Deze Nederlandse BMW M6 GT3 is ‘straatlegaal’

Auteur: , 59 Reacties

Beter gezegd: er zit een Nederlands kenteken op.

We hoeven niet naar Jon Olsson te kijken voor knotsgekke autoprojecten. Ook op eigen bodem hebben we soms iets opmerkelijks. Junior Straus kocht halverwege 2017 een BMW M6 (Coupé). Zijn doel was toen al duidelijk, hij wilde er een straatlegale M6 GT3 van maken.

We zijn inmiddels bijna een jaar verder en het project is zo goed als af. Bij BMW Welt in Duitsland werden enkele plaatjes geschoten van het voorlopige resultaat. Strous heeft zijn best gedaan; een gepaste livery, gouden koplampen en een enorme vleugel zijn onder meer onderdeel van de transformatie. De schoenen onder een echte M6 GT3 zijn echter een stuk stoerder dan de stock velgen van een reguliere M6, Strous heeft dan ook een setje op bestelling staan.

Een echte M6 GT3 heeft sidepipes, maar Strous koos voor een andere constructie. Sidepipes zouden naar eigen zeggen zo luid zijn, dat rijden geen pretje meer is. De uitlaten zijn daarom verwerkt in de achterpartij van de auto. Het gaat om twee custom exemplaren zonder dempers. Wat dus alsnog garant staat voor een behoorlijke bak herrie. Of Strous geheel zonder problemen op de Nederlandse weg kan rijden is nog maar de vraag. De enorme achtervleugel lijkt breder dan de auto, maar Strous vertelde tegenover Autoblog dat dit niet zo is.

Fotocredit: Junior Strous op Facebook en Instagram59 reacties

held
@gove: 185.500 cat prijs lekker voor de bijtelling
Gaaf, die zag ik eergisteren nog door Den Haag rijden, klinkt ook erg gaaf verder!
@teerdz: hoe laat?
@dawid1: half 11/11 uur zoiets?
@teerdz: s’ochtends dan wel haha
@teerdz: Klopt ja, ik zag hem ook in Leidschenveen (place 2 be) rijden.
Snap niet dat deze auto op de openbare weg mag, je zou als voetganger of fietser in aanraking komen met de spoiler, levensgevaarlijk. Maar wel een mooie wagen voor het circuit
@tjongejongejonge: ipv gedoe met een trailer gewoon lekker naar trackdays tuffen.
@tjongejongejonge: zodra deze M6 voor de keuring moet komt hij daar ook niet doorheen. Eerste aanhouding door oom agent en er zit een WOK melding op, althans dat hoop ik. Verder wel een heel dik apparaat!
@jasperh: Waarom hoop jij dat?
@toniominestrone: omdat hij dan gelijk heeft. Als hij geen gelijk heeft, is dat slecht voor z’n ego.
@thijsj: jij snapt hem inderdaad, maar ook omdat er zoiets bestaat als voetgangersveiligheid. Als je onverhoopt deze spoiler in je nek krijgt kom je er niet goed vanaf.
@jasperh:
Doe mij maar een bakje friet.
@tjongejongejonge: De spoiler lijkt niet buiten de auto steken, en valt daarmee dus ook niet onder het afkeurpunt “scherp uitstekende delen”. Niet dat het minder gevaarlijk is maar volgens de wet mag het waarschijnlijk net aan. Ik denk dat de meeste agenten hem er wel voor aan de kant zullen zetten.
@robert110: dat is het breedste punt van de auto als ik het goed heb. De wielkasten lijken precies gelijk te lopen met de spoiler.
@robert110: het hoeft ook niet uit te steken, dat is de wet niet.

