijkerds
Raar om de nieren van de 7 serie zijwaarts onder de koplampen te monteren
Veel geld voor een maandag ochtend model
@kennone: Wat is een maandagochtend model?
@monaco: eentje waarvan alle opties falen, wij hebben het al bij onze 2e JLR model, en dat waren niet de minste
Smaak is subjectief, maar dit is gewoon lelijk. Echt, hoe kun je een stijlvolle auto zo vernaggelen.
Wat een lelijk snertding. Geef mij maar gewoon een rolls

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).