Lijstje: deze auto’s klinken beter dan het Songfestival

Auteur: , 70 Reacties

Alle auto's? Te makkelijk...

Challenge

Groot nieuws! Er was gisteren een talentenjacht voor zangvogels in Tel Aviv en Nederland heeft gewonnen! Ik heb zelf niet gekeken maar getuige foto’s die ik kreeg doorgestuurd deed Marc Overmars na afloop een buikschuiver op het podium. Het zal vast een geweldige avond geweest zijn. Dat gezegd hebbende hoorde ik afgelopen week in een talkshowprogramma dat eigenlijk alleen de Nederlandse inzending goed in het oor ligt. Vandaar leek het ons een goed idee om de trommelvliezen vandaag te trakteren op écht mooi geluid.

Porsche Carrera GT
De V10 in de Carrera GT is ooit in de wieg gelegd om ’s werelds circuits te domineren. Daar kwam het uiteindelijk niet van, maar gelukkig vond de krachtbron uiteindelijk zijn weg naar de Carrera GT. Het magistrale gehuil dat de motor voortbrengt als je ‘m op toeren jaagt, gaat dieper door merg en been dan het gejank van een wolfje die zijn roedel kwijt is. Carrera GT’s beginnen tegenwoordig bij een tonnetje of zes. Alleen het geluid is al het dubbele waard.

Lexus LF-A
Voor de Lexus LF-A geldt eigenlijk min of meer hetzelfde als voor de Carrera GT: V10, atmosferisch, hoogtoerig, geweldig. De styling van de LF-A moet een beetje je ding zijn. De soundtrack daarentegen is objectief fabelachtig.

Raceauto’s met een V12 van Ferrari
Een lijst als deze kan natuurlijk niet zonder de heilige graal onder de auto-motoren: de Ferrari V12. Van nature klinkt een V12 wat minder rauw dan bijvoorbeeld een V10 maar ook een V8. De motor is perfect in balans en hoeft zichzelf niet op de borst te kloppen middels een bak decibels. Maar het ingetogen karakter verloochent het geweld dat schuil gaat achter het dunne laagje beschaving. Gewoon toeren maken en goan met die banaan.

Ferrari Challenge Stradale
Hoewel er enkele zeldzame snelle versies van de F355 bestaan met een stratentoelating, is de Challenge Stradale de oervader van de extra speciale V8 Ferrari’s met middenmotor. Later volgden de Scuderia, Speciale en Pista. Die hadden stuk voor stuk meer vermogen, maar geen betere soundtrack. De Speciale is oké, maar de ‘Strad’ blijft de Stradivarius onder Ferrari’s V8 speciaaltjes.

Maserati Quattroporte V Sport GT S
Nog een V8, maar dan met een iets diepere stem, vinden we in de Maserati Quattroporte V Sport GT S. Dit moet de best klinkende sedan ooit zijn, toch? Check onze rijtest voor de nodige soundbytes.

BMW E46 M3 CSL
De symfonie die de laatste atmosferische zes-in-lijn van M GmbH voortbrengt moet het niet per se hebben van de overweldigende hoeveelheid gebulder. Dit is meer een ensemble voor de fijnproever. Een fijne mechanische snerp, een sonore brom uit de uitlaat en een vleugje aanzuiggeluid komen samen om je een oorgasme te bezorgen (rijtest).70 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zelfs een tesla klinkt beter dan het songfestival…
@keeper1:

Subsidiesound vs subsidiesound ..
Prima vergeleken .. plus 12 ..
@keeper1: maar die maakt geen geluid? Heh?
@ghost: dus beter. 0 is beter dan -1
@keeper1: jij snapt er niks van;

Songfestival maat, 12 punten is beter dan 0 punten.
@ghost: overwinning is 3 punten en speculaas hoef je niet met bestek te eten
@keeper1: Alles klinkt beter dan het songfestival, zelfs een dronken, ronkende zwerver.
Mijn getrompetter na een avondje speciaalbier klinkt nog beter dan het songfestival. Goed lijstje trouwens. Challenge stradale klinkt geweldig.
Ik mis toch echt de V12 van Lamborghini:

https://youtu.be/DB3S8FEZ7gM
@ghengiskhan: de Bizzarini V12 had er inderdaad tussen gemogen:

https://youtu.be/W-xWwiPOxoM
Ik mis geblazen 5 cilinders…. zonder heeft dit lijstje 0-waarde :-)
@poulusma: 100% akkoord!

Zeker de Quattro’s uit de jaren ‘80 MOETEN bij op de lijst!

