Dieter Zetsche, de man met de snor, gaat iets anders doen

Auteur: , 29 Reacties

Na een lange loopbaan bij het Duitse autoconcern Daimler, slaat Dieter Zetsche een andere weg in.

Dieter Zetsche, de man met de snor, vertrekt bij Daimler

Op 64-jarige leeftijd aan een andere job beginnen. De goedverdienende Dieter Zetsche doet het. De man met de iconische snor werkt al sinds 1976 bij het Duitse autoconcern. Zijn contract werd eerder dit jaar nog verlengd tot 2019 en de verwachting was dan ook dat de beste man bij Daimler met pensioen zou gaan. Zetsche hoorde immers tot het spreekwoordelijke meubilair van het autoconcern.

De bestuursvoorzitter van Daimler gaat zijn nieuwe verlengde contract echter niet afmaken. Zetsche gaat volgend jaar aan de slag bij reisorganisatie TUI. Ook bij de TUI Group, dat het hoofdkantoor in Hannover heeft, krijgt de Duitser een topfunctie als bestuursvoorzitter. Hij neemt deze taak over van Klaus Mangold. Sinds 2011 was Mangold bestuursvoorzitter bij TUI, daarvoor werkte ook hij bij de Daimler-groep.

Dieter Zetsche is sinds 2006 bestuursvoorzitter bij Daimler. Mede door zijn snor werd de Mercedes-man een bekend gezicht. Zetsche was een veel geziene gast bij belangrijke presentaties van nieuwe Mercedes-modellen. Ook op autoshows zoals Genève en Frankfurt was ‘de man met de snor’ prominent aanwezig, hier zie je ‘em een biertje tappen met ons aller @casperh.

UPDATE: Op 26 september 2018 is bekend gemaakt dat Dieter Zetsche is opgevolgd door Ola Källenius. Källenius is al sinds 1993 werkzaam bij Mercedes-Benz en heeft daar diverse functies heeft bekleed. Zijn laatste functie was als grote baas van AMG. De Zweed neemt vanaf april 2019 de taken van Zetsche over. Helemaal verdwijnen zal Dieter Zetsche niet doen. Hij is namelijk gekozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht bij Daimler AG.29 reacties

Goed zo ..
Pensioen is tenslotte voor arme mensen die weten dat ze toch nix meer kunnen beteken voor de samenleving ..
@lincoln: Prima iets voor jou dus?
@ardonjr: Goedkoop scoren.
@viezefreddyw:

Nee, goedkoop een groep afzeiken.
@viezefreddyw: Dat is precies wat jij nu probeerd te doen ;-)
@viezefreddyw:

Al zijn creativiteit en levenslust samengepakt in 1 zin ..
Armoediger wordt het niet ..

Geen wonder dat ie zich aangesproken voelt ..
Dr. Z verdiende in 2013 nog €8,25 miljoen. De jaren daarvoor en daarna zal hij vergelijkbare miljoenenbedragen hebben mogen bijschrijven. Ik zou niet weten waarom je dan nog op je 64e van baan zou willen wisselen. Stop lekker met werken en ga met je kinderen en kleinkinderen leuke dingen doen, ga steek wat meer tijd in je hobby of iets dergelijks.
@edge: er zijn ook mensen die het leuk vinden om te werken, echt waar.
@edge: Als je je hele leven dit soort werk doet is het heel lastig daar zomaar uit te stappen. Gaat vaak niet om de centen maar om het ‘leven’. Bouwen aan nieuwe dingen/projecten etc. is voor dit soort mensen gewoon sport. En dat is soms lastig opgeven.
@Edge: Workaholics met macht geven die niet graag op… En misschien zit moeders de vrouw er ook wel niet op te wachten dat ‘ie straks hele dagen thuis zit. ;)
@trustmeiamanengineer:
Nee het gaat niet om workaholics of de macht, die kunnen gestolen worden, het gaat erom in beweging te blijven en je wijsheid door anderen te laten benutten.
@desjonnies: dat zijn precies die woorden die de op macht beluste workaholics gebruiken. Zelfs al ben je oud en gammel als de Queen of Mugabe, gewoon doorgaan, er is immers niemand die zo goed als jou de boel kan leiden. Omstanders schudden hun hoofd en huilen van binnen bij zoveel arrogantie.
@mashell:

Tja .. Dieter is niet echt oud ofzo ..
Buiten het feit 10000000000X waardevoller is dan huilende neeschuddertjes ..

Pensioen is er om van die jankkneuzen af te komen ..
@mashell:
Sorry, maar hoe durf je Zetsche in één adem te noemen met Mugabe?
Waar haal je het gore lef vandaan, Mugabe is verantwoordelijk voor het uitmoorden van een hele bevolkingsgroep en heeft Zimbabwe naar de afgrond gedreven.
Zetsche heeft Daimler succesvol de 21e eeuw in geleid.
En voor zover ik weet niemand vermoord.
Toemaar, daar gaan alle kansen op gelimiteerde benzen….
Hij had vernomen dat hij in China “man met snol” genoemd wordt. Dat leek hem wel wat…
Neemt hij zijn snor gewoon mee naar zijn nieuwe functie? Of is dat onderdeel van zijn contract bij Daimler en moet die een nieuwe baas zoeken?
@gulli: De snor is geleased. Moet dus einde contract gewoon weer terug naar Mercedes-Benz finance inc.
@e34m5touring: Hoe gaat hij dat gebrek aan downforce onderweg van het kantoor naar de koffieautomaat dan compenseren?
@edge: Hij gaat de Ring op, Ringbaard that is ;)
Echt vreemde move, moet meer achter zitten. Misschien zitten er nog sjoemellijken in de kast en kiest hij nu snel het hazenpad.
@intimrasiert: je bedoelt; hij drukt zijn snor
Hmmm, lijkt verdacht veel op een banencarrousel dit.
De man die van Mercedes weer het toonaangevende premium merk gemaakt heeft.
Hij zou van zijn pension kunnen genieten maar kiest voor een nieuwe uitdaging, daar past alleen respect.
@jdeboer: Gewoon een mats baantje straks en dik geld incasseren
De leukste pretreisjes heb je natuurlijk als directeur van een reisorganisatie.
Je moet wat in het leven, als je ondanks een dikke bankrekening nog plezier hebt in je werk…
dan werk je lekker door.
Zetsche gaat de Aufsichtsrat in, dat is de Raad van Commissarissen. Hij wordt dus geen bestuursvoorzitter van TUI. http://www.handelsblatt.com/unternehmen/management/daimler-chef-dieter-zetsche-wird-chefkontrolleur-bei-tui/20700400.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).