Deze geweldige iconen gaan onder de hamer

Auteur: , 31 Reacties

De helden van het begin van deze eeuw.

Deze geweldige iconen gaan onder de hamer

Japanse auto’s als een Mitsubishi Lancer of een Nissan Skyline kun je al voor een paar duizend euro op de kop tikken. Verwacht echter niet veel van de uitvoering of de staat van het voertuig, want voor zulke lage bedragen moet je er rekening mee houden dat het niet veel soeps is.

Deze geweldige iconen gaan onder de hamer

Aan de andere kant van het spectrum heb je de high-end, bijzondere varianten van deze modellen. Deze auto’s kunnen veel geld waard zijn en soms krijgt men de kans er eentje op de kop te tikken. Die kans komt dit weekend tijdens een veiling van Classic Car Auctions in Warwickshire.

Deze geweldige iconen gaan onder de hamer

Tijdens deze veiling zullen onder andere twee Mitsubishi Lancers EVO VI Tommi Makinen Editions, een 2001 Subaru Impreza P1 en een 2000 Nissan Skyline R34 GT-R V Spec worden geveild. Het Japanse geweld is niet het enige wat van de hand zal worden gedaan. Ook Europese iconen als een 2005 Renault Clio Sport V6 en een Peugeot 205 Rallye zullen worden geveild.

Deze geweldige iconen gaan onder de hamer

De Japanners zijn geen stilzittende exemplaren geweest. Zo hebben de EVO’s 56.000 en bijna 35.000 mijl op de klok staan. De geschatte opbrengsten voor de twee exemplaren variëren tussen de 15.000 en 20.000 euro. Van de Impreza P1 zijn in totaal 1.000 stuks gemaakt en het exemplaar dat geveild gaat worden, met 44.238 mijl op de teller, moet ongeveer 22.000 euro gaan opleveren. De Skyline GT-R V-Spec heeft 40.400 mijl gelopen en heeft een verwachte opbrengst van zo’n 43.000 euro.

Aanstaande vrijdag kunnen de auto’s worden bekeken. Zaterdagochtend om 10:30 gaat de veiling van start.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
*start oude Gran Turismo weer op
@fanboy: good old memories.
Oei, da’s sappig spulletje 👍🏽
Vind de prijzen niet eens heel gek. Ik dacht dat zo’n R34 GTR al snel rond de 60.000 euro zou liggen. Een tommy makkinen editie had ik ook hoger verwacht..kan natuurlijk ook dat ze de verwachting lekker laag stellen zodat er veel koopjesjagers op af komen die gezamenlijk de prijs omhoog bieden..✌🏼
@ghost: al dat JDM spul is wel rechtsgestuurd, dat moet wel je ding zijn. Of je moet woonachtig zijn in Groot-Brittannië/Ierland. Het drukt bij internationale veilingen de prijzen wel enigszins.
@RRRobert: mmm ja voor de Scoobies en Evo’s snap ik dat maar de R34 is er alleen maar RHD, dus zie niet in hoe die prijs dan zoveel lager kan zijn..zeker voor eentje die zo op het oog, origineel en onverneukt lijkt!
@ghost: klopt, en zo wordt een icoon nog bijna bereikbaar voor een grote(re) groep liefhebbers; ik word er eerlijk gezegd ook wel een beetje hebberig van 😇
Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt zoiets zoiets daadwerkelijk te kopen, maar het blijft wel gaaf hoor, dit soort auto’s.
@RRRobert: Mwah ik heb eind maart wat anders gekocht, misschien in mindere mate een icoon maar uniek zeker, dan is er nog de wens voor een ander huis dus financieel laat het even te wensen over. Als ik het nu kon stukslaan ging die GTR wel mee naar huis, wordt toch alleen maar meer waard met de tijd 👍🏼
@ghost: ik denk in de VS straks wel maar de R34 is nog geen 25 jaar oud. Die markt moet nog komen. Dus misschien nu een goede investering.
@stephane8200: Daar ben je al te laat mee. De enige reden dat dit soort auto’s nu zulke prijzen haalt is de US. GTR’s zijn daar nu al rete populair en er is enorm veel aanbod. Als je kijkt naar foto’s van Radwood oid, hele parkeerplaatsen vol met GTR’s. Ik vind het jammer, als ik in NL kijk koop je voor 15/25k best een hele knappe GTR. In de US betaal je voor een wrak al 20k. Zo worden al die auto’s straks onbetaalbaar in fatsoenlijke staat. Verneuken de hele markt. Sunt.
Veel teveel moois, doe mij maar de 205 rallye
@trolle:
Aangezien het aan de andere kant van de plas is, wil je die 205 rallye niet vermoed ik. Of je moet een 205XS 1.4 geweldig vinden. Die is daar geleverd als rallye in een gele uitvoering.

Ik heb geen linkje gevonden naar de veiling, dus kan de auto’s niet zien. Echter als 205 rallye 1.3 liefhebber weet ik bovenstaan feitje dan wel weer :)
@205GTI16: iets verder naar beneden staat de link. Het gaat echt om een 1.3
Die GTR vspec gaat zeker meer dan 40k opbrengen.

Vroeger een Impreza P1 gehad was echt heerlijke auto. zelfs nog rondjes op de Nurburgring mee gereden. EN m’n vrouw in versiert! Daar zegt natuurlijk ook niemand nee tegen..
@acakoning: nee.
@acakoning: tegen jou, tegen je vrouw of tegen de auto? 😏
De GTR graag!!,, en er gelijk een set Rota Grid’s onder knallen en het vermogen naar de 600 pk brengen👌🏼👌🏼
@kennone: koop dan gewoon direct een verbouwde. Origineel moet je origineel laten. Niks aan doen of veranderen.
@ghost: dat maak ik zelf wel uit als ik hem koop🤪
@kennone: eeuwig zonde.
@kennone: Rota’s?! 🤢
Beter ga je voor de exemplaren van RAYS Engineering. 😒
Volledige lijst:
https://www.classiccarauctions.co.uk/cca-august-classic-car-sale/view_lots/pn/all
Graag gedaan.
@Firescorpion: daar staan wel een paar objecten tussen die hebberig maken zeg.
@Firescorpion: wat heerlijk die Honda NSX handbak in blauw💙
@Firescorpion: Hele mooie RX7 zag ik in de lijst! Heel gaaf. Ook een mooie Escort Cosworth.
Eigenlijk is dit veel gaver dan de zoveelste speciale Porsche welke voor tonnen geveild wordt…..
@dutchdriftking: daar ben ik het helemaal mee eens, En ook wat bereikbaarder voor de meeste.
Een P1 voor 22k is een goeie investering al je die foto ziet 😱 helaas heb ik geen 22k over
watertandent zie ik mezelf al rond scheuren in die 205 ralley helaas blijft het bij papier scheuren :P
Japans geweld en wéér geen reactie van @desjonnies.

@autoblogger, watskeburt?
Skyline is voor 62.715,- GBP gegaan.

Impreza P1 voor 22.755,-
De rode evo voor 27.750,-

Was ook een hele mooie NSX die ging voor 53.280,-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).