Ik mis verder ook nog iets van Amerikaanse V8’s.
@poulusma: bij een artikel met motorsoundtracks een turbomotor aandragen….
@davelepeef: zoek even een video op van een hillclimb competitie met een Audi Quattro S1, dan snap je de comment wss wel
@rvm1200s: die hoef ik niet te zoeken, ik ben het er gewoon niet mee eens :P In die hillclimbs rijden auto’s met atmosferische blokken op 10k rpm, daar kan voor mij geen turboblokje tegenop. Maar smaak hè
@davelepeef: zeker mee eens! Daar kan ik absoluut van genieten. Zeker het geluid van de ITB’s op die motoren met t prachtige inlaatgeluid.
@davelepeef: klinken zeker goed die atmosferische motoren. Maar die agressieve 5 lijn turbo motoren klinken in mijn oren toch echt het mooiste ;-) Je opmerking mbt turbo motoren slaat ook nergens op. Een Donkervoort of een RS3 klinken af fabriek al dik. Zelfde geldt voor diverse amgs met 8 of 4 cilinders….
@poulusma: ze klinken gaaf, tuurlijk. Maar als jij zegt dat mijn opmerking nergens op slaat ga ik sterk aan je autotechnische kennis twijfelen, als je niet begrijpt dat een turbo alleen maar de mond van een motor snoert… Dan blert ie misschien door de uitlaat lekker, maar er is 0.0 inductiesound, en dát is misschien wel het meest aanwezige van een motor. Een RS3 klinkt dapper door z’n uitlaat, niet perse door de motor op zich…
@davelepeef: Volgens mij ging de stelling over motoren die beter klinken dan het songfestival, dat ik vind dat een motor met toevallig drukvulling aan dat lijstje toegevoegd had kunnen worden omdat deze in mijn beleving het mooistr klinkt heeft niets met mijn autotechnische kennis te maken. Daar hoef je dus niet ook aan te twijfelen….

Van mij mag je je eigen mening hebben wat dat betreft, laat mij dat dan ook hebben….
@poulusma: zo bijzonder klinkt een 5 cilinder nou ook weer niet
@hplh: Er zijn ook Porsches die niet bijzonder klinken, dat wil niet zeggen dat elke Porsche niet bijzonder klinkt toch….
“Just a bunch of fags” zou een wijs man zeggen ..

En dan heeft mr. Cartman het nog niet eens over het songfestival ..
De BMW M1 misschien? Die in het voorprogramma van de F1 reden?
Wat nog te binnen schiet: Alfa 155 V6 DTM, Alfa 8C, Jaguar E-type lijn 6, Jaguar F-type S, Honda K20, Ford GT40 mk I, Aston V8 Vantage, Porsche 984 en natuurlijk de Saab 900 Turbo en Saab 2-takt ;)
@svenska_aeroplan_ab: Alle Alfa’s met de Busso V6 zouden het missende kopje “Alfa Romeo …” mogen vullen.
En de mazda 767b/787b?
@trolle: idd op lemans naast gestaan in de pit toen ze hem even gingen testen. Wat een ding
@trolle: De rotatiemotor in het algemeen is trouwens een zegening voor het oor. Samen met een brullende Amerikaanse V8 en de krijsende V10 van Toyota/Lexus verreweg mijn favoriete geluiden op automobiel gebied.
@tge1: neeh joh. Teveel herrie en te hoge frequentie voor de tempo van de wagen. Rare match. Als een motorfietsblok in een auto. Klopt ook niet.
@davelepeef: Dat ben ik niet met je eens.
@tge1: dat mag :)
Dit is by far mijn favoriete filmpje wat betreft motorgeluid: https://youtu.be/EMdfqayIA8U
Amg gtr. Een van mijn favo. Amg blokken sowieso
@rolov: deels met je eens. Echter is de bron van het geluid van een AMG voor een heel groot gedeelte uitlaat, als aanvulling op het motorblok. De nu genoemde blokken hebben die balans de juiste (andere) kant op.
@rolov:
Moet meteen denken aan de Zonda V12 👌🏼
@dimglor: zo lekker dit.
https://m.youtube.com/watch?v=-iVwe7-cEgo
@Dickie: klinkt inderdaad heel erg lekker. Doet me denken aan deze, één van mijn favorieten. Kwaliteit is belazerd maar geluid van die F50 is fenomenaal, vooral die jankende downshifts gaan door merg en been. De wat oudere techniek maakt het gewoon wat ruiger, minder klinisch klinken… https://youtu.be/geLNHK4noww
@rolov: Laagtoerig gepruttel. Nee dankje. Atmosferische blokken gingen nog wel maar die turbo blokken klinken helemaal nergens naar.
Mazda 787B niet eens in de lijst……. Beter je huiswerk doen in plaats van snel een artikeltje in elkaar draaien.

