Deze GT Heritage Edition gaat veel geld opleveren

Auteur: , 13 Reacties

De Ford GT is al geen goedkope jongen. Zo'n speciale Heritage Edition zal vermoedelijk nog veel meer opleveren.

Eerder dit jaar presenteerde Ford tijdens de Monterey Car Week de GT Heritage Edition. Een speciale editie met een knipoog naar de GT40s die de 24 uur van Le Mans in ’68 en ’69 wisten te winnen.

Ford verkoopt de GT Heritage Edition niet op de traditionele manier, maar pakt het anders aan. De autobouwer gaat het eerste exemplaar van de twee GT’s Heritage Edition van de hand doen via een veiling. De opbrengst gaat naar het goede doel. De verkoop zal plaatsvinden tijdens de Barrett-Jackson Collector Car Auction in Scottsdale, Arizona in januari volgend jaar.

De klassieke Gulf-livery, de blote carbon details en het zwart-oranje alcantara interieur maken de Heritage Edition extra bijzonder. Ford verwacht een ‘flinke opbrengst’, al noemt de autobouwer geen exact bedrag. Het feit dat het hier om een extra bijzondere GT gaat en het feit dat de opbrengst bij een goed doel terecht komt zal de prijs flink opdraven. In de VS wordt wel vaker met geld gesmeten als het gaat om charity. Een opbrengst van meer dan een miljoen dollar is goed mogelijk.13 reacties

Daar heeft Gulf in de jaren 60 toch goede zaken mee gedaan. Alles en iedereen kliedert vrijwillig hun kleuren op hun wagens
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: ben die kleuren onderhand wel een beetje zat. Eerst was het cool. Toen de GT opnieuw uit kwam in 2005. Maar nu weten we het wel.
@loserboi932: Inderdaad zeer pauper. Ongeveer hetzelfde idee als de Shell kleuren van Bassie & Adriaan.
@atrak: hoe oud ben je? Krijg het idee dat je totaal geen benul hebt van de historische betekenis.
ach filnke opbrengst, de betreffende klant zal waarschijnlijk zelf meer opbrengst zien en een mooi gevulde garage voorde komende jaren.
Beetje uitgekauwd. Wat extra kleurtjes, wat goodwill erbij, en hoppa, mogelijk over het miljoen. Best veel geld voor gebakken lucht zonder extra performance.
@tazmania: van een paar reetstrepen wordt toch alles sneller?
In de US of A kan je de bedragen die je besteed aan zulke veilingen voor liefdadig doel , inbrengen in je belastingsaangifte. Win-win situatie dus.
@ericc:

Dat kan overal op de hele wereld hoor knul ..

Dus koop em maar .. ouwe winnaar ..
#FordMotorstort
Leuk die stoelen uit een grande punto sport
Bij het zien van het artikel werd ik meteen nieuwsgierig, maar toen ik zag dat het om een Gulf-livery ging, haakte ik meteen af.
Wat is die nieuwe GT toch een verbetering op de vorige. Mocht ik ooit nog de keuze hebben zou ik toch deze kleurcombo overslaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).