Tragisch ongeval in Gelderland: autodief rijdt gezin aan

Auteur: , 115 Reacties

Nieuws bereikt ons net over een trieste gebeurtenis in het Gelderse Zelhem. Een gezin in een auto werd daar aangereden door een man in een gestolen auto. Een jongetje van vier kwam daarbij om het leven.

Bij een tragisch ongeval op de Ruurlose weg in Zelhem klapten eerder vandaag twee auto’s op elkaar. In de beelden van de ravage zijn de restanten van een Volvo V60 AWD te zien en die van een Mitsubishi Space Star. In één van de auto’s, vermoedelijk de Mitsubishi, zat een gezin met twee kinderen. In de andere auto zat een dief die de auto eerder op de dag gestolen had.

Helaas is bij dit ongeluk een jongetje van vier omgekomen. Zijn zusje van drie is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Sommige bronnen berichtten aanvankelijk dat het ongeluk zou zijn ontstaan na een achtervolging van de politie, maar daar blijkt geen sprake van te zijn geweest.

De autodief heeft zich waarschijnlijk op de andere weghelft begeven bij een inhaalpoging op de provinciale weg, waarna de twee auto’s elkaar raakten. Ook een van de ouders raakte zwaargewond bij het ongeval. De dief en de andere ouder raakten lichtgewond.

UPDATE: er is inmiddels meer info over de gestolen auto, dat lees je hier en hier.

Foto’s via GinoPress115 reacties

Het zal je maar gebeuren….
@dutchdriftking: Verschrikkelijk inderdaad, de tranen springen me direct in de ogen, als jonge ouder. Ben bovendien kort geleden bij een dergelijk fataal ongeluk, de eerste stoppende auto geweest. En ondanks EHBO de machteloosheid die er dan is is onbeschrijflijk. Je hebt groot materiaal en allerlei spullen nodig die je niet in de eerste hulp trommel hebt. Dan duurt wachten op de eerste hulp heeeeeel lang.
@dutchneon: laten we hopen dat die LUL die dit ongeval veroorzaakt heeft er een dwarslaesie tot aan z’n nek aan overhoudt, zodat ie wel altijd kan onthouden wat hij heeft gedaan en verder niets meer.

Nee, dit is NIET cynisch bedoeld!!!
@roppp: helaas, Ik lees net dat die HUFTER gewoon lopend gevlucht is. Helaas was er geen agent zo dapper hem alsnog een dwarslaesie te bezorgen door hem neer te schieten.
Wat verschrikkelijk, sterkte voor de familie. Dader hoeft van mij nooit meer vrij te komen, vreselijk!
@peugwow: komt ie toch wel na een jaar of 3-5
@dampu020: je bedoelt na 240uur borden wassen in het bejaardentehuis en een grote foei van de d66 rechter?
@borrelnoot: Praat geen domme politieke onzin als je er geen verstand van hebt Adolf ….
@dawwg: Je wilt zeggen dat veroorzakers van dodelijke verkeersongelukken er niet enkel van af komen met een werkstraf in dit verknipte land?
http://www.nu.nl/binnenland/3512921/werkstraf-dodelijk-ongeval-whatsapp.html

Sure, dit is een andere situatie, maar de dronken pool van een tijd geleden kwam er ook erg makkelijk van af. De straffen zijn te laag en de gevangenissen staan leeg. Ik snap niet waarom.
@MrSkyline: lees mijn reactie van eerder vandaag… eerst moet het zo danig opzettelijk en roekeloos zijn dat het onder het strafrecht valt.. anders wegen-verkeerswet en dat zijn flut straffen.
@dampu020: Nou weet ik niet wie van de ouders zwaargewond is, maar stel dochterlief en vrouwlief overleven het ook niet, dan kan ik mij er iets bij voorstellen dat vader geen doel en/of zin meer heeft in het leven. Dan kan je zo’n autodief natuurlijk prima met je mee nemen.
@peugwow: was zelf passagier in een auto die een fietser schepte. Ze was 67 en fietste naast haar man op de weg op zo’n fietsstrook. Fietser dood, ik zelf in coma.
De bestuurder had er wel psychische problemen mee. Waar hij werkte lag langs de route waar ambulances naar het ziekenhuis rijden die sirenes kon hij niet meer verdragen. Hij is geëmigreerd naar zijn vader die in de VS woonde. 13 juli 1985, de dag van live-aid.
Straf was een rijontzegging van anderhalf jaar.
@alfablog: heftig verhaal! Maar je begrijpt hopelijk dat dat een ander geval is dan wanneer je net een auto gestolen en al een geschiedenis met justitie hebt
Jammer dat de dief zich niet alleen om die boom gevouwen heeft…
Niet voor te stellen wat dit met je doet als ouder.. sterkte aan de familie
Woede is zachtjes uitgedrukt… Godverdomme zeg.