De Zonda R had hier ook vermeld moeten worden……….
@205gti16: 1) https://www.autoblog.nl/nieuws/de-7-best-klinkende-raceautos-aller-tijden-73871 2) het is geen onuitputtelijk lijstje, dat wordt ook nergens geclaimd 3) dat geluid van die Mazda is vooral hard, bruut geweld. Gaaf? Ja. Episch? Ja. Mooi? Mwah…Vind ik zelf niet per se.
Een DB7 met Quicksilver pijpen, dat klinkt pas lekker!
Waar is de V12 van Aston Martin?
M5 E60
Zakspeed Ford Capri turbo. Fenomenaal geluid en in de game Project Cars ook nog eens fantastisch nagebootst.
@mercedesbenze350cdi: zoek eens een Rs3100 group 4 capri op. Die klinkt vele malen beter ;)
De auto’s in het artikel klinken waanzinnig,met name de oude f1 v12 ferrari,klinkt angstaanjagend en beestachtig,ik vind bijvoorbeeld de huidige motogp motoren ook beestachtig klinken
De Daimler 2,5 liter HEMI V8.
Blijf het frappant vinden dat Jaguar zijn ego niet opzij heeft gezegd en het blok niet massaal in haar modellen heeft geschroefd.

Hoewel een Jaguar zes in lijn natuurlijk ook prachtig is, die Daimler V8 is een juweeltje.
Pagani Zonda Cinque –
Lamborghini Aventador SVJ –
Ferrari La Ferrari –

Mogen wat mij betreft ook toegevoegd worden aan het lijstje.

Alles met de M119 V8 van Mercedes-Benz… maargoed, alles klinkt beter dan het Songfestival.
Ik mis de 1.0 TSI in de Volkswagen T-Cross. Die klinkt echt heel erg goed, dat verraste mij enorm.
Op de app (android) kan je alle filmpjes tegelijk afspelen. Dat noem klinkt heerlijk, een soort concert…
Ik mis de onderstaande MINI toch wel in dit lijstje.

https://youtu.be/hHjf9zhQIRk
Murcielago SV, C63 W204, Alle Pagani Zonda’s en haal asjeblieft die CSL eruit, die klinkt mij een partij blikkerig van buiten.
https://youtu.be/m8fcA6lcpX4

Niet de beste opname maar wel het beste autogeluid ooit.
@Original_Arnoud: heeeel wreed. Vooral die downshifts. En oude handbak, dat klinkt toch wat gaver dan die korte stootjes van tegenwoordig!
@original_arnoud: heerlijk.
Het geluid van een versplinterde iphone lijkt me ook al lekker. Sta op het punt het leven van mn vriendin te vernielen. Na 2 x heb ik dat teringnummer wel gezien. Terecht dat hij gewonnen heeft. Zegt me wel genoeg.
BRM V16 en de Mercedes W125
De fxx ferrari’s klinken ook wel aardig.
Ik mis het geluid van de Shelby GT350 of de nieuwe GT500.
Uhum.. To name a few:
– Pagani Zonda
– Mazda 787B
– Ferrari F40/F50
– VW Golf V R32
– Aston Martin Vanquish
– Lamborghini Countach
– Lamborghini Murceilago SV
– Alfa Romeo 8C

Voor de rest al een prima lijstje👍

Allemaal fantastisch klinkende motoren, hoewel ik de voorkeur geef aan een dikke V8 met een lekker roffelende compressor…. Voorbeeldje?
https://youtu.be/E396uHl_UcA
@bennyweisz: Het is niet de compressor die roffelt 😉
Voor de mensen met een iets kleinere beurs: Alles met een Busso V6, VR6, en de 4.2 van Audi zonder midden demper klinkt ook geweldig.
Ik weet niet wat iedereen met die flat plane v8`s van ferrari heeft, maar ik vind ze echt nergens naar klinken, er zijn 4 cilinders waar ik meer kippenvel van krijg.
Ik mis nog minstens 4.278 modellen in dit lijstje.
Ferrari speciale heeft by far het beste geluid
Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar een F12 berlinetta of Enzo of iets dergelijks uit Maranello, Maar ook een Range Rover Sport/Jaguar F-type SVR mogen wat mij betreft niet ontbreken in dit rijtje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).