Deze Mercedes S-Klasse Cabrio is buitengewoon dik

Auteur: , 25 Reacties

Het ding heet de S-klasse Cabrio Black Edition, maar het interieur is overwegend wit.

De verantwoordelijkheid voor deze obese ‘S’ ligt bij tuner Mansory. Boze tongen beweren zelfs dat de auto zijn leven helemaal niet begon als S-Klasse, maar als C-Klasse. Mansory heeft ‘m echter volgepropt met groeihormonen alsof het een Amerikaans vleesrund betrof. Zodoende is het vanzelf een S-Klasse geworden.

De S-Klasse Cabrio van Mansory is het ‘logische’ gevolg op de coupé variant die Mansory zo’n anderhalf jaar geleden toonde in Frankfurt. Die auto met 985 pk onder de kap werd in een gelimiteerde oplage van zes stuks gebouwd.

De oben ohne versie is in vele opzichten echter anders. Volgens Mansory is de bodykit, die de auto overigens vijf centimeter dikker maakt dan het standaard exemplaar, opnieuw ontworpen. Zoals te doen gebruikelijk gebruikt Mansory veel carbon, dat ze zelf bakken in hun eigen oven.

Tevens heeft deze cabrio iets mínder paarden onder de kap, namelijk slechts 840 stuks. Waarschijnlijk was dat net de grens waarbij je hoofd nog op je romp blijft zitten bij het scheuren met de kap omlaag. Met een sprintje van nul-naar-honderd in 3,5 seconden en een gelimiteerde top van 300 kilometer per uur kom je qua prestaties niet veel tekort.

Voor het interieur heeft de tuner de nodige werkbijen in huis die los gaan met naald en draad. Het resultaat mag er zijn zoals je kan zien op de foto’s. De kleurstelling is misschien niet voor iedereen, maar daar is wel een mouw aan te passen. Mocht je overigens last krijgen van traanoogjes door de wind die in je ogen waait bij deze snelheden, kan je vast ook wat tissues laten inbouwen door de tuner.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat interieur is wel wat voor ajax,feijenoord of psv-spelers. Verder wel een dik ding ja alleen een spoiler op een cabrio ziet er nooit echt goed uit.
@tmenges: en die donkere achterlichten kunnen ook niet
….en buitengewoon lelijk.
De volgende keer dat er vier keer Mansory op één dag voorbij komt graag even een waarschuwing, dan zet ik wat meer kotsemmertjes neer.
@Edge: gewoon elke titel van een Mansory-artikel labelen met ‘Mansory-alert!’. Ook al menig sprintjes naar de toiletten mogen afleggen.
Buitengewoon dik? Eerder een buitengewoon wangedrocht! Zag vandaag op de A2 een donkerblauwe met lichte kap en niet al te overdreven wielen…een heerlijk verschijning.
Smaakvol zou ik zeggen !
Zonder de spoiler was het misschien nog wel te doen. Nu is het té.
@peug206: Het zit hem wat mij betreft meer in de basis. An sich is dit een vrij bescheiden bodykit voor Mansory termen, en ik denk dat als je een vergelijkbare kit op de C63 zou schroeven je heel dicht bij de look van een eventuele Black Series of C63 R zou komen. Maar spoilers, dikke bodykits en dat soort grapjes passen simpelweg niet bij een luxe slee als de S klasse.
@Edge: en het interieur is ook iets over de top ;)
Krijg inderdaad last van traanoogjes…. maar dat komt niet door de rijwind.
Eigenlijk moet tuning alleen nog maar worden toegestaan als het aantoonbaar de prestaties van de auto verbetert. Doet een onderdeel niks anders dan hetzelfde onderdeel af-fabriek en/of is het alleen voor de optiek? Dan verbieden. De wereld zou zoveel mooier worden…
@forza: die spoiler alleen is al +5pk. Alle carbon is gewichtsbesparing, dus ook performance gericht.
Ken je dat gevoel dat er wat braaksel in je mond naar boven komt? Dat je op de stukjes paprika van de pastasaus van gisteravond zit te kauwen. Datzelfde kippenvel krijg ik ook bij het zien van deze auto.
Deze Mercedes S-klasse Cabrio is buitengewoon smakeloos*
Zo zonde van deze merc , vind zelfs de taxi variant boeiender
Tis idd geen auto voor het extreem zwakke volk die moeten overgeven van een kleurencombinatie die ze niet begrijpen ..
Valt wel mee. Spoiler eraf. Misschien een iets spannender kleur. En dan heb je een lekker vadsige wagen
Een tuning door Mansory wordt alvast hoe langer, hoe zotter . . .
Anders moeten jullie eens een poll houden over wie het nog zinvol vindt om topics over Mansory te maken.
In principe leveren ze vakwerk; elk apart stukje van wat ze maken is van hoge kwaliteit. Maar het geheel ziet er nooit uit.
Zum kotsen!
Ze pompen wel lekker door daar bij Mansory. Ze weten autoblog voor zo’n 10% te vullen de laatste dagen.
Old school tabbert erachter, ja mét gouden lijsten, en je bent helemaal de man op de plaatselijke kermis
Wat zul je die veel gaan zien….in Rusland. Wat een gedrocht.
Mja best leuk, doe alleen het rood weg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).