Deze supercar met 600 pk moet bizarre prestaties leveren

Auteur: , 32 Reacties

Sluit alvast een abonnement af op Kukident kleefpasta als je deze auto gaat kopen.

Het Verenigd Koninkrijk is de bakermat van knotsgekke auto’s en deze nieuwe supercar van Ginetta is daar een mooie bevestiging van. De naam van de auto is nog een geheim, Ginetta maakt deze bekend tijdens de presentatie van de supercar op de Autosalon van Genève.

De Ginetta beschikt over een 6.0 liter grote V8 die goed is voor 600 pk en 705 Nm koppel. Het blok is gekoppeld aan een in huis ontwikkelde sequentiële versnellingsbak met zes verzetten. Als je weet dat de auto slechts 1.150 kg weegt dan moeten er prestaties naar voren komen waar je van gaat watertanden. Die informatie wil Ginetta nog niet delen. Wel laten ze weten dat de auto 376 kg downforce genereert op 161 km/u. Dat komt dicht in de buurt van de eigen LMP3-auto van Ginetta. Er is sprake van een 49/51 gewichtsverdeling en de auto krijgt carbon keramische remmen.

De supercar moet eind dit jaar in productie gaan. De eerste klanten krijgen de auto begin januari 2020 geleverd. Aan de auto kleeft een prijskaartje van omgerekend 466.000 euro. Ginetta zegt al 12 orders te hebben ontvangen. Het voertuig zal met de hand worden gebouwd en de productie is gepland voor 20 stuks in 2020.32 reacties

Wat een verschrikkelijk lelijke auto!
@mauro: cool toch!
Don Panoz heeft deze wereld al een tijdje verlaten, maar dit lijkt net een Esperante GTR-1.
@subaru555: dat was echt een dik apparaat!
@subaru555: Ook mijn eerste gedachte. Moest meteen aan Midtown Madness denken. goeie tijden…
@dappers: oh wat doe je me aan. Ik heb destijds nog speciaal een Xbox (ja dé Xbox original) gekocht om Midtown Madness te kunnen spelen. Wat een mooie tijd.

On topic:
Spuuglelijke auto, maar functioneel ontwerp dan maar. Kan leuk zijn, tot dat je 466.000 moet afrekenen, wat een geld!
@jamesbond007: ik denk dat als ik ooit naar chicago ga, ik prima de weg weet!
Dacht dat ginetta Belgisch is .
@bohica: je bedoelt Gillet Vertigo waarschijnlijk.
Knotsgek en Kotslelijk
Het ziet er uit als een F12 Berlinetta welke een Sesto Elemento behandeling van Lamborghini heeft gehad. En die combinatie klinkt geweldig, maar is in de praktijk erg lelijk.
@dutchdriftking: je vergeet de overduidelijke aanrijding te vermelden…
LEGO is de laatste tijd flink aan de weg aan het timmeren als autobouwer!
Menen ze dat nu? Als circuitspeeltje best leuk.
De eerste bizarre prestatie heeft ie al geleverd, wat een verschrikkelijk gedrocht.
Raar ding! Gi-Net-Niet!
Als ik denk aan die mooie ouwe G4 springen de tranen in m’n ogen. En dat prikt als de neten vanwege de naalden die ik in m’n oog stak om dit gedrocht van m’n netvlies te krijgen :'(
Om te janken zo lelijk en met een steeds waarschijnlijkere no-deal Brexit straks niet meer te exporteren voor de producent. Hoop ook niet dat ze veel toeleveranciers buiten UK hebben want met een achteruit gierende pond worden die onderdeeltjes ook steeds duurder en het importeren niet makkelijker. Kortom, klinkt als een uitstekende propositie. Good luck chaps!
@tenaci: Auto’s in deze prijsklasse hebben weinig last van Brexit-toestanden. En leveranciers zijn Brits, zo ben je zeker van Britse “kwaliteit”…
Voorkant ziet eruit als een inzetstuk van een keukenmachine, lijkt me als voetganger dan ook verstandig te vermijden om frontaal geschept te worden.
Ziet er uit als een verkorte Tesla Model S met een Haloween monster masker vanaf de voorruit en een een petjes pic-nic tafel achteraan met goedkope aftermarket achterlichten.

Maar dit is wel the real deal – gaaf ding!
Dat moet wel van zijn plek komen. Ding weegt maar 100kg meer dan mijn Abarth!
Ik zeg dit niet vaak, maar dieven alsjeblieft steel deze auto en steek ze in de fik
Zo een lange snuit en op de foto is precies te zien dat de motor bijna tussen de chauffeur en passagier ligt?
@kevin_krystofiak: middenmotor….
Heren van Ginetta : kunnen jullie even naar het ontwerp van die zwarte Ginetta kijken ? Of voor mijn part naar de Honda Urban EV. En je dan gaan zitten schamen in een gang van een afgeschreven kolenmijn in Wales, 1000 meter onder de grond.
Bah, soort van mislukt huwelijk tussen een Corvette en een Panoz
@terazino: zo zie je maar weer dat veel huwelijken niet slagen
Het zal allemaal wel erg snel zijn, maar wat een lelijk hok. Lijkt echt helemaal nergens op. Het is net alsof er vier mensen aan hebben gewerkt, elk een deel, maar dat die elkaar nooit hebben gesproken of gezien. Nu ben ik wel van de school “vorm volgt functie”, maar dit is wel erg eh hardcore.
Net iets mooier dan de fiat multipla, iets minder mooi dan de drol die ik er net uit draai.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).