Dievengilde steelt ruim 100 deelauto’s van Car2go

Auteur: , 22 Reacties

Het moest een keer gebeuren.

Dievengilde steelt ruim 100 deelauto's van Car2go

De deelauto-app van Daimler, Car2go, is deze week een gedeelte van zijn vloot verloren aan een stel fraudeurs en autodieven. In het Amerikaanse Chicago verdwenen gisteren uit het niets een groot aantal auto’s, wat bij gebruikers resulteerde in de nodige verwarring. Met name omdat de dienst op een zeker moment uit de lucht werd gehaald, om verdere diefstal tegen te gaan.

Een Amerikaanse journalist van CBS Chicago was een van de eersten die het nieuws verspreidde. Sindsdien zijn er allerlei verschillende berichten de wereld ingeschoten, waardoor de situatie alleen maar onduidelijker is geworden.

Ondanks de verwarring lijken de meesten het erover eens te zijn dat de dieven en fraudeurs tussen de 100 en 200 auto’s van Car2go, dat tegenwoordig door het leven gaat als Share Now, hebben gestolen. De daders hadden vooral de luxueuzere auto’s in het oog. Naar verluidt bestaat het meerendeel van de gestolen voertuigen uit modellen als de Mercedes CLA, GLA en de Smart Fortwo.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de daders precies met de deelauto’s aan de haal zijn gegaan, maar Car2go beweert in ieder geval dat het niet om een grootschalige hack-actie gaat. In een bericht schrijft het bedrijf het volgende:

“We were not hacked. This is an instance of fraud, isolated to Chicago, and we are currently working with law enforcement. None of our member’s personal or confidential information has been compromised. No other SHARE NOW North American market has been affected.”

Het lijkt erop dat de daders de deelauto’s van Car2go in het westelijke gedeelte van de stad hebben gestolen, met behulp van gestolen creditcard data. Volgens Car2go hebben de daders geen toegang gekregen tot de informatie van de gebruikers van de app.

Inmiddels heeft de politie een gedeelte van de auto’s teruggevonden en meer dan 10 daders van de groep ingerekend. Het werkt momenteel nog hard om de zaak volledig op te lossen.

Met dank aan Maurice voor de tip!22 reacties

En dan strippen en onderdelen verkopen?
In Amsterdam wel eens een elektrische Smart geprobeerd. Ik heb mij kapot gelachen. Weegt niks, mega veel koppel, en continu plankgas overal. Na een uurtje (gratis) krediet te hebben weggereden, had ik het ook wel weer gehad, maar zeker een aanrader voor iedereen die even een keertje wilt rijden in een kleine EV.
@ghost: Toch wel leuk he, zo’n EV. Of wacht, die vond je toch altijd stom?
@fanboy: ik vind ze nog steeds stom, maar ik heb er wel om gelachen. Zo vind ik Dacia’s ook stom, maar als ik die als leenauto mee zou krijgen (gaat niet snel gebeuren maar stel..) dan zou ik er ook geen probleem van maken. En zo zijn er nog zat dingen waar ik niks aan vind of waar ik wat van vind, maar bovenal heb je wel een punt. Ik vind EV’s stom maar als je dan toch een keertje wilt raggen, neem dan die smart i.p.v. een Tesla. Door het lage gewicht vooral lach je de ballen uit je broek.
@ghost: Hoezo is dat lage gewicht zo boeiend? Ja maak een auto altijd zo licht als mogelijk. Maar verder? Het zegt niet veel over een Tesla.
Moet je eens in een snelle Tesla rijden, dat is pas echt leuk als je echt de “elektrische power” wil ervaren. Ook al zijn het loodzware bakken. En je kan er nog goed mee de bocht om ook.
@fanboy: hopelijk hoef ik je hier niet tot op detail uit te leggen waarom gewicht een voordeel is maar ingaande op wat je verder zegt; ik heb een Model S P100D (zelf) gereden. Heel snel, leuk die Ludicrous-modus maar echt oprecht, na denk ik 15x launchen, had ik het wel gehad, het is gewoon niet mijn ding. Gelukkig voor jou verschillen smaken.
@ghost: na 15x launchen had je het gehad? Wat? Dat kan niet. Zelf eens een p85d gereden, dat blijft leuk
En sneller dan een smart
@stino: sommigen zitten te trillen voor nieuwe afleveringen van Game of Thrones, anderen waren er na seizoen 1 al wel klaar mee. We zijn niet allemaal hetzelfde, maar ik kan me goed voorstellen dat de sensatie van snel accelereren aan slijtage onderhavig is.
@stino: ach gossie, ik begrijp jouw reactie en jouw enthousiasme maar ik heb altijd een soort minachting voor mensen die zeggen; dit of dat is sneller (dus Beter). Ik heb ooit een origineel Nederlands geleverde Polo WRC gehad. Op papier was deze auto niet zielig maar niet schrikbarend snel, en toch, ondanks alles haalde ik met stage1 chip een gekke 289km/u. Waarom is dat dan toch leuker dan een RS6 die dat ook haalt? In mijn optiek door de beleving. Een RS6 doet het op zn sloffen, een WRC niet, maar kan het wel, een Tesla zal sneller zijn, maar de smart is leuker. Zelfde verhaal met een Bugatti Veyron en een Donkervoort, verder geen zin om dit nog verder uiteen te zetten. Ga maar een keer die smart lenen.
@ghost: Wauw 289 in een Polo, daar moet je wel een tikkeltje levensmoe voor zijn volgensmij. Maar je hebt wel gelijk, beleving is waar het om draait. En dan komt het aan op smaak en stijl. Ik zou ooit nog wel eens met zo’n Donkervoort op pad willen…
@stino: Beleving maakt iets leuk, en laat ieder dingen nou anders beleven.
@fanboy: gewicht is altijd vijand nummer 1 als je lol wilt hebben in een auto. Je kunt in sommige zware auto’s best lol hebben maar dat is dan ondanks het gewicht en niet dankz, en allemaal zullen ze leuker worden als ze lichter worden.
Dat moet toch moeilijk zijn, 100 witte auto’s, met nog wat stickers erop, wegwerken zonder dat iemand het door heeft.
@fanboy: wit gaat gewoon op in de massa. 100 auto’s op 100 duizenden verkocht. Het wordt lastiger als ze allemaal oranje waren en daarmee exclusiever dan de gemiddelde leaserijderkleur.
@fanboy: klopt daarom zijn er ook 10 mensen opgepakt
@sanderb: ik zeg net dat het professionals waren. Ik denk ook geen hoger opgeleiden, wat jij @lincoln?
This is why we can’t have nice things
Die dames op de foto zou ik alle drie eens ondervragen, die lachen alsof ze iets stouts van plan zijn.
Ironie is zeer goed toegepast met de naam ‘Share Now’. Ik vraag me af wie de IT-beveiliging doet voor deze firma.
@iphonistvongates: Dat de auto’s gestolen zijn hoeft niet te zeggen dat dit bedrijf zijn IT niet op orde heeft. In het bericht staat dat de auto’s gehuurd zijn met gestolen creditcard gegevens. En die worden vaak buitgemaakt bij andere bedrijven die hun IT niet op orde hebben. (Of op andere manieren zoals phishing)
Die zijn onderweg naar Vietnam, Ghana of de voormalige Sovjet-republieken.
Puur verzekering fraude…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).