En de gedachte dat deze man 3 jaar krijgt en een rijontzegging van 18 maanden helpt niet..
@thearchitect: 3 jaar en rijontzegging? In your deams. Die komt er weer met een fopstrafje vanaf.
@terazino: wanneer komt de publieke schandpaal terug?!
Misschien had hij geen andere keuze ..
Omdat de politie achter hem aanzat ..
@lincoln:
Lees even heel goed wat je schrijft hier.

Meen je dat nou ??
@thearchitect:

Een NL advocaat gaat het aanvoeren ..
En een NL rechter gaat het serieus in overweging nemen ..

Anyway .. Iemand opzettelijk doodrijden kost in Leiden een uurtje of 240 ..

Was het maar een smakeloze grap ..
@lincoln: Dus dat betekent dat je dan over de doorgestroken streep mag in halen?! Trieste comment.
@murica:

Wacht maar .. De uitkomst wordt nog veel triester ..
de architect en amerika zijn werkelijk te zwakzinnig voor woorden
@ponnie: Want ?
@thearchitect: Omdat jullie zelfs de simpelste vorm van ironie niet weten te vatten
@ponnie:

Nope .. Geen ironie ..
NL is by far het beste land om iemand aan gort te rijden zolang je onderweg niet geflitst wordt ..
@lincoln: ik zou willen dat ik het hier oneens kon zijn met jouw opmerking, maar in dezen heb je een punt. Helaas.
@ponnie: Misschien zijn zulke berichten de meest geschikte om je gevoel voor ironie te etaleren, maar da’s mijn mening.
@thearchitect: NIET de meest geschikte, bedoel ik..
@ponnie: Een onderwerp als dit heeft geen ironie nodig om triest te worden, niet proberen dus.
@lincoln: Zieke man…. :s waarom ook altijd die 2 stomme puntjes, werkt ongelooflijk op m’n zenuwen net als je comments, veel te veel comments ook, maak eens een eigen blog ofzo
Geen woorden voor…
zit hier gvd met tranen in mijn ogen.
ergste wat je als ouder kan overkomen.
veel, veel sterkte voor de ouders.
Het trieste is dat het gezin voor het leven getekend is en de dader waarschijnlijk gezellig met z’n volledige familie rond de kerstboom zit einde van het jaar.

