Deze gecamoufleerde Maserati heeft een middenmotor

Auteur: , 17 Reacties

Komen de Italianen volgend jaar met een verrassing?

We wisten al dat Maserati een compleet nieuwe sportwagen op de planning had staan, naast de Granturismo-opvolger. Daar hebben we verder nog weinig concreets over kunnen melden, maar nu heeft Maserati beelden gedeeld van een mule voor het nieuwe model.

Doorgaans komen foto’s van gecamoufleerde auto’s bij spionagefotografen vandaan, maar Maserati is zo vriendelijk om ze zelf te delen. Het gaat dan ook niet zozeer om de buitenkant van de auto, aangezien het slechts een tijdelijk omhulsel is. Waar het vooral om gaat is de aandrijflijn: een motor die centraal achterin is geplaatst. Deze is volledig door Maserati zelf ontwikkeld. Ze hebben hiervoor dus geen leentjebuur gespeeld bij Ferrari.

Maserati geeft nog geen details prijs over de aandrijflijn, behalve dat de motor een innovatief verbrandingssysteem heeft. Het gegeven dat Maserati bezig is met een middenmotor is echter überhaupt al interessant. Het zal overigens niet bij deze ene krachtbron blijven, want Maserati geeft aan dat dit een voorloper is voor een hele motorenfamilie, die exclusief is voor het merk.

Om toch nog even terug te komen op de buitenkant: die heeft verdacht veel weg van een uitgebouwde Alfa Romeo 4C. Maserati is dus blijkbaar nog niet zover dat ze al een eigen body hebben voor de sportauto. Of komen ze stiekem toch met een sportwagen die gebaseerd is op de 4C? In 2011 was dat wel het gerucht dat de ronde deed.

Het camouflage-patroon op de mule is overigens niet willekeurig: er zijn Romeinse cijfers in te vinden die de datum mei 2020 vormen. Tegen die tijd kunnen we volgens Maserati een lancering verwachten. Of niet. De Italianen kennende zou dat namelijk wel eens uit kunnen lopen.17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het zelf opsturen van “spionage” foto’s heeft ook iets desparaats.
Italiaanse merken blijven mij verbazen.

Maserati stopt met de Grancoupe en zegt dat ze elektrisch willen gaan bouwen,

Ondertussen laten ze opeens de prototypes zien van een supersportwagen met middenmotor

Ik juich het alleen maar toe!
MC12 opvolger? Zou mega dik zijn!!
@ghost: kleinere mc12? Kwijl
‘Hallo wij zijn Maserati en leven nog!’
Fantastisch! Laat maar komen!
Zou natuurlijk slimmer zijn om samen met andere merken binnen het concern motoren te ontwikkelen. Als alle merken binnen het PSA-FCA consortium hun eigen gang blijven gaan profiteren ze nog niet van schaalvergroting.

Zou zonde zijn als er daardoor nog meer merken verdwijnen.
Vind ‘t zo op die derde foto – door de camo heen loerend – wel een aardig model. Dus als de uiteindelijke productie wagen er ongeveer zo uit gaat zien : bravissimo 👍🏽
Maserati zou toch het electro merk van FCA worden?
nieuwe Merak met citroen vering?
Goede basis voor een 6c.
Het lijkt gaaf. Een soort opvolger voor de MC12 stradale?
Is op basis van het chassis van Dallara (Stradale). Vandaar ook relatief snelle ontwikkeling.
Het werd ook wel hoog tijd dat Maserati de liefhebber weer eens iets begeerlijks voorschotelde. De GranTurismo is nog steeds prachtig maar komt inmiddels bijna in aanmerking voor blauwe platen. Ben erg benieuwd.
@lambowambo: is het zo’n goede taxi?
@720s: haha scherp! Uiteraard doelde ik meer op de donkerblauwe variant met witte belettering. Een GranTurismo taxi zou in ieder geval wel een optische en auditieve verademing zijn in die zee van Duitse premiumbakken.
Zoooo weer eens een natte wind van maserati. Echt heel knap!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).