Dief tart slachtoffer, stuurt foto van gesloopte auto

Auteur: , 29 Reacties

Zelfs met de politie op zijn hielen, hield hij vast aan zijn verknipte humor.

Dief tart slachtoffer, stuurt foto van gesloopte auto

Het meest recente bewijs dat Facebook de laatste plek is waar je weldenkende, eerlijke mensen zult vinden, komt vandaag vanuit Groot Brittannië. Een Britse man probeerde zijn oude Ford Fiesta via het social media platform te verkopen, maar in plaats van een nette deal te maken, faalde hij grandioos en werd hij verblind door zijn eigen naïviteit. De Fiesta werd hem op merkwaardige manier afhandig gemaakt. Toen hij hem terug probeerde te krijgen, kreeg hij doodleuk een foto toegestuurd van het moment voordat zijn auto de crusher in verdween.

De Brit, genaamd George Wood, adverteerde zijn zestien jaar oude Ford Fiesta op Facebook Marketplace voor het respectabele bedrag van 300 pond. Nadat de uiteindelijke dader de auto had bekeken, biechtte hij op dat hij geen cash bij zich had. De meeste mensen zouden de deal direct annuleren, omdat ze het geld meteen willen zien, maar Wood dacht er anders over. In plaats van de schijnbaar tandenloze man een andere keer terug te laten komen, liet hij hem zijn Fiesta meenemen. De man zonder tanden had hem immers beloofd het geld later over te maken.

Dief tart slachtoffer, stuurt foto van gesloopte auto

Uiteraard is juist dit niet gebeurd. Na enkele dagen en verschillende sms-berichten later, kreeg hij eindelijk een antwoord van de dief. In plaats van een verklaring, bevatte het bericht niet meer dan: “you won’t be getting your money but you will be getting a punch in the mouth.

Omdat Wood het risico niet wilde lopen eveneens zonder tanden door het leven te moeten, schakelde hij de lokale politie in. Zij vertelden hem echter dat Wood geen zaak had, daar hij de sleutels moedwillig had overhandigd en de auto dus feitelijk niet van hem gestolen was.

Of de politie hem nu wilden helpen of niet, de dader begon de hitte van de situatie ongetwijfeld te voelen. Weer enkele dagen later kreeg Wood uit het niets een foto waarop zijn auto te zien was, voordat deze gecrusht werd. Logischerwijs raakte Wood lichtelijk in paniek, maar tegelijkertijd had hij enige hoop. Nadat hij een aantal sloopbedrijven uit de omgeving had gebeld, kreeg hij de bevestiging dat zijn Fiesta inderdaad was gesloopt. Nu had Wood én geen dader, geen geld én geen auto meer. Eind goed, al goed? Absoluut niet. (Bron: The Sun)29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
300 pond aan leergeld.
Verlies nemen en doorgaan met het leven.
Wel grappig natuurlijk!
@gregorius: voor sommigen is dat veel geld:-)
@unknown32: dan maakt het zomaar meegeven van de auto alleen maar dommer.
@pielemuis: lijkt me normaal dat iemand een proefrit wil maken. Dat doe heb ik zelf ook vaak genoeg alleen gedaan in een auto…