Veel sterkte aan de familie van de slachtoffers gewenst.
@str8six:
beetje etnisch profileren dat van die kerstboom.
@super: +1 ?
@str8six: huh, m’n smiley vanaf iphone valt weg.
@str8six: ’t Is dat ik het rechtssysteem niet bestuur, maar als je een auto steelt en vervolgens iemand doodrijdt zie ik geen reden om je niet voor je leven in de bajes te gooien. Zielig voor de familie? Wellicht, maar als je kind/geliefde tot dit soort dingen in staat is dan zal dat wel meevallen denk ik.
Erg triest voor het gezin! De dief moet keihard aangepakt worden, in de trant van 20jaar brommen in de isoleer.
@vierpuntnul:
begrijp het sentiment, maar is symptoombestrijding helaas.
@super: Tsja maar dat geldt voor zo’n beetje iedere straf of boete natuurlijk.
@potver7:
ja, dat is in zekere zin zo.
Uiterst triest wat hier is gebeurd. Maar dit geeft mij weer een reden om een veilige auto te rijden. Zo een space star is nooit opgewassen tegen een Volvo, laat staan elke SUV. Volvo’s van 10 jaar oud kosten ook geen drol meer, koop dan zoiets zou ik zeggen. Ik zeg hier niet bij dat het nalatigheid is van de ouders, maar ik zou het anders gedaan hebben.
@jeaup: Dit slaat nergens op. Al is het Volvo tegen Volvo, niets maar dan ook niets garandeert dat je een ongeluk overleeft.
Diep en diep triest, dit. De ouders zijn voor het leven getekend. Om nog maar te zwijgen over hun dochtertje. Hoe leg je aan haar uit dat haar broertje nooit meer thuis komt, onmogelijk…
Heel heftig..
@joostm91: PLOT TWIST: De dief reed met de spacestar, het gezin met de Volvo.
@hansjeworstje: Een plot-twist vind ik nu eigenlijk niet op zijn plek. Maar oké, het kan. Maar zo wel jij als ik weten eigenlijk voor 90% wel in welke auto de dief reed en in welke auto het gezin.
@joostm91: ik zeg ook niet dat ze het anders wel overleefd hadden. Wederom, het is afschuwelijk wat hier is gebeurd en de enige persoon die te verwijten is, is de man in de gestolen Volvo. Als we het objectief bekijken, zeg ik dat ik mijn kinderen niet in een een dergelijke auto zou vervoeren. Enkel om zo veel mogelijk risico uit te sluiten.
Ik heb zelf namelijk ooit een groot ongelijk gehad als kind op de achterbank. De ‘tegenpartij’ (Daewoo) had een veel kleinere klap gehad, maar was compleet Total loss en de bestuurder was erg verwond. De Volvo waar ik in zat (ook niet meer te redden maar was minder in de kreukels) was ook nog tegen een boom aangekomen maar geen een van ons was meer dan lichtelijk gewond. Mijn ervaringen hier mee is dus dat ik erg blij ben dat mijn vader had gekozen voor een stevige auto met goede veiligheidseigenschappen.
@jeaup: Het moet ook ‘kunnen’ hé. Je weet niet hoe het gezin er financieel in staat / stond. Misschien hadden ze wel van hun laatste spaarzame centen deze Spacestar gekocht!?

Voor hetzelfde geld klap je met je V70 op een Escalade. Dan zeg je toch ook niet ”had ik maar een Escalade gekocht, of iets soortgelijks”?

