Deze nieuwe Honda’s zijn warmer dan wasabi

Auteur: , 43 Reacties

Wasabi, sahbi.

Naast splinternieuwe modellen nemen de fabrikanten naar Genève ook vaak nieuw-ish spul mee. Dit gebeurt overigens met name als de fabrikant in kwestie eigenlijk niet zoveel écht nieuws te brengen heeft, maar toch een standje moet vullen. We kijken naar jou, Maserati.

Soms is dat overigens helemaal niet erg, want er zijn nou eenmaal modellen die je weliswaar op beeld al ooit gezien hebt, maar nog niet in het vlees. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Honda Sports EV Concept, een kek coupeetje dat eind vorig jaar onthuld werd op de Tokyo Motor Show.

De auto is het sportieve broertje van de Honda Urban EV concept, die vorig jaar op de IAA stond te shinen. In Genève staan de twee gebroederlijk naast elkaar en raken ze de juiste snaar. Op een of andere manier vinden we deze auto’s wel leuk, ondanks dat ze klinken als een 944 met een zingend diff tram.

UPDATE: met dank aan @fettasedano in de comments, kunnen we melden dat de Urban EV in productie zal gaan. Het wordt de eerste elektrische auto van Honda, speciaal voor de Europese markt. In 2019 moet het gaan gebeuren.43 reacties

Leuke auto’s. In productie nemen!
@superhans: Dat gaan ze dus ook doen. Vlgd jaar te koop en geleverd. *Hoi Tesla*
@superhans: Oh ja, Britse importeur heeft ook laten weten, dat Honda met deze EV voor premium gaat a la Mini, met premium prijskaartje. Reikwijdte wordt 250 echte km, want EV is stadsauto en komt alleen in de EU op markt.
Ik heb die Urban in Frankfurt gezien. Ik vind hem ontzettend cool.
De Urban uitbrengen, één met een fatsoenlijke EV en dito range. En als dat niet gaat, dan één uitbrengen met een hoogtoerig NA-torretje (1.3 ofzo) met pakweg 140pk op 950kg.
Ik geloof dat ik de Urban Concept stiekem een leuker autootje vind dan de Sport Concept!
Uitbrengen die karretjes en snel!
Ze hebben allebei nog maar 1 streepje lading…
Echt orgineel fraai.
@haroldt: origineel? Die urban is een kruising tussen een 205 en golf 1.
@enjoypunani: is een evolutie op de originele Civic 1, zoek maar eens op
@gulli: ja klopt, moet altijd aan Police Academy denken bij die civic 1, dat Hightower die voorstoelen eruit sloopt om de auto ‘normaal’ te kunnen besturen vanaf de achterbank ;-D. (zoek maar op, haha). Maar vind de Urban ev enorm lijken op een Golf 1. Maakt verder niet uit, vind em zo erg geslaagd!
Bouw dan!!1
Enorm gaaf. Allebei. Maken, Honda!
Inderdaad, bouwen die handel. Niks meer aan veranderen, paar 100 km range en enigzins snelladen of enigzins betaalbaar.
@fanboy:

250km echte range, volladen in pakweg 20 minuten. Ik denk dat je dan met dit formaat auto iets héél leuks weet te bieden.
Shut up and take my money, pleeg je dan toch te zeggen?
Die golf1 achtige zou ik graag over een paar jaar met bosjes in het wild willen zien.
@agdesigns: bedoel je de Civic 1 achtige?
https://goo.gl/images/wUZqyM
Nu al fan!

Beide weer echte old school Honda’s. Die Sports EV is helemaal gaaf, maar ook de Urban EV mag er wezen. Hij doet me denken aan de geweldig leuke Civic uit de seventies:

http://image.superstreetonline.com/f/17436357+w660+h440+q80+re0+cr1/htup_0903_11_z%2bold_school_hondas%2b1978_civic.jpg

De auto die aan de wieg stond van het succes van Honda in de Verenigde Staten. Dat net als andere continenten getroffen werd door de oliecrisis.

De Amerikaanse merken kregen een flinke knauw van de Japanners, die hun kans schoon zagen om met hun auto’s het land van de onbegrensde mogelijkheden te bedienen. Met succés.
Heel erg gaaf, ik zeg doen!
Zet er iets normalere wielen onder en ik wil hem zo hebben, elektrisch of met benzine
Vind die Urban wel wat weg hebben van een Lancia Delta HF Integrale. Best een tof ding, met zulke grote wielen en zo laag op z’n pootjes.
Man, en nu maar hopen dat Honda ballen toont en dit zo ongewijzigd mogelijk op de markt flikkert. Toch 100x liever dit dan een Renault Zoowie of een Nissan Lief.
Die Honda Urban EV is wel echt heel cool hoor. Damn, wat een tof ding. Gewoon in 2 smaakjes. Full EV en een dikke Type R met een 10k redline. Pk’tje of 150 is zat. Als ie maar gilt.
Eh jongens….

http://www.autoguide.com/auto-news/2018/03/honda-opening-order-books-cute-little-urban-ev.html
@fettasedano: Kijk, dat zijn berichten! Nu kijken hoe het eruit ziet als het conceptsausje eraf is.
@fettasedano: Mooi nieuws! Ik wil alleen niet de brenger van het slechte nieuws bekend worden, maar de reputatie van Honda kennende, gaat dit karretje dan ongeveer anderhalf keer zoveel als een Zoë of Leaf kosten. Zijn ze misschien ook wel waard, an sich, maar zoals zo vele Honda modellen hiervoor, verkopen ze vervolgens voor geen meter meer.
@fettasedano: gaaf nieuws! Ongewijzigd op de markt voor een leuke prijs en je moét ze als warme broodjes kunnen verkopen! Hopen dat Honda NL hier meeleest;)
@fettasedano: thanks, heb een update in ons artikel gezet!
Erg leuke gebakjes! In productie ermee
Zo’n zin in deze auto’s! Ook zo in productie nemen. Prachtig
Echt leuke bakjes. Vooral die Urban is heel tof. 😊
Hele gave wagens! Beide ook met de juiste schoenen aan. Lekker hoor!
Ze kunnen het wel… want wat heeft t merk de afgelopen tijd gedrochten geproduceerd.
Ik vind die Urban echt een leuk retro karretje. Zou leuk zijn als dit zo goed als ongewijzigd in het straatbeeld komt. Als het dan toch allemaal elektrisch moet dan vind ik dit een leuke optie.
Die uban is echt heel gaaf!
Leuk!!
Dit is gaaf, mogen allebei zo voor de deur. Veel beter dan de Honda ontwerpen van de laatste jaren.
Zie ik hier nou een Lancia Delta en Alfa Romeo neus in?
Geinige karetjes. En nu nooit meer zoiets lelijks als de huidige civic uitbrengen
Blokje uit de s2000 erin en gaan 😁
Wow!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).