Ik snap niet dat er zulke sneue lui zijn die zo’n sneue auto jatten…
@brutaalaapje: Zeg eens eerlijk. Heb je het artikel gelezen of niet ;)
En dat allemaal door de Brexit..
@lekkaah: Fiësxit
Nu is ie niet alleen platzak, maar is zn auto ook nog eens plat…
Mag een sloper een auto slopen zonder papieren?
@porsche928: Als ik het goed begrijp was de auto gewoon verkocht, maar niet betaald. De papieren zullen dan wel ‘in orde’ zijn geweest.
Waarschijnlijk iemand die weer een maand kon leven dankzij het sloopgeld. Er zit echt iets niet goed bij je als je dit soort dingen dan nog gaat sturen naar de eigenaar. Bezit van anderen, daar blijf je af.
@dare2think: dat sloopgeld betaal je aan de sloper toch?
@mashell: nee. De slopert (het autodemontage en recycling bedrijf) betaald jou voor het wrak, met een greep uit het potje “verwijderingsbijdrage”
@mashell: auto is ruwweg altijd 100,- waard als ijzerprijs. 50,- voor de kathalysator als het mee zit en de accu kan ook nog wat waard zijn.
Dan heb je echt teveel vertrouwen in de mensheid als jij de auto meegeeft en hij zegt ik betaal je later wel. Als hij op dat moment 300 pond niet eens kon ophoesten had je al moeten denken: waarom is deze joker een auto aan het uitzoeken als hij het geld nu niet kan geven?
Dat is wel erg lullig. Ik hoop dat de tandeloze man eens de verkeerde tegen komt. Zuur maar ook een les voor de goedgelovige verkoper.

Overigens kan ook in het VK een sloper niet zomaar een auto gaan slopen zonder bewijs van de eigenaar al werkt het iets anders dan in NL.
#getwrecked
Doe mij die wielen maar! Voor 100,- inclusief bandjes zou ik ze graag onder mijn Feestje willen zetten
Hoewel de dader van mij ook de shredder in mag, is die verkoper toch ook een enorme domkop. Hopelijk leert hij ervan.
Een mondelinge afspraak is ook bindend. Ik ben geen jurist maar kan me heel goed voorstellen dat met de opgeslagen communicatie de rechter het met het slachtoffer eens is.

Zo niet dan zou ik de man een koekje van eigen deeg geven. Er zit vast nog wel ergens een tand verstopt die eruit geslagen kan worden, zo niet is het toch de moeite van proberen waard. Maar zulke lui ermee weg laten komen is het laatst wat je moet doen.
@lekbak: Het klopt dat een mondelinge afspraak ook bindend is, maar de man in kwestie zal hier waarschijnlijk een bewijsprobleem hebben. Het gaat er immers niet om dat hij moet aantonen dat er een overeenkomst is gesloten. Het gaat erom dat hij moet aantonen dat de man niet heeft betaald. Succes daarmee.
@berlinetta:
Ben je echt zo naïef te geloven dat er één instantie is die de verkoper zal helpen?
Daarom is de mafia ooit ontstaan.
@desjonnies: De enige die deze verkoper zou willen helpen, is een advocaat die uren wil schrijven. Verder zal iedereen tegen de verkoper zeggen dat hij een domme sukkel is.
@berlinetta: Grote kans dat dat gewoon in communicatie staat. Maar dat blijft gissen…
@lekbak: Bedoel je dat de verkoper schriftelijk aan de dief heeft gemeld dat hij niet heeft betaald? Dat is geen bewijs.
@berlinetta: Als ik het goed begrijp uit het artikel, heeft de dief berichtjes gestuurd naar de verkoper, waarin hij de verkoper mede deelt dat deze kan fluiten naar zijn geld en als hij blijft vragen klapen krijgt. Dus hij is in priciepe zelfs bedreigdt door de dief.l
@carfreakjim: ik zie het nu inderdaad. Had het artikel maar half gelezen.
Ik heb wel eens een kentekenkaard meegekregen om de auto over te schrijven, en dan moest ik het vrijwaringsbewijs maar in de bus doen. Dat vondt ik al een heel iets. Auto was wel al betaald.

Maar dit, dan ben je gewoon echt een oelewapper.
mij nog nooit overkomen ..
en ik ben nog veeeeeeel makkelijker dan George ..

op zondag een auto ophalen bij mij ..
geen probleem .. stuur de vrijwaring maar op ..
overgemaakt geld nog niet op mijn rekening .. geen probleem ..
neem maar mee die meuk ..

tientallen keren zo gedaan ..
ging werkelijk altijd goed ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).