Deze Enzo gaat mogelijk een pittig bedrag opleveren

Auteur: , 35 Reacties

Een Enzo die niet rood is. Altijd goed voor knallende veilingprijzen.

Als je op Google Afbeeldingen zoekt op de term ‘Ferrari Enzo‘ dan krijg je, op een enkele uitzondering na, alleen maar rode Enzo’s te zien. De bijzondere supercar uit Maranello werd echter ook in andere tinten geleverd. Geel en zwart bijvoorbeeld. Een kleur op aanvraag was ook mogelijk. Deze Blu Tour de France kreeg zijn kleur via een andere weg en gaat binnenkort onder de hamer.

De auto komt uit 2004 en werd geleverd in de kleur Matt Titanio Extra Campionario. Vervolgens werd het V12-monster in 2008 geveild en de nieuwe eigenaar voorzag zijn Enzo van de Ferrari-kleur Blue Tour de France. Je kunt je vraagtekens plaatsen bij het herspuiten van zo’n bijzondere auto, maar het is in elk geval geen vuilniszakkengrijs Nardo Grey geweest.

Een speciale kleur in combinatie met een lage kilometerstand staat garant voor vuurwerk. De kans is aanwezig dat dit exemplaar voor om en nabij de 1,5 á 2 miljoen euro van de hand zal worden gedaan. De supercar heeft 8.884 kilometer gelopen en heeft dus niet altijd stilgestaan. Waarvoor hulde. De veiling zal in september plaatsvinden.35 reacties

Wat een super tof ding! En wat een mooie kleur! Op de plaatjes lijkt het net een bburago schaalmodel :)
@frenkyboy: was exact mijn idee. Met Burago in mijn hoofd als maker
@brave: alleen zien die er niet zo goed uit :)
@frenkyboy: hotwheels dan, die maakte de Enzo in 1/18. Ze hadden een ook 575SuperAmericavin deze kleurstelling.
AS0ciaal duur blijkbaar
Ik ben geen grote fan van de Enzo, maar deze is wel héél geslaagd! 👌
@rohrl-fan: dan ben je snel om, zou als ik jou was een blauwe auto kopen.
In de advertentie mis ik termen als BOMVOL en MOOISTE VAN RM AUCTIONS, en ook nergens is te lezen of de auto altijd binnen heeft gestaan.

Ik laat hem dus aan me voorbij gaan.
Dit zaakje stinkt.
@rikus: Als de ransapen vader en zoon Aaldering uit Brummen deze auto verkochten, dan had de advertentie er waarschijnlijk zó uit gezien..
@bizzarrini: Voor sommige op AB heeft Aaldering een twijfelachtige reputatie en ik weet niet of dit terecht is of niet maar echt kritische of negatieve berichtgeving in de media over hem ben ik nog niet tegengekomen.
@sezz: Een oud collega verkocht een ingeruilde Bentley Turbo R aan een handelaar. Het was de mooiste niet en de ondehoudshistorie was totaal onbekend. Een paar weken later stond diezelfde R geadverteerd in Brummen als ‘nieuwstaat’ en er zat op eens een compleet ingevuld onderhoudsboekje bij..
Mooie kleur, toch zou ik mijn Enzo in het rood willen (..droom)
Ik begin dat ding steeds mooier te vinden met de jaren
Heb altijd een zwak gehad voor de Enzo. Schitterende auto man, echt wel. De kleur staat hem wel erg goed.

Maar de 8000 kilometer is natuurlijk een lachertje.
@viezefreddyw:
Het is een Ferrari-occasion, dus de kilometerstand kan afwijken.. ;-)
@dimglor: Ja, das waar ook. Je weer het maar nooit.
Ik weet niet of ik deze kleur heel mooi vind op deze Ferrari. Maar de Enzo is wel een favoriet voor mij.
Ik vind het persoonlijk een saaie kleur voor deze auto eigenlijk
Blauwe lak met een cognac kleur interieur is in mijn optiek altijd een goeie combo! 👍🏻 Toch zou ik de voorkeur hebben, als ik de centen had, om de lak in gloss blauw om te dopen.
@gertjano: deze heeft gewoon een glanslak, dat komt er niet zo lekker uit op de foto’s.
De eerste Enzo die ik mooi vind. Een blauwe Ferrari is sowieso top. Ik zou een Ferrari altijd in niet rood bestellen. Zou.
Wat komen de heupen van de Enzo mooi uit in deze kleur, zeer imposant!
Dus zelfs bij een repaint wordt de auto meer waard? Dat is een niet uit te leggen ontwikkeling (want dan zou iedere Enzo een repaint krijgen).
@poes: ik snap het ook niet helemaal.
Blauwe Ferrari’s zijn altijd top, maar deze Enzo is helemaal een beauty!
Ik dacht ook altijd dat overspuiten zorgt voor een waardevermindering. Pracht auto dit trouwens.
Mij heeft de Enzo nooit echt kunnen bekoren maar dit kan echt niet. De kleuren van blauw met cognac zijn veel te ingetogen voor het karakter van deze wagen, de combinatie an sich is niet verkeerd maar passen eerder bij een 456, een 612 Scaglietti of een Maserati Coupé/Gran Turisimo. Sportieve GT’s m.a.w. maar niet bij het jubileum model van de meest legendarische renstal ter wereld volgestopt met F1 techniek en vernoemd naar de oprichter van deze.
Doe mij de Maserati variant maar.
Een van de mooiste Enzos, sowieso is dit interieur top – ook op een rode. Toch blijft rood magisch voor zo’n ding… Keuzes keuzes…
Op de een of andere manier nooit echt fan van de Enzo geweest. Misschien omdat die auto qua snelheid al zo snel is ingehaald door de ‘gewone’ Ferrari’s. Voor dat geld zet ik liever een F40 en 458 Speciale in de garage.
Deze Enzo, precies deze Enzo is in mijn ogen de mooiste auto ooit gebouwd, het blauw icm het bruine leren intrieur zijn echt perfect.
Ik vind de Enzo ook één van de beter gelukte recente Ferrari’s (na dieptepunt F50 kon het ook bijna niet anders dan beter worden) en hoewel dit blauw een echte Gran Turismo kleur is, kan de Enzo het goed hebben.
Prachtige uitvoering zo. Ergens toch ook wel zonde, want Matt Titanio is ook zeker niet verkeerd:

https://teamspeed.com/forums/ferrari-super-cars/28282-matt-titanio-enzo-pics.html

Ik had dan toch liever gezien dat ze een rode blauw hadden gespoten. ;)
Wauw! Prachtige kleurstelling, de Enzo kan blauw goed hebben!
Als een niet rode kleur de prijs zo opdrijft dan zou ik als ik m’n rooie Enzo wilde verkopen dus eerst ff langs de spuitert gaan. Zit er bij ons op het industrieterrein die voor 1500 de hele auto doet. Moet je alleen zelf met een potje lak de binnenkanten van de deurstijlen doen want die doen ze niet voor dat bedrag… 😂

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).