Schoorsteenveger heeft bijna ALLE smaken Volkswagen Golf

Auteur: , 25 Reacties

Alle Golfjes verzamelen!

Bij sommige mensen zit een onverklaarbare liefde zo diepgeworteld dat er letterlijk, en in dit geval ook figuurlijk, geen uitweg in zicht is. De schuur van deze Weense schoorsteenveger is namelijk tot de nok toe gevuld met praktisch alle soorten Golf die Volkswagen ooit heeft gemaakt. Aangezien er in totaal ruim meer dan 30 miljoen stuks zijn geproduceerd, is het niet verbazingwekkend dat het merk uit Wolfsburg een groot aantal uitvoeringen heeft kunnen maken. Wél verbazingwekkend is het feit dat Josef Juza 114 verschillende modellen in zijn bezit heeft.

Josef’s liefde voor de Golf begon jaren geleden, toen hij nog actief was als schoorsteenveger. Nadat de Oostenrijker in een Golf had plaatsgenomen, was hij op slag verliefd op de wagen. Volgens Juza was het alsof de auto precies voor hem gemaakt was. Alles klopte, van de zitpositie tot aan het rijplezier dat hij met de wagen beleefde. Hierop besloot Josef een Golf te willen voor elke gelegenheid.

De Oostenrijker begon met een doorsnee exemplaar, dat hij gebruikte om zijn gezin in rond te rijden. Niet veel later volgde o.a. een Country voor in de winter, een GTI voor het plezier en een Caddy voor zijn werkzaamheden. Naarmate de jaren vorderden, kwamen er alsmaar meer verschillende exemplaren zijn kant op. Inmiddels heeft Juza zeldzame exemplaren als de G60 Limited (een 210 pk sterk, handgebouwde Golf), een pre-productiemodel met schuifdeuren, verscheidene elektrische modellen en een gehomologeerde Rally Golf in handen. Daarnaast heeft hij twee van de drie Volkswagens Golf die op vliegvelden werden gebruikt. Als kers op de taart heeft hij een verifieerbaar exemplaar met een miljoen kilometers op de teller.25 reacties

Er zijn musea gebouwd voor mindere collecties!
Tering zeg wat cool!
Sakkerloot, dat interieur van foto 12, te gek! Even n’n broker bellen wat er verdiend is vandaag
@bespottelijk: Ha! Als je die Golf zou hebben, kon je de old skool telefoon op t dashboard gebruiken!
@bespottelijk: Deed me heel
erg denken aan het interieur van de Lancia Thema LX en 8.32
Wat gaaf zeg! Staat zo te zien heel wat moois tussen. Zou hier graag eens een middagje rondlopen!
Zo dan.. en ik ken alleen de Pink Floyd of de Rolling Stone editions😑
@roberto: Mijn eerste Golf heb ik gezien juli 1974, een gele met groen interieur.
Fantastische collectie, top.
Heel erg fraai! Jammer dat ze nu in een schuur staan onder een dikke laag stof. Museum klaar maken en openstellen voor het publiek zou ik zeggen!
Golf Limited graag!!
Indrukwekkende collectie!
Respect!
Echt gaaf dit!!!
tssss .. schoorsteenvegertje met ouwe meuk ..

als hij nou gewoon een “hoge opleiding” had gedaan ..
had ie nu een Audi kunnen leasen ..
@lincoln: Geen hoge opleiding? Waar denk je dat ze die schoorstenen vegen?
@C220AMG: op scholen?
Nice! Zo´n Limited is serieus zeldzaam! Ik zie overigens met name de 2e generatie?
Ik zie een hoop interessante Golfjes maar ze zien er uit of hij ze in de schoorsteen heeft geparkeerd…. beetje een zooi maar wel mooi
Wat een kerel! Ben bezig met restsauratie van een Golf GTI mk1 en weet dat t vrijwel allemaal roestbakken zijn. Maar hier staan pareltjes tussen!
@hbk62: Een mk1 vanaf 1981 zijn behandeld, maar ja 40 jaar en plaatwerk uit de glorieuze jaren 1975, dat helpt niet.
Beste collectie!
Ik snap de laatste foto niet.
@spidermann: zo te zien de ampere en voltmeter van de Golf City Stromer.
die sjoemelt heel wat af
Ik ben niet zo’n Golf-fan, waardoor mijn eerste reactie was: “Get a life”, maar man, hier zitten wel leuke karretjes tussen zeg! Maar, zijn de pickup Golf’s (camper, vliegtuig) niet eigenlijk een Rabbit / Caddy?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).