Deze Porsche 911 werd gejat na de Tulpenrallye

Auteur: , 29 Reacties

Een AB-lezer hoopt dat hij geen witte lelies hoeft te kopen voor zijn ontvreemde 911.

We vragen wederom uw aandacht vanwege oneervolle activiteiten van het boevengilde. De schavuiten hebben de sfeer namelijk weer ernstig verziekt bij een evenement dat eigenlijk een feestje is voor benzinehoofden: de Tulpenrallye. De bekende klassiekerrally startte dit jaar in Andorra en eindigde na een tocht van 2.565 kilometer gisteren weer in Nederland. Een equipe is een dag na de finish van de 66ste editie echter des duivels, want hun trouwe Porsche 911 werd afgelopen nacht ontvreemd bij een hotel in Valkenburg.

Een van de betrokkenen heeft via Facebook een oproep gedaan in de hoop de klassieke 911 terug te vinden. De auto betreft een grijze 911T uit 1968, met zwarte striping en kekke extra lampen van Hella. Een opvallend detail is dat de ‘Porsche’-sticker op de flanken vervangen is met de tekst ‘Cooster’. Het kenteken is, voor wat het waard is, AM-00-13. Koren op de molen voor bijgelovigen dus.

Cooster

De hoop is uiteraard dat de 911 wordt teruggevonden voordat deze aan stukken wordt gehakt. Mocht je info hebben over de auto, kan je die doorspelen aan ons, aan de eigenaar en natuurlijk ook gewoon aan de lange arm.29 reacties

Heb deze wel eens in den dolder gezien. Heel erg dat deze gejat is
Ziekelijk ..
Handel met oude Porsches is nu eenmaal flink verweven in de witwas/omkat en halfbakken frauduleuze criminaliteit ..
Meer kentekens dan volwaardige producten ..

Gaat een rare zoektocht worden ..
@lincoln: is diefstal een ziekte? Dan alle dieven tbs!
@porker:

Wie heeft het over diefstal dan ??
Jij bent zeker voor Tesla toevallig ??
En pro Den Haag en Europa en wil de gaskamers weer terug ..
@lincoln: zoals jij reageert kan ik niet ander concluderen dan dat je een diefje bent
@porker: als hij al weet dat er meer kentekens dan Porsches te koop zijn geeft al aan met wat voor zaakjes hij zich bezig houd. Gewoon een crimineeltje met een grote bek, geen aandacht aan schenken.
@rhellema: wat dacht je van eerlijke handelaren die door dit soort situaties veel geld verloren zijn, negatieve sukkel
@justsomebody: eerlijke handelaren die door dit soort situaties veel geld verloren zijn is toch niet mijn probleem of wel lekker positief ventje? Dan hebben die handelaren zichzelf te rijk gerekend denk je niet?
@porker:

Ja knul ..
Zwaar crimineel om te suggereren dat 50 jaar oude voertuigen in de laatste halve eeuw weggeroest zijn of een ongeluk hebben gemaakt ..

Want dat is volgens de exacte wetenschap onmogelijk ..

Rutte heeft het zooooo makkelijk met jullie soortje ..
@porker: niks veel te duur , gewoon een nekschot
Alsof de politie er iets mee doet in nederland….
@spykerboy: wie heeft het over de politie? Dit is een oproep aan iedereen toch. Heb je ook een hekel aan tesla toevallig? En den haag en Europa en
@porker: en duncan laurence?
@porker: ja ik wel toevallig, mag ik nu bij je clubje ?

Anyways; diefstal wordt een steeds groter probleem en neemt steeds meer toe, misschien wat harder aanpakken die misdaad?
@ghost: ik doelde op de generalisten onder ons. Die zijn allemaal, zonder uitzondering, gek.
@porker:

+1 voor je zelfkennis ..
@ghost: waar haal jij die wijsheid vandaan?

Tussen 2010 en 2017 is het aantal autodiefstallen dat bij de politie is aangegeven met 40 procent afgenomen. Die daling is iets groter dan bij alle vormen van diefstal. Diefstal van onderdelen of spullen van of uit personenauto’s daalde met 47 procent. Dat meldt het CBS.
@emping: ja auto diefstal klopt idd, maar diefstal in algemeen in toegenomen.

@ghost: maar “geen 18 geen alcohol” en “onder de 14 geen energiedrank” kan ook een verklaring voor de toegenomen diefstal zijn.
@ghost: nee hoor… Lees eens een krant of kijk het nieuws dan weet je waar je het over hebt. Nu loop je maar wat onzin te verkopen.

Inbraak en diefstal

In de randstadprovincies zijn de meldingen van inbraak en diefstal relatief gezien hetzelfde, maar buiten de Randstad komt deze categorie van misdrijven relatief minder voor. In Noord-Holland daalde het aantal meldingen in de categorie tussen 2010-2017 van circa 150.000 naar 110.000 meldingen, terwijl in Friesland het aantal meldingen terugliep van 16.000 naar 11.500 meldingen. Ondanks het relatieve verschil in het aantal meldingen van diefstal en inbraak per provincie, daalde het absolute cijfer van de categorie tussen 2010-2017.
@porker: er staat toch echt ant eind van aangeven bij de lange arm… alsin de popo, doen er niks mee, zijn ze “te druk” voor
Hopelijk wordt hij teruggevonden. Kennis had eergisteren meer geluk in Maastricht. Zijn ‘76 werd 2 straten verder teruggevonden omdat ze niet om de drie immobilizers heen waren gekomen. Het lijkt wel steeds erger te worden met die oude porsches, langzaam niet meer grappig om ze als hobby te hebben.
@robinvand: Drie immobilizers?
@autojunkiexl: één voor Nederland, één voor België en één voor Duitsland. Vanuit Maastricht ben je nou eenmaal zo de grens over.
Moet toch enorm pijn doen zoiets.
In Limbabwe jatten ze zelfs je schoonmoeder nog als je die langs de weg laat staan, hard door/omheen rijden is het advies.
@bimmert: ik geef mijn schoonmoeder dan 2 overnachtingen maastricht voor haar verjaardag!
Waarom geen gps tracker en luchtalarm op zo een auto? Ze zijn relatief gemakkelijk te jatten door de eenvoudige techniek ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).