Dit is gewoon noodlottig en ik vind niet dat je zo maar kunt zeggen dat ze het ”anders hadden moeten doen” bij de aanschaf van hun auto. Daar voor weet je te weinig van het gezin.
@jeaup: Je hebt het hier over 1600kg aan stationwagen die zich met minstens 80km/u in de zijkant van een auto geboord heeft. Er zijn maar weinig auto’s, SUV’s en Volvo’s inclusief, waar je dan nog zelf uitstapt na zo’n klap.
@madmarky: 1850kg leeg, het is een D6 namelijk
@jeaup: Wat een lul ben je toch
@jeaup: dit was precies wat ik dacht. Die Volvo heeft het er opvallend veel beter afgebracht dan de Mitsubishi. Ik ben geen schade-expert, maar de verwrongen A-stijl van de Mitsubishi en de half gesloopte voorkanten van beide auto’s komen op mij over als een frontale crash waarbij uitwijken net niet meer lukte. Laat de Volvo S/V60 nou net de auto zijn die een paar jaar geleden als enige een redelijk resultaat behaalde bij de eerste small overlap crash test. De kans is groot dat de Zweden hier een leven hebben gered.
@knipperlichtje:
denk dat ze die mitsubishi open hebben geknipt om de mensen er uit te halen. Als het goed is zaten de kids achterin, het minst beschadigde deel van de auto, dus hun letsel lijkt me eerder een gevolg van de harde klap dan van het heel erg vervormen van de wagen, de bestuurder heeft het er immers wel levend vanaf gebracht.
@super: ik denk ook wat de deuren er door de brandweer uitgeknipt zijn, maar daarvoor is de hele carrosserie al verwrongen. De hele auto is zo kromgetrokken dat de zitverhoger op de achterbank haast naast de bestuurdersstoel is beland, dat kan nooit veel goeds betekenen.
@knipperlichtje:
ja, die volvo heeft het er duidelijk een stuk beter vanaf gebracht. maar goed, is ook een recente luxe wagen terwijl die mitsubishi een budget wagentje is en ws. nog uit de vorige eeuw ook.
@super: klopt, maar bij de veiligheid van de auto gaat het er niet alleen om hoe sterk de constructie is. Het gaat er met name om hoe de auto in staat is de energie te verdelen over de constructie, vandaar ook kreukelzone’s.
@knipperlichtje: Helaas wel het verkeerde leven.
@mercedesclk350: helaas wel, ik had ook liever gezien dat de personen die geen fout maakten het er beter vanaf hadden gebracht.
6 maanden voorwaardelijk & een cursus verhoogde rijvaardigheid……..
Die dief hoeft van mij nooit weer vrij! Wat een vuil teringschaap!! Hier heb ik gewoon geen woorden voor! Wens de familie alle sterkte die er te krijgen is!
@denniss00: gewoon mee laten doen aan all you need is nekschot
Wat een klootzak. Nu hoeft hij alleen maar even een paar uur prullenbakken te legen en mag hij weer gaan. Zo gaat dat altijd in nl. Wel raar dat hij geen Audi rs heeft gejat. Sterkt aan de familie van de slachtoffers
De volvo was gestolen. Vreselijk bericht dit.
Heel veel sterkte aan famille en nabestaanden.
Je zal zo’n mongool op je af zien komen, en geen kant op kunnen. Brrrrrr……
Voor eeuwig achter tralies met deze man. Vreselijk nieuws dit.

Dan had ik liever het gezin in die Volvo gehad. Werkelijk indrukwekkend hoe sterk het inzittendengedeelte is.
Met zulke jongens weten ze in zijn land van oorsprong wel om te gaan. Hier komt ie waarschijnnlijn vrij wegens voorbeeldig gedrag binnen een paar maand.
@hansjeworstje: hoe gaan ze in NL dan om met dit soort types?
Jammer dat de familie niet in de volvo reed en de boef in het blik, dan had het wat beter afgelopen
Het verontrust mij dat er een Spacestar in betrokken is ..
Spacestar rijders staan niet bekend om hun wraakzucht of haatdragendheid ..

Die mensen zijn dus aan het lot en willekeur van de NL overheid overgelaten ..

Heb er heel erg mee te doen ..
Voor het eerst dat ik een slecht gevoel krijg bij de spreekwoordelijke Volvo veiligheid. Knap van de hulpverleners dat ze op de dief niet American History X zijn gegaan….Dat is pas zelfbeheersing.
@pomoek:

Idd .. Bij mij had ie in de kofferbak verdwenen ..
Met een verhaaltje dat ie ontsnapt was ofzo ..
@pomoek: ga er vanuit dat de informatie over gestolen auto pas binnen kwam nadat de medische hulp werd toegepast.
Jeetje.. Van die spacestar is echt weinig meer over… Sterkte voor de familie
Heel erg naar. Dat gezin had in de Volvo moeten zitten… Daarom moet je toch niet willen om met zo’n jong gezin in zo’n onveilige auto te rijden… Maarja, als je niet beter kunt betalen…. Treurig eigenlijk dat veiligheid te koop is.
Ik word hier altijd een beetje verdrietig van, wat verschrikkelijk om je kind te verliezen omdat iemand zo graag een materiaalvoorwerp in zijn bezit moet hebben. Hebzucht in ruil voor een leven, dat is toch compleet debiel?
sprakeloos, dief vastbinden aan een boom en een afgeschreven auto met 120 erop in laten rijden (zonder inzittenden en op afstand bestuurd)
@arashrsf: zonde van de auto en de boom. Dat is die dief niet waard
@arashrsf: Te makkelijk, liever minimaal 120 keer tegen de dief aanrijden met 10 of 20 km.. dood kan ie altijd nog..
Jammer genoeg is de dief niet dood in plaats van het jongetje
Mocht het zo zijn dat z’n straf een paar uurtjes schoffelen wordt, meld ik mij bij deze aan om z’n straf bij mij te komen dienen….

