Rimac verkocht meer auto’s door crash Richard Hammond

Auteur: , 14 Reacties

De crash van de televisiepresentator was een goede move voor de zaken van Rimac.

Rimac verkocht meer auto's naar aanleiding van crash Hammond

Bijna een jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat Richard Hammond een Rimac Concept One had gesloopt tijdens opnames voor The Grand Tour in Zwitserland. De Hamster spendeerde enige tijd in het ziekenhuis en hij mag van geluk spreken dat hij er nog zo goed vanaf is gekomen. Het afgelopen seizoen van The Grand Tour werd volop gebruikt door zijn collega’s om te grappen en grollen over het ongeluk van Hammond.

De crash bracht niet alleen The Grand Tour wereldwijd onder de aandacht, maar had ook gevolgen voor Rimac. De interesse naar het autobedrijf nam toe en Kreso Coric, hoofd van marketing bij Rimac, zegt tegenover Autocar dat ze op de dag van het incident drie auto’s hebben verkocht. Coric spreekt over de beste marketing ooit.

Op dit moment zijn ze bij Rimac druk met de nieuwe C_Two. De elektrische supercar werd in maart voor het eerst aan het publiek in Genève getoond. Je vraagt je wellicht af hoe zo’n kleine speler als Rimac kan overleven als bedrijf in deze concurrerende industrie. Wel, dit heeft voornamelijk te maken met de technologie die ze ontwikkelen. De Concept One, de C_Two en andere modellen die gaan volgen van het merk zijn een bijzaak. Op dit moment verdient Rimac voornamelijk zijn brood met het leveren van technologie aan andere merken. Zo hebben onder meer de Aston Martin Valkyrie, de Koenigsegg Regera en de elektrische E-Type Concept Zero (die van de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle) techniek van Rimac onder de kap.

De eerste mules van de nieuwe C_Two moeten in de tweede helft van 2018 operationeel zijn. Volgend jaar zullen de eerste 18 prototypes van de band rollen. In januari 2020 krijgen klanten vervolgens de C_Two geleverd. Rimac gaat dan vier auto’s per maand bouwen.14 reacties

Musk probeert die strategie ook toe te passen.
@pielemuis: niceee
@pielemuis: oh, ze proberen dus door al die ongelukken beroemd te worden. Of is dat niet wat je bedoelt😂
@pielemuis: Elon: ‘Tech, where is a Model S, closest to a police car?’ – Tech: ‘there’s one right in front of a Model S with it’s autopilot on’ – Elon: ‘Shut it down!’
@pielemuis: Laten we hopen dat hij die strategie niet bij SpaceX gaat toepassen.
@berlinetta: alles voor de views.
“IT’S JUST A PRANK BRUH!”
@pielemuis: crash on sunday, sell on monday!
There is no such thing as bad publicity…
@goodolddays: Behalve Dieselgate..
Het toffe van Rimac is dat ze het ook daadwerkelijk flikken. En niet met wilde plannen komen waar je nooit meer wat van hoort.
@porschepdk: goh. Veel rimacs rijden er niet rond toch?
Hoeveel concept one zijn er geleverd?
@woudloper: je vergeet even dat mensen niet zomaar 2 miljoen voor een onbekend merk neerleggen. Daarbij is hun nieuwe model helemaal uitverkocht.

En leveren ze bizar veel know-how en producten aan overige fabrikanten waaronder Koenigsegg
Had die in brand vliegende Zenvo niet zoveel baat bij.
@ikleesookoverautos: of toen de stig een Koenigsegg crashtte

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).