Deze Ferrari leverde bijna 18 miljoen dollar op

Auteur: , 16 Reacties

De klassiekerbubbel is nog zeker niet gebarsten.

Veilingen van grote veilinghuizen als Bonhams en RM Sotheby’s zijn bij uitstek geschikt om de trend te meten. Al even ligt de vraag op tafel of de klassiekerbubbel gaat barsten, of niet. Dat lijkt nu nog niet aan de orde.

Tijdens een RM Sotheby’s veiling in New York werden diverse bijzondere voertuigen van de hand gedaan. Bijvoorbeeld een Lamborghini LM002, die dankzij de Urus weer in de picture staat. Deze Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti uit 1959 was één van de highlights van de veiling.

Van de zeldzame Ferrari werden twee exemplaren gebouwd met een volledige aluminum body. Deze 250 GT LWB California Spider is er één van. De auto nam in 1959 deel aan de 24 uur van Le Mans en werd destijds derde in zijn klasse.

De auto kwam uiteindelijk in de Verenigde Staten terecht en ook hier werd er geracet met de auto. Dat raceverleden is een beetje weggepoetst, want de 250 is een gecertificeerde Ferrari Classiche-restauratie ondergaan. De auto bleek geliefd onder vermogende verzamelaars. Uiteindelijk is de Ferrari geveild voor 17.990 miljoen dollar.16 reacties

Prachtige wagen, ik kan niet anders zeggen. Vooral het dashboard met al die tellertjes en het mooie, grote houten stuur vind ik schitterend.
Weke knietjes hier hoor. Maar bijna 18mio aan weke knietjes??? Vanuit mijn situatie kan ik het me niet voorstellen….. Maar oef, wat een pareltje!
Prachtig van die waarzeggers die al jaren roepen dat de bubbel eens gaat barsten…
@87sandyd: Ik denk dat die bubbel niet gaat barsten. Met de komst van elektrisch rijden, zullen de klassiekers alleen maar schaarser en specialer worden
@87sandyd: De bubbel zal niet barsten. De klassiekers worden steeds schaarser. En met de komst van elektrische auto’s zullen die klassiekers nog specialer worden. Denk ik..
@87sandyd: je weet wanneer de bubbel gaat barsten. Als de rente gaat stijgen of als andere beleggingen meer rendement opleveren.
17 duizend miljoen euro? Dat is inderdaad veel geld!
Hou eens op om constant te beweren dat die bubbel gaat knappen. Bij elk klassiekerartikel wordt het genoemd.
17.990 miljoen is wel wat meer dan bijna 18 miljoen
Mooie zetels wel voor die prijs.
@cossiekiller: je kunt je wel voorstellen dat het grootste deel van die 17.990 miljoen dollar in het verwerven en verwerken van het smurfenpenissuede is gaan zitten.
Eerlijk is eerlijk, het is nu al de mooiste wagen van de week.
Wat hebben ze in godsnaam gerookt voordat ze zulke stoelen erin lepelden?
Misschien even aanpassen autoblog, deze wagen is nu voor bijna 18 miljard geveild ;)
Magnefiek! Uit de tijd dat je met een Ferrari voor de weg gewoon mee kon doen aan Le Mans. En dan één van de twee auto’s die zo is gemaakt. Super begeerlijk!
Orginele openings zin man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).