Waarom zitten er zoveel tissues in deze Mansory Model S?

Auteur: , 32 Reacties

Een doekje voor het bloeden na het zien van het uiterlijk?

Tesla-Tissue

Enige tijd geleden gaf collega @Dizono al zijn ongezouten mening over Mansory’s visie op de Tesla Model S. Met zijn scherpe zicht plaatste hij kritische noten bij de tacky groene striping en de kleurstelling van het interieur. Nu hebben we echter niets verhullende live pica’s van de beurs. Is ‘ie in het echt mooier dan op de eerste persplaatjes?

Mwah, aan de buitenkant in ieder geval niet. De striping doet het meeste denken aan een reclame-auto van KPN of voor groene energie van een aardgasgigant of iets dergelijks. Aan de binnenkant daarentegen vinden we stiekem toch wel een paar mooie details terug. Ten eerste fijn zwart leder en zo te zien zwart alcantara op de raamstijlen en het dak. De groene stiksels, die in de achterdeur een ‘M’ vormen, steken hier prima bij af. Het groen op het stuur daarentegen is dan weer een beetje ‘too much’ zoals we Mansory gewend zijn.

Maar, wat hebben die rare jongens van Mansory nou in die middenconsole ingebouwd? Het lijkt nog het meest op een doos Kleenex van carbon. We weten niet precies wat voor gebruik Mansory hiervoor voorziet. Wellicht gaan ze ervan uit dat de Tesla zo goed is voor het milieu dat overal waar hij rijdt bomen en planten uit de grond schieten en de bestuurder dus hooikoorts krijgt? Of zou er nog een meer kleurrijke reden achter de aanwezigheid van deze ‘Tempotaschentücher’ zitten? Speculeer over waar jij denkt dat de tissues voor dienen in de comments.32 reacties

Autopilot aan en broek uit?
@theracetosucces: als de co-pilot je geen hoofd geeft is dit wel de uitkomst.
@theracetosucces: helaas, je moet de handen aan het stuur houden..
Foor de fappers van Dumpert…
@gop1: foor?
@gop1: of begrijp ik nu een of andere woordgrap niet..?
@gop1: weggejorist
Voor mansory begrippen valt me dit zwaar mee.
@alfaitak: precies dat!
Ik vraag me vooral af wat het verschil is tussen de tissues bovenop en de wat-dan-ooks-maar-mij-lijken-het-tissues aan de voorkant.
Dat zijn toch geen rubber handschoenen, hoop ik?
Dit moet wel de ultieme auto voor mensen met smetvrees zijn, dan. Geen vieze uitlaat, geen vieze handen, en nog doekjes om te ontsmetten bovendien.
Ik heb toch zo’n hekel aan elektrische auto’s
@dutchcorvette: waarschijnlijk tissues voor het mooie geluid bij het starten
Ach ze zijn zo slecht nog niet. Ik kan er alleen niet tegen dat iedereen denkt dat het de uitvinding is die de wereld gaat reden (en dat die gedachte met 20x vermenigvuldigd wordt als het merk Tesla valt) terwijl ik bijna zeker weet dat het maar een tussen station is en dat er over 10 tot 20 (misschien 40 tot 50) jaar gelachen wordt om de elektrische auto.
@robert110: net zoals we nu lachen om locomotieven als normaal vervoer?
@dutchcorvette: nooit meegereden merk ik wel. Een plofmotor met trillingen en 9 vd 10x geen boeiend geluid is zooooveel leuker ja…
@stfu: ja. Zelfs dat wat jij ‘geen boeiend geluid’ vind, vind ik heerlijk. Zonder trillingen is het helemaal doodsaai. En dan heb ik het nog niet over het vreselijke gevoel in gas en rempedalen.

En ja, ik heb met verschillende elektrische auto’s gereden.
Misschien voor de mensen die zo hard om de Tesla Ticket avoidance-mode 1april grap moesten lachen?
We weten natuurlijk allemaal dat tissues bedoeld zijn om je neus te snuiten of om viezigheid af te vegen. Een optie voor de propere autobezitter dus. Een afvalmand zou bij een doos tissues trouwen geen overbodige luxe zijn, maar daar heeft Mansory natuurlijk weer niet aan gedacht.
Ik denk voor het schoonmaken van de touchscreen. Maar het is wel een gek gezicht
Sponsored by Monster energydrink
Fapfapfap
Mmm apart voor Mansory, bij FAB Design had ik me nog wel in kunnen denken..
Een doekje voor je bloedneus inderdaad, want zoals de Engelsen zeggen “you pay through the nose” voor zo’n Mansory koets.
Weten jullie zeker dat het tissues zijn? Wie weet denkt Mansory wel aan de mama’s die hun kunderen op de bijrijdersstoel willen verschonen en zijn dit geen tissues maar babydoekjes.
@Edge: maar waar zijn dan de luierzakjes?
Ik mors zo nu en dan nog weleens wat in de auto: drinken, as en snot. Dus is zo’n gek idee is het niet eens, wel opmerkelijk.
Erg handig eigenlijk, maar t ziet er niet uit…
Wellicht om alsnog wat geluid te krijgen? Men pakt een tissue in twee handen, trekt ‘m strak en brengt ‘m naar de mond en blaast; et voila, hetzelfde geluidseffect als een kartonnen kaartje tussen de spaken van je fiets stappen is geboren!
Dan kun je zonder besmetting de stekker van het laadsnoer in en uit pluggen. Want wie weet welke neusbaggeraar voor jou aan die stekker gezeten heeft.
Eigenlijk is dit iets heel Amerikaans. De oudere Amerikaanse auto’s werden ook uitgevoerd met een vak voor tissues.

De Chevrolet BelAir had dit bijvoorbeeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).