Deze legendarische Ferrari 375 Plus gaat onder de hamer

Auteur: , 3 Reacties

Rijke klassiekerliefhebbers, trek uw chequeboek maar weer: volgende maand gaat deze unieke Ferrari 375 met een indrukwekkende racehistorie weg op een veiling. Dat belooft weer een miljoenenbal te worden.

Ferrari 375 Plus

Van de 375-Plus, een ware klassieker uit de jaren ’50, werden slechts 5 exemplaren gebouwd. Dit is de eerste. Hij wordt aangdreven door een enorme 4,9 liter V12 met 330 pk. Behalve Europese successen op Le Mans en Silverstone stond de Ferrari ook zijn mannetje in Zuid-Amerika. In de levensgevaarlijke en niemand ontzienende Carrera Panamericana (Mexico) won deze 375, als opvoger van de 375 MM, met Umberto Maglioli axchter het stuur. De Italiaan haalde een gemiddelde van 173 km/u. Dat waren nog eens tijden…

Andere grote namen die achter het stuur mochten plaatsnemen waren Jose Froilan Gonzalez, de ‘Pampas Bull’ uit Argentinië, en Paolo Marzotto.

Net zoals Fangio’s Mercedes W196 vorig jaar is deze Ferrari 375 dit jaar hét pronkstuk van de Goodwood-veiling op 27 juni aanstaande. Of hij ook 22 miljoen euro zal opbrengen is nog maar de vraag, maar dat hij afgehamerd wordt voor een bedrag met minimaal zes nullen lijkt een uitgemaakte zaak. De verkoper doet hem dan ook ‘without reserve’ van de hand, in de wetenschap dat de Ferrari-gekte nog niet over zijn hoogtepunt is.3 reacties

1000 euro bied ik.
Onder de hamer…!? zonde..
Ik ben benieuwd naar de Artcurial Motorcars Auction die 5 juli zal plaatsvinden op de LeMans Classic. Er gaat o.a. een Nederlandse F40, Testarossa Koenig en 512M onder de hamer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).