*gooit betonmolen aan*
Zo te zien de vakantiespulletjes achterin. Waarschijnlijk op weg naar een leuke vakantie en omdat een of ander zwak figuur niet met zijn klauwen van andermans spullen kan blijven komt het zoontje cq broertje nooit meer thuis.

En nog maar te zwijgen over de straf die veel te laag zal zijn voor de dader.

(Niet te vergeten, al is het minder belangrijk, de eigenaar van die Volvo is zijn 0/7% Volvo kwijt)
Het is natuurlijk even afwachten hoe dit ongeval heeft kunnen ontstaan, bij een achtervolging of roekeloos rijgedrag mag deze steel meneer levenslang krijgen, maar is het “gewoon” een foutje geweest van onoplettendheid dan wens ik beiden partijen sterkte, niemand wil een gezin kapot maken.. Daarbij gaat nu allereerst mijn steun en medeleven uit naar de familie van het omgekomen kindje, vreselijk!!!
Ik ken de weg erg goed. Als ik het goed gezien heb heeft ie ook nog in een bocht ingehaald/ verkeerde weghelft beland. Wat ik uit andere media heb vernomen heeft ie de eigenaar met een mes bedreigd en de Volvo meegenomen. Het is echt een heel luguber verhaal.

Sowieso is deze weg bekend om zijn ongevallen. Je rijdt er vrij gemakkelijk (veel) te hard maar daarbij is ie erg verraderlijk. Onze autodief had zeker andere redenen om op te schieten. Zeker een D6 is niet bepaald traag…
Dit hoop je nooit mee te maken! Kunnen ze die vent niet inzetten voor dierproeven?
@shibby: nee daar heb je dieren voor nodig.
Absoluut verschrikkelijk natuurlijk. De dader moeten ze lang opsluiten. Geloof maar dat dat ook gaat gebeuren. Want wat we ook vinden, in Nederland worden vrij strenge straffen uitgedeeld, in vergelijking het buitenland (waar je na max de helft van de celstraf weer op straat staat).

De Volvo heeft klaarblijkelijk gedaan waar het merk goed in is en dat is de cockpit bij een ongeval heel laten. Vanaf de voordeuren ziet het allemaal nog goed uit terwijl het motorgedeelte de klap heeft geabsorbeerd. Bij de Mitsubishi zie je dat het stuur praktisch op de voorstoel ligt. Daar wil je niet zitten bij zo’n klap.
Toch een ander niveau van veiligheid bij een impact.
@hans12670: Hè hè, eindelijk iemand die wel weet hoe de vork in de steel zit. In Nederland straffen wij zo’n beetje het zwaarst van heel Europa. Als ik zo kijk naar de delicten die deze dief op zijn naam heeft staan wordt dat lang brommen.

Buiten dit vind ik het natuurlijk heel triest voor het gezin. Ik hoop voor de vader, de moeder en het dochtertje dat ze ooit weer wat rust zullen vinden. Wat een drama.
@germancarsftw: Deel van straffen begrijp je goed, maar zwaargewond wil niet zeggen dat deze mensen er straks mogelijk weer bovenop komen. Grote kans dat ze armen of benen moeten missen en niet meer kunnen functioneren. In de media is afgesproken om niet te choqueren, en dan lijkt zwaargewond passend. Maar van wat ik gezien heb, denk dat de lading zelden!
En de media maar vrolijke verhaaltjes schrijven dat vele gevangenissen in Nederland moeten sluiten wegens een gebrek aan criminelen. Dat komt puur omdat de wetgeving hier zo f** scheef is. Meneer de dader mag straks paar daagjes de tuin verzorgen bij de Efteling en kan dan samen met de vluchtelingen gewoon weer aan het werk. Ik ben totaal niet iemand die overal om loopt te zeiken, integendeel zelfs. Maar dit is echt gewoon een grote fout in Nederland.

