Deze getatoeëerde held zet de zaag in een F1-zitje

Auteur: , 29 Reacties

Wacht is dat nou...Ja, verrek het is 'm echt!

Kimi

Kimi Raikkonen is al jarenlang de meest populaire F1 coureur van allemaal. In sommige opzichten is dat een beetje raar, want haters zouden de Fin ook wel kunnen omschrijven als kleurloos of bij vlagen zelfs een tikje nors. Terwijl andere coureurs zoals Hamilton er alles aan doen om supercool te zijn, heeft de Iceman daar een broertje dood aan. Als het aan hem zou liggen zou hij geen enkel PR-evenement of handtekeningsessie ondergaan, laat staan die vervelende journalisten te woord staan na een race. Instappen, racen en dan weer zo snel mogelijk terug naar Minttu, dat is wat Kimi wil.

Wat de haters niet snappen, is dat de meeste fans zich maar al te goed kunnen inleven in de manier waarop Kimi het leven benadert, met name natuurlijk voor wat betreft dat laatste aspect. Dat de wereldkampioen van 12 jaar geleden af en toe iets teveel drinkt en vervolgens laat zien dat hij een mens van vleesch en bloed is met het hart op de juiste plaats, helpt natuurlijk ook mee. Als je van een boot aflazert in Monaco moet je wel een toffe peer zijn, dat kan niet anders.

Kimi’s laatste heldendaad onderstreept nog maar eens zijn no-nonsense instelling. Bij het testen in Barcelona bleek Kimi’s nieuwe zitje toch net niet helemaal lekker te zitten. In plaats van zijn team opdracht te geven een en ander stante pede te veranderen, besloot de veteraan er zelf de gereedschapskist bij te pakken om de nodige modificaties aan te brengen. Wat Kimi betreft is dat niet meer dan logisch, de geschoold automonteur meldt op Instagram:

Ik ben niet voor niks naar school gegaan.

Kiek ‘m goan!

View this post on Instagram

I didnt go to school for nothing.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

De romantiek van het racen in de Formule 1 anno 2019, het bestaat nog.29 reacties

Ja tis ook geen rocket science hè
Had ik ook met m’n nieuwe Alfa.
Denk dat de Alfa monteurs druk bezig waren om andere auto’s te repareren
@pindakoning: Hij weet waar de pijnpunten zitten, dan kun hem ook het beste zelf afstellen.
Geweldig figuur! Maar ik zou ook meteen naar minn toe gaan de race !
Het beste van Kimi is Minttu!
Duidelijk een coureur in de nadagen van z’n carrière. Lekker back to basics omdat je daar nu tijd voor hebt.
Sponsor pet op en net doen of je iets doet ..

Alles voor de fans zal maar zeggen ..
@lincoln: maar dat doe jij toch ook? Alles voor een paar likes. Kan me namelijk nauwelijks voorstellen dat je als zuurpruim geboren bent.
@maferick74: Misschien wel uit een zure pruim 😏
@maferick74: negatieve publiciteit is ook publiciteit zal ik maar zeggen..
Beetje de zitting aaien dat kan iedereen
Slijptol?
Hij heeft er een broertje dood aan om supercool over te komen?
Wat is dan de reden dat heel z’n onderarm getatoeëerd is?
@alcantara: bwoah vind ik mooi
@alcantara: Hij wordt de Iceman genoemd, dus super cool is hij sowieso. Rede voor een tatoeage? Lekker belangrijk wat de rede is. Gewoon één van de betere coureurs.
Ik heb gelezen, dat die stoel bij een race-afstand het prima doet, maar dat hij bij 100+ rondjes toch wat pijnpunten op de ribben, dan kun je hem het beste zelf afstellen. Hij weet waar het vervelend zit. Gewoon een echte coureur, die doet zelf ook nog wat.
@loutervanplezier: ‘Pijnpunten op de ribben gaf’
“Terwijl andere coureurs zoals Hamilton er alles aan doen om supercool te zijn…” Dat is precies het probleem. Kimi is lekker zichzelf. Dat maakt hem cool.
Stelt natuurlijk niets voor en jammer dat het nieuwswaardig is maar zie dit Hamilton nog niet zo snel doen.
@foramen: De nieuwswaarde zit hem misschen juist wel de gewoonheid, want in deze hightech sport, waar bijna alles achter gesloten deuren in elkaar wordt geschroefd, is een kort filmpje van Raikkonen een beetje bijzondere inkijk, niet nieuw, maar wel leuk, dat hij het zelf doet.
Carbon schuren/slijpen zonder stofmasker is niet echt een goed idee…
@posthumus: kevlar is nog geen asbestvezel, hè. Maar wie weet denken we hier over twintig jaar wel anders over…
@rrrobert: carbon is geen aramide…
@posthumus: inderdied. Carbon is een supergeleider en een organische stof. Maw die wordt niet (zoals glasvezel) afgestoten door het lichaam, maar wel opgenomen. Als zulke deeltjes op de verkeerde plek in je lijf terechtkomen (hersenen bv) ontstaat er letterlijk kortsluiting…
@neal: beetje kort door de bocht. Organische componenten bevatten koolstof, maar koolstof is zelf, volgens chemische begrippen, niet organisch. Verder is grafiet inderdaad een supergeleider, maar dat is niet de vorm waarin carbon voorkomt in koolstofvezel. Het is daar veel te zacht voor. Grafiet heeft geen structuur, koolstofvezel wel – en daar haalt het z’n sterkte vandaan. Wat niet wegneemt dat je inderdaad best een masker opzet als je zo’n composietmateriaal slijpt (koolstofvezel + kunsthars).
… en toevàllig was er net een camera in de buurt.
@vaakbenjetebang: dat dacht ik ook, maar in Kimi’s defense: hij zegt dat hij dit al jaren zo doet…Ik zie ‘m er wel voor aan.
@jaapiyo: Oh, ik geloof wel dat hij dat al jaren zelf doet hoor. Maar ik geloof nog stelliger dat Alfa Romeo Sauber (of hoe ze ook heten) heel goed weet hoe ze daarmee punten kunnen scoren onder de F1-volgers. Het is nog net niet het huilende jochie, zeg maar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).