Zoek artikel 5.2.48 eens op.
@tjongejongejonge: De spoiler is niet breder dan het breedste punt van de de wielkasten.
(Artikel 5.2.48
1. Personenauto’s mogen geen scherpe delen hebben die in geval van botsing gevaar voor lichamelijk letsel voor andere weggebruikers kunnen opleveren. Lid 1 en 2: visuele controle.
2. Onverminderd het bepaalde in het eerste lid moeten uitstekende delen van personenauto’s, die in geval van botsing het gevaar voor lichamelijk letsel voor andere weggebruikers aanzienlijk kunnen vergroten, zijn afgeschermd.)
Hoewel ik wel denk dat de agent toch moeilijk gaat doen.
Daarnaast rijdt een auto voornamelijk vooruit… en niet met wat snelheid achteruit wat extra gevaar zou kunnen opleveren.
@imba: Een oom agent kan moeilijk doen. Maar regels zijn regels en deze zijn toch gemaakt voor verduidelijking? Als de agent er niet mee eens is, is dat meer iets subjectiefs.
@G-Ammo: dit wetsartikel is dan voor meerdere lezingen te gebruiken. Lid 1 geeft aan dat er geen gevaar voor anderen mag zijn (of het nu uitsteekt of niet?), lid 2 geeft aan dat er in ieder geval niets uit mag steken wat gevaarlijk is. Maar dan blijft lid 1 nog voer voor een WOK discussie van oom/tante agent. Die discussie win je iig op straat nooit, dus zal je die moeten winnen bij het RDW waarschijnlijk. Ik zou de gok niet nemen iig
@tjongejongejonge: tja, moeten die voetgangers en fietsers er maar niet tegenaan lopen of fietsen….
Waarom zou je dit willen? Het is nu het sulletje van de reservebank dat
nooit een wedstrijd mag meespelen. Of ga je met 140 het klaverblad van knooppunt Ridderkerk nemen?
@jorden: Verbindingsweg A15 -> A4 vanaf Rhoon richting Schiedam is leuker!
@jorden: ja. Echt een sulletje dit.
@jorden: sulletje met een M6. Niks mis mee.
@rikus: wel als je er niet mee jan rijden
@rolov: Jan heeft hier niets mee te maken!
Spoiler eraf als je op de openbare weg gaat cruisen, spoiler er op als je gaat racen. Supervet project, tof gedaan. Ook de uitlaten vind ik nice. Alleen inderdaad een ander setje velgen. Maar hoe zit het met het interieur? Daar moet toch minstens een rolkooi, twee aftermarket kuipstoelen en een snap-off sportstuur in zitten.
@julez: spoiler zat er gewoon op op de openbare weg haha
@julez: nee dat hoeft niet, dit is puur voor de show…..
Als je een trackcar maakt besteed je meer aandacht aan het interieur, motor en ophanging dan aan de buitenkant
@slickrick: Fout. Dat zijn meer de safety issues. Buitenkant is net zo, dan wel niet belangrijker dan de binnenkant. Kijk maar eens naar Time-Attack wagens.
@G-Ammo: dat zijn dan ook echte race wagens. Buitenkant = spoilers = functie. Dit is tof, maar wat ben je er mee? Langs de andere kant, ieder z’n ding natuurlijk…
Fantastisch project! Hier wil ik meer van zien
“Een echte M6 GT3 heeft sidepipes, maar Strous koos voor een andere constructie. Sidepipes zouden naar eigen zeggen zo luid zijn, dat rijden geen pretje meer is.” Wat een pussy ben je dan….
@spykerboy: dat maakt hem ook niet straatlegaal als je er sidepipes aan plakt.
@bmwfreak038: SLR McLaren?
@jpoers: dit is nog altijd een M6
Sorry hoor maar een bodykit en een wrapje maken nog geen gt3 auto. Laat eens wat foto’s van het interieur zien. Heb je een rolkooi? Zit er nog een volwaardig leder interieur in? Is de ophanging en schokdempers aangepast?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: als ik je comment lees krijg ik het gevoel dat dit noet bewonderenswaardig is. Vette aanpassing toch? Helemaal uitgebouwd, uitlaat omgelegd, mooie wrap en een dikke spoiler. Ik associeer dit zeker wel met eem gt3 auto. En het is niet alsof een stamdaard M6 nou een slome lullenbak is.
Met zo’n spoiler kun je makkelijk fietsers slicen, erg legaal ziet het er niet uit qua afmetingen
@allesmetturbo: al veel fietsers op je kofferbak meegehad? ;-)
De echte petrolheads staan aan wal.. gaaf project, ziet er goed uit. Of het nou een dedicated tracktoy is of niet, het is een stuk vetter dan jullie Golfjes en Civics.
Je kunt altijd zien of iets een echte racewagen is aan de center lock velg bout/moer whatever. Dat heeft deze niet. Dus al is ie nog zo Le Mans je ziet meteen dat t een hobby project is.
@loserboi932: Volgens het artikel heeft ie m6 gt3 velgen in bestelling
@loserboi932: op zijn Instagram is inderdaad een set GT3 velgen te zien, en een kit om naar centerlock om te bouwen.
Hij zal in ieder geval van de politie niet op z’n falie krijgen omdat zijn spoiler breder is dan de auto. Op de video’s op zijn Instagram pagina’s is namelijk te zien dat deze niet breder is dan de (kneiter)brede wielkasten.

Dat die spoiler er gevaarlijk uitziet als fietsenschepper kan ik niet ontkennen!
@damiand23: en dat laatste maakt de spoiler illegaal, aangezien het nog steeds gezien zal worden als scherpe delen die gevaarlijk zijn voor voetgangers en fietsers
Nummerbord voor is toch niet street legal
Klopt! Ha ha ik zag em.gister in Tirol! (Bixental)
Niet te vergelijken met de echte GT3 natuurlijk…die rijdt ook rondjes om deze wannabe. Junior zou beter moeten weten!
Als ze die zondag nou eens meenemen naar het Bimmerfest dan zal ik hem eens in het echt bekijken.
+1 voor de koplampen! #teamgelepitten
@posthumus: #Teamgelepitten haha! H4 geel in de Saab 93 coupeeee
Een GTLM sticker op een GT3, zo jammer…
Wat een kansloos gezeik hier dat het geen echte GT3 is. Mensen zeiken alsof het dan ‘niet telt’ ofzo. Ik snap het niet. Hij heeft toch gewoon zijn eigen auto van zijn eigen centen mooi gemaakt naar eigen smaak? Leuk toch!
Ik had die spoiler eraf gelaten. Verder best leuk.
Gele koplampen +1. Livery -1.
Zet ‘m maar op de oprit als dat lukt met de drempel. Geen straf zo’n bimmer. Wat een gaaf ding
Een van de grootste mafkezen uit Zuid Holland! Bloedsnel op het circuit overigens, maar echt een steekje los bij Junior! Hier het resultaat. Hij is echt een van de weinige die iets aan een spoiler heeft op de openbare weg hoor. Althans zo denkt hij zelf wsl. Binnenkort filmt hij zelf een klaverblad met 210kph ofzo. Prachtig dat dit soort figuren bestaan, maar levensgevaarlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).