En dan die familie. Vreselijk. Een (jong) gezin die nog prachtige dingen in hun leven zouden gaan meemaken. De kinderen zien opgroeien etc. En dat kan allemaal niet meer of minder goed dankzij zoiets. Van mij mogen ze de dader overhandigen aan de vader (het slachtoffer) waarna hij hem mag aanpakken. En als de beste man daar nog hulp bij nodig heeft mag mij uiteraard bellen.
@premiumduitser: Ik snap je frustratie, maar het is allang bewezen dat lange gevangenisstraffen geen positief einde kent. Ben meer voor een werkkamp of dat een crimineel andere mensen moet helpen. In een celletje zitten en wat hangen wordt niemand beter van.
@premiumduitser: Eerst inlezen, dan de expert uithangen. Bewezen is dat NL een vrij zware strafmaat heeft in vergelijking met de rest van Europa. Dus in dat opzicht komt de veroorzaker er (terecht!, dat sowieso) niet vanaf met een willekeurig daagje schoffelen..
Als er een God of Allah bestaat, dan is het wel een eikel. Nazi officieren worden 95, bij aanrijdingen zijn de onschuldigen altijd de lul en de goede, jonge mensen lijken vaker te overlijden dan rotmensen…
triest verhaal :(
Een kind het leven ontnemen door bewust een risico te nemen. Hier bestaan geen excuses voor.
Heel veel sterkte voor de familie.
En als het mij zou gebeuren dan was de dief nog niet klaar met mij. Mijn leven was toch verknald
Lekker dan. Kind dood, kind zwaargewond, ouder zwaargewond en nog een ouder gewond. Allemaal voor geld en persoonlijk gewin. Van mij mogen ze zulke mensen gelijk een nekschot geven. Ruimt lekker op.
Als de dader ook maar enig besef heeft van wat hij heeft gedaan, dan pleegt hij zelfmoord in zijn cel!
Echt waar. Dit soort volk verdient gewoon n nekschot… Maar nee. Na 240 uur niks doen komt ie wel weer op vrije voeten.
Ongeloofelijk dit weer….. Heel veel sterkte voor de familie en die dief mogen ze wat mij betreft de rest van zn leven laten wegrotten in een cel. Maar gaat toch niet gebeuren
Ik mag hopen dat dit een eis gaat worden obv dood door schuld en mogelijkerwijs zelfs voorbedachte rade. Wat een drama dit. Jammer dat de dief niet is overleden en de rest lichtgewond. ?
@zeevink: Voorbedachte rade zeker niet, dat is niet te bewijzen namelijk. Die man reed niet zo idioot hard en op de verkeerde weghelft met als doel iemand te doden, maar om zo snel mogelijk ver weg te komen van de plaats van diefstal.
Dood door schuld is veel te licht in dit geval, ik ga ervan uit dat de rechter erin meegaat als het OM doodslag eist. Dood door schuld krijg je als je op zich redelijk voorzichtig rijdt, maar toch een ongeval veroorzaakt waarbij iemand overlijdt. In gevallen als dit oordeelt een rechter toch heel vaak dat de dader heel doelbewust hard en roekeloos reed, en daarbij bewust het risico op (ernstige) ongevallen negeerde. En dan wordt het doodslag, of misschien zelfs moord (zonder voorbedachte rade)
Heel intriest….maar weeral een les dat de normen die Volvo vooropstelt bij crash test de enige zijn die gelden. En ik vindt het fout om te zeggen dat dit zo is omdat een V60 meer kost als een Space Star. In dit voorbeeld is de Volvo 100 000eur goedkoper dan de Porsche en opnieuw een leven gered door de moeite die de ingenieurs steken in hun wagens bij Volvo. En dan zijn ze nog niet aan hun target 2020

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160605_02324296

Ik heb vroeger ook veel leukere wagens gehad he,en eigenlijk vind ik Volvo’s saai om te rijden. Maar het is wel het enige merk dat echt denkt aan zijn inzittenden.
via Android app
@volvodriver70: het enige merk? Bij elk (premium) merk zit wel vol met veiligheidsfeatures en scoort goede botsscore. Sterker nog, Volvo loopt achter op Tesla. Mijn auto is volgens de Amerikaanse crashtests de veiligste auto ooit getest. Blijkt ook wel als je sommige foto’s ziet van aanrijdingen.
@stfu: Ik zeg dit als professional in het behandelen van ongelukken. Dit heeft ook echt niets te maken met dat autowoordje premium hoor
@volvodriver70: waarom zeg je dan het enige merk dat echt denkt aan inzittenden? Is gewoon onzin wat je nu verteld.
Heb zelf twee dochterjes. Mag de dader rotten in hel. (En in NL is het de wetgeving nog niet zo slecht hoor, hier in Afrika wordt dit echt afgedaan als ongeluk, in NL gaat justitie zeker nog proberen een dood door schuld ten laste te leggen).
Wat een tragedie. In dit soort gevallen dient de doodstraf via nekschot of galg wettelijk mogelijk te zijn.

Deze dief zal de komende 4 jr van zn maximale gevangenisstraf zich druk moeten maken of hij de iPad Air 1 of iPad Air 2 krijgt van de overheid als vermaak in zn cel.
De reacties liegen er niet om. Toch raar als nog niet met zekerheid is vastgesteld wat de toedracht van het ongeluk is. Wat als de bestuurder van de Spacestar niet heeft opgelet. Moet deze dan ook een straf krijgen? Of heb je als dief bij voorbaat schuld. Zomaar een paar vragen.
@simonbv: Ooggetuigen (mensen die ingehaald werden en erachter reden) hebben op schrift verklaard dat de Volvo aan het inhalen was, dat was vanmiddag om half 3 al bekend!
Grootste probleem bij dit soort “misdaden” is dat het onde de wegen-verkeerswet valt en niet onder strafrecht. Daarmee wordt dus niet de uitkomst bepalend maar of het weggedrag dusdanig gevaarlijk was dat er eigenlijk geen andere uitkomst mogelijk was dan slachtoffers maken.. en dat is zelden zo.. dan komen we dus bij de fop-straffen uit omdat het geen misdrijf maa een overtreding is. Ook als er doden vallen. Bizar maar waar.
Wat een vreselijke gebeurtenis. Enorm veel sterkte voor het gezin met een vreselijk gemis voor de rest van hun leven.
Met een waterpomptang zijn kloten aftrekken en ophangen aan de hoogste boom ……. die autodief/moordenaar
Het maakt volgens mij niet uit dat het hier gaat om een gestolen auto of om een vertegenwoordiger die snel naar zijn volgende afspraak moest. Het gaat om roekeloos rijgedrag en eventueel overtreding van de max. snelheid en inhalen waar het niet mag. En dat zou de straf gaan bepalen.

Maar als deze man met zijn poten van andermans spullen was gebleven, zoals dat zou moeten, had hij daar nooit gereden en was dit nooit gebeurd. In hoeverre zou dit misdrijf mee kunnen tellen in de strafmaat? Ik denk zwaarder dan bijvoorbeeld de eerder genoemde vertegenwoordiger die slecht gepland heeft.

Ik vind het wel treurig dat een onschuldig gezin in deze zaak levenslang krijgt. Zij zullen hier altijd aan herinnert worden, al is het maar door die lege stoel aan de eettafel wanneer hun verwondingen geheeld zijn. Het is maar de vraag hoeveel wroeging deze dief krijgt en of het hem überhaupt wel wat doet wat hij met zijn acties veroorzaakt heeft.
Ernstig ongeluk, sterkte voor de familie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).